martie 16, 2023

Alina Hasnaș

Ștergerea informațiilor tale din rezultatele Google

Cetățenii Uniunii Europene pot solicita motoarelor de căutare (precum Google) eliminarea din indexul propriu a anumitor informații. E vorba de date care sunt inadecvate, nepertinente, ori excesive în legătură cu ei sau cu o altă persoană. De asemenea, poți să elimini din index conținutul furat de anumite site-uri. Asta prin aplicarea drepturilor tale, conform Digital Millennium Copyright Act (DMCA).

Conținut eronat sau defăimător

Ștergerea informațiilor din Google

Când este vorba despre persoane, se aplică dreptul de a fi uitat. Adică poți încerca să elimini gratuit din rezultatele căutării organice informațiile învechite sau excesive (imagini, clipuri, texte etc.), în raport cu scopul pentru care au fost prelucrate. Conform dreptului european, motoarele de căutare sunt obligate să elimine din rezultatele oferite link-urile cu informații nepertinente, ori excesive în raport cu o persoană identificabilă. Totuși, definirea unor informații ca nepertinente ori excesive este problematică. De asta e necesar adesea să ne bazăm pe buna intenție a echipei Google, fie pe hotărârea unei instanțe de judecată (proces care evident poate dura).

Totuși, este important să înțelegi că informația respectivă rămâne online, doar că nu va fi afișată în rezultatele Google.

Cine nu are dreptul să depună o astfel de cerere?

Dreptul de a fi uitat nu se aplică dacă rolul jucat de persoana respectivă în viața publică este justificată de interesul preponderent al publicului de a avea acces la ele, prin motoarele de căutare.

Ștergerea informațiilor din rezultatele Google

De asemenea, companiile nu pot depune o cerere în acest sens. Pentru a soluționa aceste cazuri vă recomandăm serviciul de curățare a rezultatelor Google.

Formular de completat de către cetățenii UE (inclusiv de către moldovenii și românii cu cetățenie românească): https://reportcontent.google.com/forms/rtbf?visit_id=638048005262777139-2522407031&hl=ro&rd=1

Conținut furat

Când vorbim de conținut furat, poți trimite o notificare de eliminare pentru adresa URL a materialului despre care se presupune că încalcă drepturile de autor. Când Google primește o notificare de eliminare validă, echipa lor verifică atent dacă aceasta este completă. Și dacă nu prezintă orice alte probleme. Dacă reclamația se adeverește, se elimină din rezultatele căutării adresa URL semnalată.

Ștergerea informațiilor tale din rezultatele Google

Ce e de făcut pentru a te proteja pe online de furtul de proprietate intelectuală? Trimiți o notificare de eliminare DMCA unde e găzduit site-ul: https://lookup.icann.org/en/lookup

Este important, totodată, să știi că există hosting-uri care ignoră plângerile DMCA.

Reclamația DMCA se depune la Google aici: https://support.google.com/legal/troubleshooter/1114905?hl=ro pentru a notifica și a solicita eliminarea conținutului care încalcă drepturile de la Google. Dacă se verifică afirmația, ei vor elimina conținutul din rezultatele motorul lor de căutare. Asta înseamnă că pagina dată nu va mai fi listată în Google. Dacă este vorba de întregul website, cu tot conținutul furat, va trebui să repeți procesul pentru fiecare pagină în parte.

Totodată, trebuie să știi că Google primește frecvent solicitări privind eliminarea de conținut din rezultatele căutării, care poate să încalce sau nu drepturile de autor.

Ștergerea informațiilor tale din rezultatele Google 2023

Dacă echipa Google descoperă că site-urile menționate nu au încălcat sub nicio formă drepturile de autor, nu se vor elimina adresele URL respective din căutarea Google. Printre motivele pentru care se poate refuza eliminarea adreselor URL se numără: lipsa informațiilor suficiente despre modul în care adresa URL se presupune că încalcă drepturile, nu se poate găsi conținutul despre care se presupune că încalcă drepturile etc.

Contactează-ne când dorești

Telefoane


+373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top