februarie 11, 2021

wp-admin

Promovarea afacerii pe rețelele sociale. Sfaturi practice

Rețele sociale sunt platformele cu cea mai rapidă creștere de pe Internet. Pe parcursul primului an de la apariția lui Facebook, acesta a primit aproximativ două sute de milioane de utilizatori. Asta, în timp ce televizorul câștigă același număr de mai mult de 20 de ani.

Aproape întreaga populație (cu excepția a doar 15%) are o pagină în rețelele sociale. Iar acest număr este în continuă creștere.

Promovarea afacerii pe rețelele sociale.

Utilizatorii rețelelor sociale nu sunt neapărat întotdeauna dornici de a comunica. Aici unii sunt în căutarea de informații. Iar oameni de afaceri au înțeles de mult timp că rețelele sociale reprezintă o platforme excelente pentru a promova brand-uri.

Dacă dorești să-ți promovezi afacerea pe rețelele sociale, citește acest articol. Aici îți vom oferi modalități practice și eficiente pentru a face acest lucru.

Ca și în orice promovare: calitatea conținutului e un factor major, care face diferența.

Orice SEO expert îți va spune în mod clar că în cazul în care pagina nu deține conținut bun, orice modalități și eforturi colosale de promovare nu vor ajuta. Pagina ta ar trebui să fie, în primul rând, interesantă pentru cititor.

Pentru a afla mai multe despre SEO și rețelele sociale, citește articolul: Optimizare SEO pentru social media.

sfaturi de promovare a afacerii pe rețelele sociale

Cum se definește un conținut de calitate:

  • Unicitatea informației - nevoia de a împărtăși cu vizitatorii tăi articole interesante, relevante, vibrante și incitante, care nu reprezintă nicidecum conținut duplicat. Asta inclusiv din motiv că acesta poate atrage o penalitate din partea motoarelor. Nu trebuie niciodată să copiezi articolele de pe site-ul sau pe blog-ul concurenților. O excepție poate reprezenta doar această formulă de publicarea duplicată: același articol să fie plasat atât pe site-ul, cât și pe pagina companiei de pe rețelele sociale.
  • Regularitatea – blogul tău ar trebui să fie actualizat în mod constant. Se determină o perioadă optimă de timp, de exemplu, două sau trei articole pe zi/săptămână și să te strădui să nu ieși vreodată din plan.
  • Viralitate - publicațiile ar trebui să fie captivante și memorabile.  Ele ar trebui să trezească dorința de a citi și de a împărtăși cu prietenii. Cu toate acestea, nu exagera, ar trebui să nu fie prea obsesive.

Cel mai bun moment pentru a publica în diferite rețele sociale:

Rețea Socială
Facebook13:00-16:00
Instagram17:00-18:00
VKontakte13:00-15:00, după 20:00
Twitter13:00-15:00

sfaturi: promovarea afacerii pe rețelele sociale

Al doilea lucru crucial, care nu este mai puțin important decât primul factor de importanță - direcționare.

Direcționarea – înseamnă a axa publicitatea ta pe un anumit grup de indivizi. Asta în funcție de vârsta lor, sexul, locația, interese și mai mult.

Acest lucru va face atunci când setați publicitatea prin intermediul rețelelor sociale. Cum ar fi, de exemplu: Facebook, Odnoklassniki, vKontakte și altele.

Tipuri de direcționare:

  1. geografică - publicitate va fi activă doar pentru locuitorii unui anumit teritoriu, poți selectat orașul/țara. De exemplu, dorești să faci publicitate pentru centrul SPA din București. Astfel, publicitatea ta va fi văzută doar oamenii din acest oraș.
  2. socio-demografică - publicitate va fi activă doar pentru anumite sexe, vârste, persoane cu o anumită stare civilă etc. De exemplu, vinzi haine pentru femeile gravide. Deci, publicitatea ar trebui să fie arătată doar pentru femeile căsătorite, în vârstă de 25 de ani.
  3. comportamentale - publicitate vor fi plasate în fața oamenilor, în funcție de mișcările, locurile și căutările lor preferate. De exemplu, în cazul în care o persoană este interesat de modă, cumpărături - este probabil să fie de interesate de o ofertă de genul „Last minute pentru un weekend la Paris”.
  4. Direcționarea în funcție de interese - publicitate este afișat persoanelor în funcție de interesele lor. Deci, oamenii care sunt în grupul „Travel“, „Culturi și oameni din diferite țări“, vor fi interesați de publicitatea corespunzătoare.

Dacă ai crezut că targhetarea este foarte simplă, te înșelai. Este un instrument care necesită o analiză în profunzime. Apoi, corectitudine maximă în setarea și livrarea reclamei.

Următorul element bun pentru promovare online sunt comunitățile de publicitate.

Publicitatea în comunitate - acesta este un instrument foarte eficient prin care poți crește traficul proiectului. Aceasta implică plasarea produselor în comunitățile populare.

Un alt mod de a promova este să apelezi la ajutorul experților în marketing în rețelele sociale.

sfaturi: promovare afacere pe rețelele sociale

Dacă nu îți reușește să promovezi brand-ul tău. în rețelele sociale, bazează-te pe profesioniști.

Aici vorbim de agenții de publicitate online care furnizează servicii cu plată. Ei-s cei care creează conținut de înaltă calitate, lansând o publicitate bine orientată. Plus, aleg foarte atent comunitățile și grupurile populare în care să publice.

O companie de acest gen este echipa SEOLITTE. Dacă ai nevoie să crești brandul tău în rețelele sociale - lasă-ne un mesaj. Și noi te vom contacta pentru a-ți oferi soluții personalizate și funcționale!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top