Cea mai bună carte de vizită în online este un website fără cusur. Dacă îi acorzi o atenție sporită, poarta spre succes ți-este practic deschisă. Acest lucru se întâmplă pentru că mediul online face parte din ce în ce mai mult din viața noastră de zi cu zi. Orice decizie de cumpărare începe cu o cercetarea a produselor și serviciilor anume în online. Adică în rezultatele organice sau plătite ale motorului de căutare (precum Google). Și continuă cu analiza brandurilor pe rețelele de socializare. Iar apoi se mută pe site-urile de recenzii (cum este tripadvisor).
Doar gândește-te, de câte ori pe zi, în medie, accesezi tu diverse site-uri? De câte ori te captivează conținutul acestora? Da, și tu ești potențialul client al cuiva. Dar te-ai gândit de ce accesezi site-ul web și nu te adresezi direct la oficiul acelei companii? Răspunsul este unul cât se poate de simplu: vrei să cunoști sfera de activitate a unei companii. Asta fără a lua legătura cu aceasta decât atunci când te vei fi convins că-ți poate livra/ presta produsele sau serviciile de care ai nevoie, la calitatea necesară.
Tocmai de aceea și site-ul companiei tale trebuie să fie convingător. Un website bine construit se consideră un instrument indispensabil unei afaceri.
Cu ajutorul lui se poate de lucrat și de câștigat, zi de zi. La buna funcționare a unui website ar trebui să contribuie trei lucruri, pentru a putea transforma cu succes vizitatorii în clienți, și anume:
- Accesarea și găsirea cu ușurință a site-ului în rezultatele motoarelor de căutare.
- Design-ul și conținutul ireproșabil al site-ului.
- Simplitatea și claritatea în navigare.
1. Accesarea și găsirea cu ușurință a site-ului în rezultatele motoarelor de căutare
Pentru ca site-ul tău să fie inclus în baza de date a motoarelor de căutare, acesta trebuie să fie indexabil. Pentru a obține rezultate mai bune în topul rezultatelor motoarelor de căutare, conținutul cel mai important ar trebui să fie în format HTML. Imaginile, fișierele Flash, scripturile Java și alte tipuri de conținut non-text sunt adesea ignorate sau devalorizate de către motoarele de căutare.
De asemenea, pentru a fi ușor de găsit pe online, acesta ar trebui să conțină cuvinte-cheie relevante afacerii tale. Căci pe online totul începe cu cuvântul tastat în căsuța de căutare. Iar analiza cuvintelor cheie este unul dintre cele mai importante, valoroase și de rentabilitate activități în marketingul legat de motoarele de căutare.
Clasarea în top rezultate în motoarele de căutare pentru cuvintele cheie potrivite poate face diferența pentru site-ul tău. Cu ajutorul muncii de analiză pentru a găsi cuvintele care se caută pe piața pe care activezi. Astfel, nu numai că vei învăța ce termeni sau fraze să vizezi prin activitatea de SEO. Dar, vei afla lucruri și despre clienții tăi și felul cum ajungi mai ușor la ei.
2. Care sunt principiile de bază ale unui design web bun? Dar ale unul conținut ireproșabil?
- Încărcare rapidă a web site-ului. E un factor cheie pentru o bună conversie. Dar contribuie și o bună clasare în topurile motoarelor de căutare. Mai mult chiar, dacă site-ul tău se încarcă în mai mult de 4 secunde, 79% din cei care l-au vizitat nu se vor mai întoarce la el.
- Homepage-ul trebuie să fie bine gândit. 95% dintre internauți vizitează anume homepage-ul site-ului tău. Tocmai de aceea, el trebuie să fie cel mai atractiv.
- Fără widget-uri deranjate (cum ar fi reclame și pop-up-uri). Ele încurcă la navigare vor alunga vizitatorii de pe site.
- Mesajul să fie clar pe paginile principale ale website-ului. Altfel spus, trebuie să fie clar din primele 3 secunde cu ce se ocupă site-ul.
- Site-ul să dispună de un design de calitate. Adică care să fie confortabil pentru utilizatori.
- Navigarea pe website să fie foarte ușoară. Majoritatea oamenilor încep a citi de sus - stânga și continuă către jos - dreapta.
- Site-ul trebuie să fie complet. Dacă ai un site în construcție, mai bine spui vizitatorilor că vor găsi mai mult conținut în viitor.
3.Simplitatea și claritatea în navigare
Ca să poată livra rezultate, site-ul tău trebuie să ofere o experiență extrem de plăcută de navigare. Website-ul trebuie să dispună de o arhitectură robustă, intuitivă și să fie bine organizat. Aici trebuie să acorzi o atenție deosebită părții de aranjare a textelor (arhitectura informațională a site-ului), a imaginilor, videoclipurilor și a altor părți de conținut pe site. De asemenea, fii atent/ă la combinația culorilor pe site și concordanța dintre elementele de design.
Nota bene:
Știai că, prima accesare a site-ului web determină dacă vizitatorul va deveni clientul tău sau nu? Aceasta fiind prima impresie, care trebuie să fie de impact. Chiar dacă vizitatorul nu cumpără din prima, contează mult ce impresie își face despre seriozitatea companiei tale.
Ai nevoie de optimizarea site-ului tău ca să corespundă rigorilor Google? Îți oferim o consultație gratuită de o oră, ca să vedem care sunt provocările tale în domeniul digital. Și apoi să venim cu soluții adaptate site-ului tău. Sună la +373 69 809 235 sau lasă-ne un mesaj pe info{@}seolitte.com și haide să discutăm!