Definiție: SEO reprezintă optimizarea și promovarea site-urilor pentru mai mult trafic din Motoarele de Căutare. SEO are 2 mari părți: SEO On Page (în pagină) și SEO Off Page (în afara paginii).
Când vorbim de optimizarea pe pagină (SEO On Page) avem în vedere lucru propriu-zis pe paginile website-ului. Se lucrează cu conținutul acestuia întru îmbunătățirea lui. Se lucrează cu etichete speciale de SEO: title, meta description, alt, Headings etc. Se lucrează cu cuvinte-cheie relevante, cu imaginile de pe website, cu viteza acestuia de încărcare. Pe de altă parte, se lucrează și la strategia generală de optimizare. Mai mult chiar - la educarea deținătorului. Se urmărește ca și conținutul care se va crea în viitor să corespundă unor standarde înalte de calitate și să se conformeze rigorilor SEO.
SEO Off Page (SEO în afara paginii) se referă la promovarea și sporirea popularității unui anumit website. Întru ameliorarea acestei popularități, se recurge la tehnici de marketing. Și anume: la scrierea advertorialelor, la obținerea de bannere, link-uri relevante pentru website-ul dat, parteneriate etc. Toate acestea se fac cu maximă atenție (după un plan special, bine gândit). Plus, se urmărește calitatea link-urilor astfel obținute. Nu este suficient să înțelegi ce este SEO, trebuie să știi cum să aplici eficient aceste cunoștințe.
Cum alegi agenția SEO?
Atunci când o companie face business pe internet, inevitabil, ajunge mai devreme sau mai târziu să se gândească la modul în care își poate crește poziția în rezultatele motorului de căutare. Considerând-o o metodă bună de creștere a vânzărilor. Iar la acest capitol, primul lucru care trebuie decis este cine anume va fi angajat pentru promovarea site-ului web.
Acest articol examinează punctele principale care joacă rolul cheie în procesul de alegere a unui expert SEO. Articolul îi va ajuta pe cei care au decis să facă acest pas să evite greșelile cele mai des întâlnite și să obțină rezultatul dorit. Adică, creșterea traficului, a potențialilor clienți și, de asemenea, a profiturilor.
Alege compania SEO într-un mod chibzuit
Pentru a clarifica de unde să începi, te sfătuim să elaborezi un plan de acțiuni. Plan pe care va trebui să îl respecți întocmai, pentru a evita greșelile și a nu pierde timp.
Așadar, iată cum ar trebui să arate planul de acțiuni:
- Determinarea obiectivului.
Înainte de a începe să cauți un specialist SEO, trebuie să decizi de unul singur ce obiective urmărești:
- Creșterea traficului.
- Creșterea poziționării în motoarele de căutare pe diverse cuvinte-cheie.
- Creșterea numărului clienților, și, în consecință, a profiturilor.
De cele mai multe ori, antreprenorii urmăresc anume obiectivul numărul 3, adică creșterea rulajelor și a vânzărilor. Este o abordare destul de provocatoare pentru toți specialiștii în marketing. Dar este bazată pe realitate și merită susținută.
- Stabilire priorități.
După ce ai decis care ți-e obiectivul, trebuie să afli ce caracteristici (calități sau beneficia primate) sunt prioritare pentru tine în alegerea unei companii SEO. La ce trebuie să fii atent:
- Specialistul SEO/Specialiștii SEO - este necesar să înțelegi cine sunt specialiștii din companie, ce metode și instrumente folosesc pentru a îndeplini sarcinile de SEO, în ce condiții cooperează etc.
- Experiența specialiștilor - experiența în promovarea site-urilor web joacă un rol cheie în SEO. Vorbind mai simplu, chiar nu ar trebui să încredințezi o sarcină atât de complexă începătorilor. Este necesar să alegi o companie care a făcut deja o astfel de muncă cu un număr impozant de site-uri și înțelege ce anume i se cere.
- Prețul serviciilor SEO este, de asemenea, un indicator important. Calitatea muncii efectuate depinde direct de prețul acesteia. Nu trebuie să urmăriți cele mai mici costuri în SEO. Asta deoarece, după cum știe toată lumea, avarul plătește de două ori.
- Garanții - asigură-te că prestatorul este responsabil pentru rezultatul obținut. Dar nimeni nu îți poate oferi garanții sută la sută că vei rămâne constant în top în rezultatele motorului de căutare. Mai ales dacă nu se va lucra în permanență la website.
Aici e foarte important de menționat că în conformitate cu regulile expuse de motorul de căutare, companiile SEO nu au dreptul să ofere garanții. Asta deoarece ele nu sunt proprietare acestor motoare de căutare. În acest context, sugestia merge chiar mai departe. Nu ar trebui să ai încredere în cei care îți promit garantat că vei fi pe primul loc în rezultatele căutării.
- Selectarea candidaților.
După ce ai decis care îți sunt obiectivele și prioritățile, trebuie să selectezi candidați pentru a-ți îndeplini sarcina.
Este necesar să verifici candidații: citește recenzii și recomandări de la cei care au folosit deja serviciile acestor companii. Apoi solicită companiei o ofertă comercială personalizată. Organizează o întâlnire dacă este necesar și discutate personal toate punctele de interes pentru tine.
- Alegerea unei companii SEO.
După selectarea candidaților, se determină de obicei 2-3 companii favorite. Dintre acestea, alege-o pe cea mai bună analizând indicatori de cost-beneficiu.
Urmează semnarea unui contract pentru furnizarea de servicii și începutul colaborării.
Pentru a alege compania SEO potrivită, trebuie să depui eforturi destul de mari, precum și să petreci mult timp pe selectarea unui prestator bun.
Sau... ne poți contacta pentru o cerere de ofertă pentru furnizarea de servicii SEO. Și vei primi rapid o ofertă comercială detaliată de la o companie cu experiență de peste 7 ani și peste 350 de clienți în portofoliu!