Cuprins articol Google Ads pe timp de criză economică:
- Cum au folosit IMM-urile Google Ads pe timp de criză?
- Rezultatele campaniilor Google Ads pe timp de criză.
- Sfaturi utile pentru proprietarii de afaceri.
Google Ads este o ramură a marketingului online ce-și propune să îmbunătățească vizibilitatea unui site prin prezența site-ului în rezultatele plătite ale motoarelor de căutare. Asta - pe cuvintele-cheie alese de posesorul site-ului. Discutăm în acest articol cum faci Google Ads pe timp de criză pentru rezultate maxime.
Printre atuurile lui Google Ads se enumeră:
- Ajută la o vizibilitate aproape imediată, însă doar atâta timp cât există buget.
- Ajută la targetări orare, geografice etc.
Cum au folosit IMM-urile Google Ads pe timp de criză?
- Afacerile care erau deja prezente în online au schimbat publicul țintă. Ele s-au focalizat pe produsele/serviciile de primă necesitate. Astfel, au folosit alte cuvinte-cheie și s-au setat alte campanii Google Ads, unele absolut noi.
- Companiile cu rezerve de lichidități: au folosit Google Ads-ul ca să crească gradul de recunoaștere al brandului. Asta întrucât costurile pentru a obține un click au scăzut foarte mult. Practic, cine a avut bugete, a avut de câștigat mai multe conversii la costuri de zeci de ori mai mici.
- Afacerile care aveau doar prezență pe offline a folosit Google Ads pentru a câștiga prezență eficientă în spațiul online. Asta ca să se descurce mega rapid cu a face vânzări în mediul virtual.
Rezultatele campaniilor setate în criză economică
- Au dus-o bine: companiile de creditare (pe partea de conversii), magazine online cu produse pentru bebeluși și copii, produsele de primă necesitate cu livrare până la ușă, afaceri locale mici.
- A fost momentul oportun pentru a comunica prin articole cu sfaturi utile și prin instrumente de Google Ads remarketing cu audiența. Asta pentru că traficul site-urilor de știri a fost mare, iar brandurile au avut timp să se ocupe de educația antreprenoriatului.
Sfaturi utile pe partea de Google Ads pe timp de criză:
- Nu seta singur campanii. O agenție știe secrete care ți-ar economisi bani. De obicei, antreprenorii setează pe cont propriu și reușesc să aibă „niște rezultate” și sunt fericiți cu ceea ce au. Aceasta însă este o abordare greșită. Practic, conversia costă de la cel mai puțin de 2 ori mai scump, decât ar trebui să coste până la câteva zeci de ori mai scump. De exemplu, ei lasă reclama să se afișeze pe diferite aplicații (nu le blochează). Astfel, adesea copiii dau click pe reclamă de pe telefonul părinților.
- Dacă reprezinți un brand începător, care nu are un produs de bază. Mai ales în perioada asta lasă-ți timp pentru a obține niște popularitate pentru brand. Acum reclama este mai ieftină în Google. Și poți fi mai vizibil cu un buget mai mic. În cazul în care ești la început de cale, neapărat să se apeleze la remarketing, pentru a crea senzația de mai multe atingeri cu audiența. La fel este potrivit de făcut remarketing pe Facebook. Asta ca să profiți la maximum de traficul obținut din Google Ads.
- Plasarea reclamei în partea de jos a paginii de Google este inutilă. Vei obține multe impresii pentru reclama ta, dar extrem de puține click-uri.
- Ai grijă de viteza de încărcare a site-ului. Fiecare secundă în minus din încărcarea site-ului mărește rata de conversie cu 7%.
- Ai grijă de calitatea cuvintelor cheie de pe pagină. Conținutul paginii tale trebuie să se potrivească cu anunțul apărut în rezultatele căutării. Acest fapt îți va asigura un scor de calitate mai bun al reclamei și un cost per click mai mic.
- Chiar dacă ziceam mai sus că aplicațiile sunt periculoase pentru bugetele tale de Google Ads, poți face un test în nișa ta. Și anume: să lași reclama pe aplicațiile foarte populare din Moldova, gen Viber și să vezi dacă îți poate aduce conversii.
- Să se lucreze și la conținutul site-ului tău. Astfel, pas cu pas să crești și partea de trafic organic, adică acela din SEO, care este gratuit.
- Creează campanii de promovare adaptate contextului actual. Nu permite clientului să uite de tine. Nu-ți fie frică să spui lucrurilor pe nume. Ci, mai degrabă, fii empatic și fă parte din comunitate.
- Fii cu ochii-n patru și urmărește comportamentul clientului tău. Așadar, păstrează prezența ta în online și lucrează în continuare la șlefuirea avatarului clientului tău ideal.
- Nu stopa bugetele de marketing. Dacă e nevoie, micșorează-le cu 30-50%.
- Economisește. Plătește doar pentru click-ul sau vizualizarea care va aduce potențialul client mai aproape de tine.
- Orice criză este un test. Toate abilitățile pe care le-ai avut până acum ies la iveală. Unii se luptă cu realitatea și cad, alții construiesc o realitate nouă, se promovează online și câștigă mai mult!
Iată de ce trebuie să faci Google Ads pe timp de criză:
- Google Ads este cel mai simplu și rapid mod de promovare pe online. Primii vizitatori pe site îi poți avea în mai puțin de o oră după setarea primei campanii.
- Cu acest instrument obții vizibilitate și vânzări aproape imediat. Plus, plătești doar pentru click-urile reale pe site-ul tău.
- Este potrivit pentru orice tip de afacere, indiferent de backgroundul companiei sau cifra sa de afaceri.
- Controlezi tot procesul! Cu ajutorul publicității Google Ads ai posibilitatea să ajustezi zilnic sau de câte ori e nevoie - bugetul, publicul țintă, regiunea geografică sau textul anunțului. Asta - pentru a ținti cât mai exact în potențialul tău client.
Ai nevoie de ajutor cu campaniile tale de Google Ads pe timp de criză economică? Contactează SEOLITTE la +373 69 809 235 (Moldova), +40726794856 (România). Sau lasă-ne un mesaj pe info{@}seolitte.com. Avem peste 7 ani de experiență în digital marketing.