iulie 10, 2024

Alina Hasnaș

Studiu de caz: ce înseamnă rezultate din SEO pe nișe înguste?

În cadrul acestui studiu de caz, vom analiza cum SEOLITTE a reușit să obțină o creștere semnificativă a traficului organic (+188,9%) pentru un client dintr-o nișă foarte îngustă. Printr-o campanie SEO bine planificată și executată, am reușit să îmbunătățim vizibilitatea online și să atragem un număr mai mare de vizitatori calificați pentru clientul nostru.

Cum au decurs lucrările, pas cu pas?

1. Auditul SEO al site-ului și stabilirea cuvintelor cheie relevante

Primul pas în această campanie a fost realizarea unui audit detaliat al site-ului. Am analizat structura tehnică a site-ului - funcționalitate, butoane, viteza de operare etc., precum și conținutul acestuia. Tot la această etapă am evaluat și partea de UX (de experiență a utilizatorului) pentru a identifica problemele și oportunitățile de îmbunătățire. Am identificat problemele care ar putea împiedica utilizatorii să navigheze eficient pe site. Am propus optimizări la nivel de: structură a paginilor, a fluxului de navigare și la elementele de design, pentru a asigura o experiență cât mai plăcută și intuitivă pentru utilizatori. Ulterior, am stabilit o listă de cuvinte cheie relevante, care au fost selectate pe baza volumului de căutare și a relevanței pentru nișa clientului. În mare, ne-am concentrat atenția pe cuvinte-cheie cu volum mediu de căutare și concurență medie.

2. Setarea instrumentelor statistice

Pentru a monitoriza și măsura performanța site-ului, am configurat instrumentele statistice necesare. Am folosit Serpstat pentru monitorizarea poziționării site-ului și am configurat Google Search Console pentru a monitoriza performanța site-ului în rezultatele căutărilor și pentru a identifica eventualele probleme de indexare.

Ulterior, am trecut la lucrul direct pe website.

3. Optimizare On-Page, după următoarele categorii de lucrări:

a. Rezolvarea problemelor de indexare

Am verificat și corectat toate problemele de indexare pentru a ne asigura că toate paginile importante ale site-ului sunt accesibile motoarelor de căutare.

b. Implementarea meta tag-urilor corespunzătoare

Am optimizat toate paginile site-ului prin adăugarea meta tag-urilor esențiale:

  • Title tag-uri: Am creat titluri descriptive și relevante care să atragă atenția utilizatorilor. Am inclus cuvinte-cheie relevante la începutului tag-urilor pentru a îmbunătăți relevanța paginilor.
  • Meta descrieri: Am redactat meta descrieri atractive pentru a îmbunătăți ratele de click din rezultatele căutărilor.
  • Tag-uri OG: am adăugat tag-uri descriptive pentru Social Media, ca atunci când o pagină este distribuită pe rețelele de socializare să fie însoțită de o imagine relevată și de o mică descriere cochetă.

c. Implementarea textelor ancoră și de heading-uri

Am structurat paginile folosind heading-uri (H1, H2, etc.) pentru a facilita înțelegerea conținutului de către motoarele de căutare și utilizatori și a face bucățile de text mai ușor de citit și de digerat. Apoi am utilizat strategii eficiente de internal linking pentru a manevra corect link juice-ul de la paginele autoritare la cele mai puțin autoritare, dar foarte importante pentru client. Am folosit în acest scop texte ancoră bazate pe cele mai potrivite cuvinte-cheie. Am creat o structură de link-uri interne robustă pentru a ajuta motoarele de căutare să indexeze paginile de servicii și pentru a îmbunătăți navigarea utilizatorilor pe site.

d. Optimizarea imaginilor și adăugarea textelor ALT

Am optimizat toate imaginile de pe site, asigurându-ne că sunt comprimate corect pentru a reduce timpii de încărcare a paginilor pe care se aflau aceste și am adăugat texte ALT descriptive pentru a îmbunătăți accesibilitatea și relevanța SEO a imaginilor.

e. Crearea „Politicii de Confidențialitate” și a „Termenilor și Condițiilor”

Am publicat politica de confidențialitate și termenii și condițiile pentru a asigura conformitatea și încrederea utilizatorilor.

f. Optimizare pentru dispozitive mobile

Am verificat și optimizat site-ul pentru vizualizare pe dispozitive mobile, asigurându-ne că este complet responsive și că oferă utilizatorului o experiență optimă pe toate dispozitivele.

g. Optimizarea vitezei de încărcare a site-ului

Am implementat măsuri pentru a îmbunătăți viteza de încărcare a site-ului, inclusiv mininizare cod CSS și JS, optimizarea imaginilor, utilizarea caching-ului și reducerea dimensiunii fișierelor încărcate.

4. Optimizare Off-Page

a. Obținerea backlink-urilor de înaltă calitate

Am implementat o strategie de construire a backlink-urilor, obținând link-uri de calitate de pe site-uri relevante prin scrierea a unui articol unic și interesant pe lună de către copywriteri profesioniști și publicarea lui pe pe site-uri de știri recunoscute. Plus, promovare ofetelor afacerii date prin anunțuri și în directorii business.

5.  Monitorizare și raportare

Am prezentat rapoarte de activitate lunare pentru a menține clientul informat despre progresul și rezultatele obținute. Rapoartele au inclus analize detaliate ale traficului, conversiilor și performanței poziționării pe lista de  cuvinte cheie stabilită inițial.

Prin implementarea acestor acțiuni, am reușit să obținem creșteri semnificative:

  • Trafic Total: +118% față de perioada anterioară.
  • Trafic organic: +188,9%.
  • Poziții pe cuvinte-cheie în top: 220.

Acest studiu de caz demonstrează că printr-o abordare detaliată și bine structurată, chiar și site-urile din nișe înguste pot obține rezultate remarcabile în ceea ce privește traficul și vizibilitatea online. La SEOLITTE, ne mândrim cu abilitatea noastră de a adapta și personaliza strategiile SEO pentru a satisface nevoile specifice ale fiecărui client în parte!

Ai nevoie și tu de SEO? Îți oferim o analiză gratuită + un plan de acțiuni, sună la +373 69 809 235 sau scrie-ne pe info@seolitte.com!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top