Native Ads (ori Native advertising - publicitate nativă) este un tip de publicitate plătita, nativă. Aici reclamele se potrivesc cu aspectul, senzația și funcția formatului media în care apar. Adică ele se potrivesc „nativ” și perfect pe pagina web.
Native Advertising-ul este anume acel tip de promovare care încearcă să fie cât mai puțin intrusiv posibil. Este o modalitate de a face reclamă naturală. Însă, în ultimii ani, Native Ads au pornit și multe controverse. Căci, aici mesajul publicitar este livrat într-o formă foarte similară contextului în care apare. Mai mult chiar, preluând forma și funcțiile platformei online pe care apare.
Rămâi cu noi pentru a afla cu lucrează acest tip de reclamă. Plus, de de trezește sentimente diverse publicului-țintă.
În primul rând, Native Advertising-ul este greu de diferențial de conținutul editorial. El poate fi foarte asemănător cu un material de autor sau cu-un editorial autentic.
Scurt istoric al lui Native ads
Native Advertising-ului apare ulterior marketingului de tip Embedded Marketing. Adică: marketing încorporat, care e folosit și el pentru promovarea subtilă a produselor/serviciilor.
Tipuri și forme de Native Ads
Astăzi se pot distinge diverse forme de Native Ads, cu plasament și funcție diversă.
Native Ads în Feed
Mesajul publicitar este în acest caz plasat în feed-ul platformei de difuzare. Adică, acolo unde se afla conținutul principal al site-ului. Plus, seamănă (atât vizual cât și din punct de vedere al conținutului) cu mesajele organice ale platformei. Poate că uneori chiar nu observi că este vorba de reclamă, când vezi postări sponsorizate în feed-ul Twitter, LinkedIn și Facebook.
La fel de organic se încadrează reclama și în rezultatele căutărilor Google. Acestea reprezintă reclame contextuale și sunt afișate imediat deasupra rezultatelor organice:
Widget-uri de recomandare
Widget-urile de recomandare nu fac parte din conținutul editorial al site-ului. Dar ele sunt parte din strategia de content și atrag atenția prin informații de calitate. Informații de tipul: „ai putea fi interesat și de”, „citește și”, „articole relevante”.
Promoted Listings
Sunt prezente pe platformele mari de afiliere, site-uri de anunțuri, sau comparatoare de prețuri. Adică: acolo unde sunt foarte-foarte multe anunțuri. La fel ca în cazul Google Ads, acestea reprezintă reclame contextuale. Ele au o mențiune discretă de „sponsorizat”, dar au o poziție mai proeminentă în pagină.
Articole sponsorizate/ Advertoriale/ Știri comerciale
Acest tip de conținut seamănă izbitor cu contentul editorial. Ba chiar mai mult, are ca prim scop satisfacerea nevoilor vizitatorilor unui website. E vorba de un sfat util, o listă de recomandări, o soluție pentru o dilemă etc. Diferența dintre acest tip de texte și articolele simple este că advertorialele propun anumite produse și servicii. Deci, copywriterul se străduie să facă vânzarea atunci și acolo.
Exemple de articole comerciale concepute de SEOLITTE:
- https://ea.md/manifest-profesii-non-feminine-sau-noi-suntem-cine-vrem-sa-fim-editorial/
- https://zugo.md/toate-stirile/te-simti-obosit-si-nu-ai-timp-sa-ajungi-la-mare-complexul-etno-cultural-vatra-si-restaurantul-la-badis-te-invita-sa-petreci-un-weekend-relaxant/47378/toate-stirile
- https://www.realitatea.md/pentru-prima-data-in-moldova-complexul-locativ-alba-iulia-residence-din-start-dotat-cu-sistem-de-filtrare-a-apei_98157.html
- https://ea.md/ce-festin-cultural-si-au-facut-moldovenii-de-sarbatori/
- https://locals.md/2019/5-restaurante-la-natura-perfecte-pentru-petrecerile-la-care-poti-veni-cu-copiii/
Scrie-ne pentru a ne cere o ofertă de servicii de Native Advertising. Sau sună-ne la +373 69 809 235 (Moldova) și +40721 536 067 (România) pentru a-ți arăta câte putem face pentru tine!