mai 3, 2023

Alina Hasnaș

Cerințe și recomandări pentru site-uri, de la Google

Google este cel mai mare motor de căutare în acest moment. Prin urmare, atunci când te gândești la un plan de promovare a site-ului tău, trebuie, negreșit, să ții cont de recomandările și cerințele Google pentru site-uri. Pentru a-ți crește, astfel, poziția în rezultatele căutării sale organice.

Ce influențează poziția site-ului tău în rezultatele căutării? Care sunt ultimele noutăți din lumea SEO pe care cu siguranță ar trebui să le cunoști? Îți vom spune în acest articol.

  1. De mulți ani Google a făcut din protecția datelor utilizatorilor săi o prioritate. S-a anunțat că din este foarte indicat ca site-urile să folosească o conexiune securizată. Așadar, dacă încă nu ați făcut-o, trebuie neapărat să treceți la HTTPS.

Mai simplu spus, HTTPS este un protocol care oferă utilizatorului o conexiune sigură și privată. În timp ce datele http nu sunt sigure și pot fi interceptate. Cum te va ajuta acest lucru să-ți promovezi site-ul? Răspunsul este simplu - atunci când alege între două site-uri egale, motorul de căutare va acorda preferință site-ului care folosește https.

Pentru a trece de la http la https, trebuie să achiziționezi un certificat de securitate. Cel mai popular și disponibil în acest moment este un certificatul de tip SSL.

Prin trecerea la https, url-urile site-ului se vor schimba. Iar aceasta va duce la o schimbare a poziției site-ului în rezultatele căutării. Asta deoarece motorul de căutare va trebui să vă reproceseze site-ul.

Cerințe și recomandări pentru site-uri de la Google

  1. Al doilea factor la fel de important este adaptabilitatea designului. Adică: capacitatea site-ului tău de a ajusta designul la diferite dimensiuni de ecran. Încă de la începutul anului 2016, motorul de căutare Google a anunțat că site-urile cu o versiune mobilă adaptată a site-ului vor fi privite cu mai multă încredere. Yandex a decis să nu fie inferior concurentului său în acest sens și, de asemenea, a început să poziționeze mai sus site-urile cu o versiune mobile friendly. Având în vedere aceste informații, putem concluziona că rezultatele căutării pe un PC și pe un telefon mobil sau tabletă vor fi diferite. Dacă dorești să-ți faci site-ul accesibil pe un dispozitiv mobil, fă-l responsive. Aceasta înseamnă că trebuie configurat pentru orice dimensiune de ecran de la care utilizatorul se poate autentifica. Versiunea mobilă a site-ului nu trebuie să aibă derulare orizontală, fără videoclipuri flash etc.

Pentru a verifica site-ul tău pentru la designul responsive, utilizează serviciul Google de pe site: https://search.google.com/test/mobile-friendly.

  1. După cum am spus de mai multe ori, conținutul de calitate este cheia succesului tău în viitor. Google preferă conținuturile profunde, răspunsurile clare la întrebările puse și concizia contentului. Acum nu mai trebuie să scrii articole lungi în care se bate apa în piuă. Încearcă, în schimb, să te încadrezi în texte bune de dimensiune medie, care să te ajute să răspunzi la întrebările utilizatorilor. Și, eventual, să le rezolve problemele.
  2. Nu uita de rețelele sociale, deoarece motorul de căutare va acorda prioritate acelor site-uri care sunt înregistrate în rețelele sociale. Plus, celor care oferă multe semnale sociale de engagement al urmăritorilor. În plus, rețelele sociale sunt acum un instrument important de promovare în lumea virtuală.
  3. Încearcă să implici și utilizatorii tăi în discuțiile pe marginea articolelor tale. Astfel, dacă site-ul tău are comentarii de la alți utilizatori, acesta se va clasa mai sus în rezultatele organice, în comparație cu concurenții tăi.

recomandări pentru site-uri de la Google

Anti-tendințe

Odată cu îmbunătățirea algoritmilor de clasare a site-urilor de către motoarelor de căutare, apar în mod regulat noi tendințe de promovare. Totodată, trebuie să fie extrem de conștienți că unele dintre tendințele existente trebuie abandonate. De exemplu,  nu este atât de important să câștigi o masă imensă de backlinkuri. Ci, e indicat să dai preferință promovării potrivite – adică să acumulezi backlink-uri naturale și mențiuni în rețelele sociale. Evită spam-ul și tehnicile de black hat SEO. Îmbrățișează noile metode de promovare a site-ului, astfel motoarele de căutare te vor premia.

Motoarele de căutare au început să acorde atenție factorului comportamental. Și anume: cât timp a petrecut utilizatorul pe site-ul tău, ce pagini a vizualizat, dacă a găsit ceea de ce avea nevoie pe site-ul tău sau a apăsat butonul „înapoi” și a navigat pe alte site-uri etc. Toate acestea afectează clasarea site-ului în motoarele de căutare.

Ți-am oferit aici un scurt rezumat al informațiilor de bază care îți vor fi utile pentru a începe să-ți promovezi site-ul pe cont propriu. Optimizează-ți site-ul, creează conținut de calitate și monitorizează activitățile concurenților, pentru a deveni mai buni decât ei! Dacă ai nevoie de o mână de ajutor cu promovarea digitală, apelează la SEOLITTE la +373 69 809 235. Sau lasă-ne un mesaj pe info{@}seolitte.com. Avem peste 7 ani de experiență în digital marketing.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top