octombrie 5, 2021

Alina Hasnaș

Oportunitățile de joburi online, pe care ți le oferă absolvirea facultății de marketing

Alegerea unei facultăți a devenit un subiect atât de complex și controversat. Încât, este deseori considerat factorul decisiv pentru reușita sau eșecul în carieră. Orice proaspăt absolvent de liceu își va pune întrebarea: Dacă aleg specializarea x, unde voi putea lucra apoi?” 

Un job ideal pentru un proaspăt absolvent de facultate este unul în care nu vor exista momente de plictiseală. Adică unul unde nicio zi nu seamănă cu alta, unde toate sinapsele sunt conectate și funcționează la maximum pe tot parcursul programului. Și, câteodată, chiar și după. 

Oportunitățile din online, pe care ți le oferă absolvirea facultății de marketing

Un astfel de job, incontestabil, este cel în calitate de expert în marketing online. Cei din echipa SEOLITTE, fiind specialiști în digital marketing, îți vor spune cu ce se ocupă de fapt un profesionist în domeniul marketing-ului. Și ce oportunități îți poate oferi absolvirea facultății de marketing în secolul XXI.

Iată câteva motive pentru care să optezi pentru o facultate de marketing, și respectiv pentru un job în digital marketing:

  • Nu ai cum să te plictisești.

Dacă ești o persoană care disprețuiește monotonia, atunci acesta este domeniul potrivit pentru tine. Nu vei avea timp să te plictisești. Asta deoarece vei învăța mereu lucruri noi. Și va trebui să te adaptezi constant ultimelor tendințe. Marketing-ul digital este un domeniu în continuă schimbare. Iar drept urmare va trebui să fii la zi cu tot ceea ce se întâmplă în jurul tău.

  • Ai un venit stabil.

Dacă unele domenii nu îți pot mai pot oferi siguranța locului de muncă în era robotizării, acest lucru nu se aplică și în marketing. De ce? Deoarece înainte de cel online, a existat marketing-ul offline. Marketingul a reprezentat dintotdeauna o componentă esențială a oricărui business. Iar atât timp cât vor exista consumatori de produse sau servicii, va exista și nevoia de publicitate și de promovare. Cu alte cuvinte, tot ceea ce vei învăța pe parcursul carierei, te va ajuta la un moment dat în viața profesională. Și, de ce nu, și-n cea personală.

  • Poți alege dintr-o multitudine de specializări.

Indiferent dacă ești o persoană creativă sau analitică, cu siguranță îți vei găsi locul în universul marketingului digital. Că vorbim despre SEM, SEO, content marketing, email marketing, social media. Scopul tău final va fi acela de a-ți ajuta clienții să prospere în afacerile lor.

  • Ai posibilitatea de a lucra de oriunde.

Flexibilitatea este unul dintre avantajele care vin odată cu alegerea acestui domeniu. Datorită faptului că vei lucra cu platforme online, nu vei fi constrâns de spațiul în care îți desfășori activitatea. Asta atâta timp cât ai posibilitatea de a te conecta la internet. Poate că în primă instanță ți se pare un avantaj minor. Dar, cu siguranță, vei ajunge să-l apreciezi pe termen lung.

Așadar, ce înseamnă de fapt a fi expert în Marketing?

În primul rând, marketing = arta de a vinde și a convinge.

Responsabilități:

  • Stabilirea obiectivelor de marketing.
  • Definirea cumpărătorilor și a piețelor de desfacere.
  • Întocmirea unor planuri de marketing, campanii, strategii.
  • Implementarea și analiza campaniilor de marketing.
  • Menținerea relației cu clienții și alți colaboratori (furnizorii externi) pentru a executa evenimente promoționale și campanii.
  • Monitorizarea bugetelor alocate.
  • Cercetarea pieței pentru a găsi date despre cerințele, obiceiurile și tendințele consumatorilor.
  • Supravegherea și analizarea preferințelor clienților.
  • Monitorizarea concurenței (demografia clienților lor, prețuri, distribuție).
  • Crearea de strategii și planuri de promovare pentru a ajunge la publicul țintă. Asta folosind canale adecvate (social media, e-mail, TV etc.).
  • Brainstorming cu membrii echipei. Apoi, dezvoltarea ideilor pentru campanii creative de marketing.
  • Analizarea campaniilor de promovare. Adică rate de conversie, trafic, plată pe click, clienți potențiali, număr de clienți actuali, bugete consumate.
  • Asistență în activități de inbound și outbound marketing prin demonstrarea expertizei în diverse domenii. Cuma r fi: dezvoltarea și optimizarea conținutului, publicitate online, planificare de evenimente etc.
  • Colectarea de informații și feedback de la clienți.
  • Executarea altor sarcini, atunci când este nevoie.
Din ce este compus universul specialistului în marketing?

joburi din online, pe care ți le oferă absolvirea facultății de marketing

Absolvind această facultate, ai o vastă posibilitate de a-ți alege ce job vrei să îmbrățișezi. Sunt disponibile: account manager, specialist pe rețelele sociale, specialist în setare campanii sponsorizate, manager de conținut, analist de date, specialist în comunicare și relații cu publicul, operator de introducere și prelucrare a datelor etc.

Specialiștii în marketing ajută companiile și brand-urile să-și înțeleagă clienții, precum și nevoile acestora. Realizează acest lucru prin crearea sau procurarea unor analize de piață. Ele cuprind date de la nivel local, regional și chiar național. Unele din datele analizate de către specialiști sunt: cine cumpără, care este demografia cumpărătorilor, ce produse și câți bani sunt dispuși să cheltuiască pentru acele produse etc.

Tot expertul alege și instrumentele de marketing necesare. Instrumente care sunt utilizate pentru inbound marketing (atragerea clienților prin conținut valoros) şi outbound marketing (reclamele la televizor și radio, call-calling, participare la expoziții, bannerele stradale etc). 

O altă sarcină importantă a agențiilor de promovare este pregătirea și lansarea campaniilor de marketing. Experții pot utiliza o varietate de formate. Cum ar fi: bannere, testimoniale, studii de caz, comunicate de presă și videoclipuri despre produse. 

Tot specialiștilor în marketing le revine sarcina de a crea mesaje convingătoare despre produs. Și de a stabili care ar trebui să fie poziționarea brandului. 

joburi din online marketing

Ce fel de locuri de muncă există în Digital Marketing? 

  • Manager de conținut.
    Gestionarea conținutului este mai mult decât simpla activitate de copywriting și/sau social media manager. Un manager de conținut trebuie adesea să creeze, să organizezi, să dezvolte și să gestioneze conținut SEO friendly. 
  • Specialist în SEO/SEM.
    Optimizarea pentru motoarele de căutare și setarea corectă și rezultativă a campaniilor în motoarele de căutare sunt cruciale în 2024. Iar specialiștii buni sunt extrem de valoroși pentru companii, fiind, de regulă, bine plătiți. Orice site care depinde de trafic mare pentru profit, depinde în mare măsură de servicii SEO și SEM bine prestate.
  • Specialist în e-mail marketing.
    Persoanele responsabile de e-mail marketing sunt extrem de versate în marketing, redactare și editare. Specialiștii în marketing prin e-mail sunt responsabili de campanii, comunicarea unor lansări și activități de PR. Toate - bazate pe baze extinse de date despre clienți. Acest tip de marketing se face cu scopul de a genera potențiali clienți, de a lucra împreună cu specialiștii în marketing digital și managerii de conținut, pe campaniile vizate.
  • Account manager.
    Responsabilul de relațiile cu clienții, cunoscut și ca manager de cont, lucrează pentru o companie și este responsabil de managementul vânzărilor. Și al relațiilor cu clienții. Un account manager menține relațiile companiei cu un client sau grup de clienți, astfel încât aceștia să continue să utilizeze serviciile companiei. Acesta nu se ocupă cu gestionarea zilnică a campaniilor de promovare în sine, ci păstrează legătura doar cu clientul contului care i-a fost atribuit. În general, un client va avea un manager pe toată durata de folosire a serviciilor companiei. Managerii de client se află la granița dintre serviciul clienți și echipa de vânzări dintr-o companie.
  • Manager SMM.
    El este bine versat în mediul rețelelor sociale, le înțelege funcționalitate, știe marketing și psihologie. Și poate scrie captivant. Poate să lucreze cu un public special, unic, cu profil îngust și determină cu ușurință preferințele grupului țintă. Adesea specialiștii în SMM sunt familiarizați cu munca editorilor grafici.
  • Director creativ.
    O astfel de funcție necesită ani buni de experiență în domeniu și o excelentă experiență managerială. Managerii trebuie să aibă o cunoaștere profundă a oricărui aspect de marketing și business. Trebuie să fie foarte buni în ceea ce privește planificare și executarea strategică. Dar și la previziunile financiare, la delegarea sarcinilor și luarea deciziilor.

joburi din digital marketing

Noi tehnologii și platforme online sunt create în mod constant. Ceea ce înseamnă că specialiștii în Digital Marketing nu trebuie să-și facă griji în legătură cu obținerea unui loc de muncă. Vor exista întotdeauna companii care au nevoie de tot mai mulți dintre ei. Toate aceste tehnologii și platforme actuale și viitoare înseamnă, de asemenea, că există multe, multe poziții vacante interesante. Acest lucru oferă specialiștilor libertatea de a explora mult. Și de a găsi ceva ce le place cu adevărat. Și apoi să crească, să fie promovați și să câștige – chiar și de acasă. Sună bine? În cazul acesta, în Digital Marketing ar putea fi acea carieră perfectă pe care ți-o dorești!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top