iunie 24, 2021

Alina Hasnaș

Importanța copywriting-ului-ului în promovarea unei afaceri

O promovare de calitate a unui site se poate face într-un singur fel: dezvoltarea conținutului bun și optimizarea SEO a acestuia. Ne referim aici la o promovare organică, adică prin valoarea intrinsecă a site-ului.

Metoda sigură, corectă și de durată pentru promovarea unui site este prin editarea de conținut. Ce înseamnă asta? Să modifici textele care există deja pe site? În mare parte da, textele site-ului tău sunt materia primă pentru SEO. Nu se poate face, însă, SEO pe ceva ce nu există sau este de o calitate slabă. Promovarea site-ului se face în primul rând prin concordanța conținutului cu scopul real al paginii tale web.

Importanța copywriting-ului-ului în promovarea unei afaceri

Din practicile de optimizare a site-urilor folosite până acum și din ceea ce se spunea pe diferite bloguri ale agențiilor de optimizare SEO, rezultă că ar trebui plasate cuvinte-cheie în titlu, în text, în adresa url, în descrieri... în buzunare și la bancă. Și să îți scrii și-n palmă, ca să nu uiți. Adică peste tot. Fals!

Nu mai este ca acum câțiva ani. Și dacă vei face promovarea site-ului în acest fel, mai mult, dacă densitatea cuvintelor-cheie va depăși 3-5% din volumul textului, nu vei avea cine știe ce rezultate. Iar probabilitatea să te alegi cu o penalizare e foarte mare și vei ajunge undeva în spatele clasamentelor!

Pentru a înțelege cum se promovează un site, trebuie să percepem cum navighează oamenii:

  1. Ai o necesitate, cauți un răspuns sau o soluție la problema ta. 
  2. Formulezi necesitatea într-un șir de cuvinte și expresii, cunoscut sub numele de „interogare”. O introduci în motorul de căutare.
  3.  Cauți prin rezultatele obținute. Dai click pe acel rezultat. Dacă ești satisfăcut mai revii sau rămâi pe pagină. 

Deci, în strategia SEO trebuie să ne axăm pe cuvintele care vând și pe intenția utilizatorului. 

Importanța copywriting-ului-ului în promovare

Optimizarea cuvintelor-cheie pe bază de intenție. 

Google poate înțelege acum intenția din spatele unui cuvânt-cheie. Intenții pot fi mai multe: de informare, de cumpărare, sau explorare a opțiunilor. Optimizează mereu pentru grupuri de cuvinte-cheie și servește conținut grupat pe pagină. 

Sfat! În limba română trebuie să păstrezi forma cuvintelor-cheie intactă, deoarece Google percepe rău limba română. 

Unde plasăm cuvintele cheie?

  1. Titlu, title tag (titlul unei pagini trebuie să fie o descriere exactă și concisă a conținutului acelei pagini). Este critic pentru impresia utilizatorului, dar și pentru optimizarea în motoarele de căutare. Lungimea titlului trebuie să fie de 50-60 de caractere. Cuvintele-cheie SEO trebuie să fie primele în titlu. 
  2. Meta descriere (tag-ul meta reprezintă o scurtă descriere a conținutului unei pagini). Această descriere servește drept o sursă de publicitate, poți obține o rată mult mai mare de click CTR de la utilizatori către pagina ta.  
  3. Cel puțin de 2-3 ori în textul paginii. Poate, chiar de ceva mai multe ori, dacă textul este suficient de lung. Probabil că vei fi tentat să folosești aceste cuvinte-cheie SEO de mai multe ori, însă experiența demonstrează ca asta nu aduce beneficii din perspectivele SEO, ba dimpotrivă. Densitatea cuvintelor cheie nu trebuie să depășească 3-5% din volumul textului.
  4. Pune ancoră pe cuvântul cheie principal (link direct către ceea ce vinzi).
  5. Utilizează cuvinte-cheie și în headlines (sub capitolele).
  6. ALT la imagini (100-150 de caractere). Acest lucru nu doar că va ajuta să mărești traficul provenit din căutări web, ci și din căutări pe imagini.
  7. În adresa URL.

seo copywriting-ul în promovarea unei afaceriCriteriile de aur pentru un copywriting bun în 2024

Acum că ai aflat cum să optimizezi textul, haide să-l trecem și prin filtrele de conținut de calitate:

  • Long read-ul – bun sau ba? - da, long read-ul reține utilizatorii pe pagină, dar trebuie să fie foarte informativ. Tendința în ultimii ani pune accentul pe crearea conținutului de calitate și articole SEO. Google va arata în primele rezultate textele mari, de la 1000 la 2000 de cuvinte. 
  • Nu ai titlu, introducere și final? - Ai text bun, dar nu ai titlu bun? Promovarea pe Google implică o focalizare sporită asupra titlului. După cum spuneam mai sus, oamenii filtrează informația. Deci, primul detaliu care se aruncă în ochi este titlul. 
  • 80% dintre articole nu sunt citite din cauza unui titlu neatrăgător - În titlu trebuie să specifici publicul țintă, să evidențiezi utilitatea, să fie actual, să ai numere, să anticipezi intenția de căutare. Or, cea mai căutată formulă pe online este „cum să”. Plus, să ai triggere sau cuvinte magice (nou, gratuit, pentru că, imaginează-ți, cum să, cifre). Mai apoi, nu ai introducere la prezent. Introducerea contează la fel de mult, ea trebuie să anticipeze ce problemă vei rezolva grație textului. 
  • 8% dintre cititori citesc finalul și dacă le place se întorc înapoi la introducere și textul în sine. Concluzia este la fel de valoroasă. Utilizatorii web nu citesc, ei scanează conținutul. Utilizează cifre, infografice, structurează conținutul în capitole și subcapitole. Articolul trebuie sa conțină un final corect - o concluzie sau un CTA relevant. 
  • Textele bune au un impact colosal asupra site-ului tău:
  1. Cresc rata vânzărilor.
  2. Măresc faima.
  3. Conturează o imagine potrivită.
  4. Pun în lumină bună produsele și serviciile tale.
  5. Promovează compania în motoarele de căutare.

seo copywriting-ul în promovarea unei afaceri 2023

Deci, ca să fii în față în 2024 nu mai este suficientă optimizarea site-ului din punct de vedere al codului sursă (ca acum câțiva ani). Trebuie să faci și o optimizare a conținutului, o corecție, o editare, iar toate la un loc înseamnă promovare de calitate a site-ului. Ca să te poți detașa de concurență trebuie să ai un conținut mai bun. Astfel, promovarea site-ului tău va avea drept efect plasarea acestuia acolo unde îți dorești.

copywritingul în promovarea unei afaceri

Un conținut original este cheia de succes către promovarea afacerii tale. Experții SEOLITTE produc conținut original, care are un impact pozitiv asupra rezultatelor afacerilor. Adică: sporirea ratei de conversie, creșterea popularității și a vânzărilor, precum și poziționarea în topul rezultatelor de căutare în baza cuvintelor-cheie, pe cele mai importante motoare de căutare.

Sună-ne acum la 069809235 pentru o consultație gratuită de marketing. Și ieși în față prin conținut de calitate!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top