februarie 25, 2021

wp-admin

COVID – 19 versus afacerile mondiale! Victime, bilanțuri, statistici

O mulțime de afaceri mici și mijlocii luptă pentru a supraviețui/ Iar marketingul digital este și va fi o parte esențială în revenirea acestora pe piață. Da, este vorba despre o mutare în masă pe online a business-urilor care își doresc să fie acolo unde clienții lor petrec mai mult timp.

Prin schimbări majore a trecut și marketingul digital. Acum este pus în fața provocării de a se adapta la schimbarea comportamentul atât a afacerilor, cât și a consumatorul. Să vedem ce ne arată statisticile.

În această perioadă de pandemie, asistăm direct la o modificare și a viziunii față de marketingul online. Iată ce ne demonstrează un sondaj mondial realizat de Influencer Marketing Hub:

-       69% dintre companii vor scădea bugetele pentru reclamă.

-       65% dintre interogați au înregistrat scăderi în venituri.

-       34% dintre respondenți s-au mutat de pe Instagram pe Twitter.

-  Mai mult de 40% dintre afacerile e-commerce raportează că au o creștere a produselor de primă necesitate;

-      Cu 50% a crescut frecvența utilizării aplicațiilor de mesagerie Facebook (a crescut și numărul de live-uri în Facebook, în lunile martie și aprilie).

În aceeași ordine de idei, au de pierdut chiar și giganții mondiali, cum ar fi Google și Facebook.

COVID - 19 versus afacerile mondiale

Cât despre SEO și COVID-19...

Echipa SEOLITTE și-a propus să facă o listă a nișelor care au scăzut sau au crescut în perioada pandemiei globale. Iată ce zic statisticile mondiale pe creștere:

  1. Măști și mănuși medicinale – creștere considerabilă până la 20 ori.

Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, oamenii sunt obligați să poarte echipament de protecție în locuri închise. Astfel, numărul de căutări zilnice a crescut exponențial în 12 luni.

Nu rămâne în urmă nici nișa care produce mănuși medicinale. Aici cifrele sunt și mai mari. Ca să respecte recomandările specialiștilor, utilizatorii au invadat motorul de căutare Google pentru a căuta echipament prim de protecție. Vezi cifrele mai jos:

  1. Cereale – creștere de 49%.

După cum am menționat, produsele de primă necesitate sunt acum la mare căutare și asta din motive evidente. Pe timp de pandemie observăm o creștere a numărului de căutări din nișa cerealelor (hrișcă, orez, grâu etc). Se pare că panica i-a făcut pe oameni să-și facă rezerve pentru cel puțin câteva luni.

  1. Hârtie igienică – creștere de 16 ori mai mare.

Încă o consecință provenită din panica mondială este creșterea solicitării pentru hârtie igienică. O solicitare destul de ciudată pentru aceste timpuri, nu-i așa? Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, era de așteptat ca oamenii să devină mai pragmatici în momentele de criză. Însă, panica le-a schimbat comportamentele de cumpărare și consumare.

În continuare, îți prezentăm statisticile nișelor care au avut de suferit după apariția noului Coronavirus. Unele cifre ar putea fi paradoxale, în timp ce altele prezintă direcția de schimbare a competiției și însăși a gândirii consumatorului.

„Oare unde ne îndreptăm?” ar putea să se întrebe afacerile mici și mijlocii. Răspunsul este în analiza căutărilor pe Google cu ajutorul instrumentelor ce oferă o analiză amplă a solicitărilor utilizatorilor. De aici pornește și studiul echipei SEOLITTE.

Așadar, am evaluat top 4 nișe care au scăzut în solicitări, după apariția COVID-19. Iată care sunt acestea:

  1. HoReCa – cea mai afectată nișă cu scăderi de la -70%.

Din cauza restricțiilor impuse și din dorința de a-și proteja clienții afacerile din domeniul HoReCa și-au închis ușile pentru vizite. Și s-au pornit în căutarea noilor soluții pentru a supraviețui pieței afectate de COVID-19. Introducerea noilor servicii de livrare a produselor și o promovare în Google eficientă au devenit colacul de salvare pentru afacerile mici și mijlocii.

  1. Bilete de avion – scăderi înregistrate de -68%.

Următoarea nișă este cea a agențiilor de turism și avia. Vânzarea biletelor de avion a suferit în primele linii, când au fost instituite restricțiile de circulație internațională. Google a înregistrat scăderi în solicitările utilizatorilor pentru cuvântul cheie „bilete de avion/zbor”. Și le-a dat bătăi de cap agențiilor avia care au fost puse în fața provocării de a se reprofila. Sau, a rămâne prezente online cu ajutorul optimizării SEO (soluție eficientă pe termen lung pentru a rămâne pe poziții în Google).

  1. Accesorii pentru nunți – scădere de 46%.

Din nou, din cauza restricțiilor impuse de autoritățile țărilor și, bineînțeles, a Organizației Mondiale a Sănătății, au scăzut și solicitările pentru accesorii de nuntă. În luna aprilie anului curent, cifra a ajuns de la 5.400 la 2.900 căutări lunare.

Tot aici intră și solicitările pentru sălile de manifestări (nunți, zile de naștere, sărbători corporative etc.).

  1. Medicamente pentru răceală – scădere până la 45%.

Asistăm la o scădere ciudată, luând în considerare panica populației. Totuși, această scădere este una motivată. Din frica de a nu se îmbolnăvi mai grav, consumatorii nu mai sunt în căutarea medicamentelor contra răcelii pentru a se trata de sine stătător, ci apelează direct la medici, acesta fiind un pas corect și responsabil. Iată ce ne arată statisticile în acest sens.

Ți-am prezentat această analiză pentru a-ți demonstra că în orice luptă sunt atât câștigători, cât și perdanți. Indiferent de circumstanțe, orice afacere trebuie să-și asume responsabilitatea de a acționa cât mai pragmatic pe timp de criză. Timpurile dificile sunt o oportunitate perfectă de a-ți afla limitele și de a găsi soluții pertinente. Toate - pentru a-ți păstra afacere pe linia de plutire.

Dorești și tu să fii printre cei câștigători și să-ți crești afacerea pe timp de criză? SEOLITTE este aici să-ți ajute în această misiune. Ne poți contacta la numărul de telefon 0698 09 235. Iar noi îți vom oferi GRATIS o oră de consultanță.

Contactează-ne când dorești

Telefoane


+373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top