Optimizarea SEO este calea spre o audiență de calitate și dispusă să cumpere produsul sau serviciul tău. Asta desigur dacă serviciile SEO vizează cuvinte-cheie relevante și alese bine. Aceasta însemnă că după aplicarea
strategiei de SEO, site-ul va fi vizitat de cei ce reprezintă publicul-țintă. Ei sunt gata să facă acțiunea pe care o dorești de la dânșii. Adică: să completeze un formular, să citească un comunicat sau să facă o achiziție.
Astfel, SEO înseamnă ca site-ul companiei tale să ajungă în topul rezultatelor căutării Google. Altfel spus, SEO ajută site-ul tău să apară pe primele poziții în rezultatele Google atunci când o căutare este efectuată folosind cuvinte cheie legate de domeniul tău de activitate.
Dar de unde știu motoarele de căutare site-ul tău merită să fie clasat bine? Aceștia sunt cei 4 piloni ai algoritmului de căutare Google:
- Bine structurat – un site web bine conceput te poate ajuta să faci o impresie bună asupra potențialilor tăi clienți.
- Intuitiv – un site web ușor de utilizat este unul intuitiv și unul de la care utilizatorii vor cumpăra.
- Website de calitate – conținutul de înaltă calitate este sincer, clar și nu servește vreunei agende ascunse.
- Relevant, astfel încât să conțină informații utile – din punct de vedere SEO, relevanța se referă la cât de bine corespund informațiile de pe un site web unei interogări de căutare.
Ce este platforma Gomag?
Gomag este un CMS creat în special pentru magazine online, cu elemente customizabile. De exemplu: îți încarci pe cont propriu catalogul de produse, setezi disponibilitatea produselor, stabilești categoriile și colecțiile. Plus, oferă soluții de îmbunătățire a funcționalităților, fără a fi nevoie să scrii cod. Iată ce soluții adaptate necesităților de e-commerce ofertă Gomag: CRM, aplicații/instrumente avansate de marketing (coduri de reducere, puncte de fidelitate, recuperare coș, Pop-up-uri, one-time offer, abonamente, cadouri în coșul de cumpărături). Plus, automatizări cu GoBoți, retenție clienți și aplicație de SEO.
Gomag vine împreună cu un design responsive, arătând bine pe mobil, tabletă și PC.
Haide să vedem cum se comportă Gomag și când este vorba de optimizările SEO.
Ce ai de făcut un SEO de calitate pe site-ul tău Gomag?
1. Instalarea de Google Search Console și Google Analytics pentru a măsura impactul optimizărilor tale.
Google Analytics este cel mai puternic instrument de măsurare și analiză a datelor web la momentul actual. Datele statistice din Google Analytics iți oferă o imagine clară despre tipul de vizitatori ai website-ului tău:
- Preferințele lor.
- Subiectele căutate.
- Serviciile cerute.
- Părțile ceva mai problematice ale site-ului tău.
- Minusurile/plusurile în prezentarea produselor/serviciilor tale.
Vezi aici un ghid complet de utilizare a lui Google Analytics.
Google Search Console (GSC) - este un instrument care monitorizează modul în care Google vede site-ul. El ajută la optimizarea prezenței organice. Google Search Console se ocupă de monitorizarea prezenței organice și include:
- Rezultatele pentru cel mai mare trafic pe interogari (queries).
- Vizualizarea domeniilor de referință (referring domains).
- Performanța site-ului versiune mobile (mobile site performance).
- Rezultatele paginilor cu cel mai mare trafic (page performance).
Site-ul tău se poate integra cu contul de Search Console chiar din platforma Gomag. Trebuie să introduci codul de identificare din Google search Console în aplicația Google Webmaster Tools din Gomag Apps.
2. Crearea și plasarea meta tag-urilor unice pentru fiecare pagină în parte.
Meta Tag-urile (meta etichetele) implică un titlu și o meta descriere ce conțin cuvintele cheie relevante pentru site. Acestea ajută motoarele de căutare să înțeleagă ce reprezintă pagina vizată și să o indexeze conform relevanței sale.
3. Automatizarea obținerii de recenzii. În Gomag, poți să introduci recenziile primite la produs foarte simplu, din modulul Produse -> Review. Mai mult chiar, pentru a face recenziile să lucreze în favoarea ta, poți folosi aplicația „Review-uri Automate”.
De ce este atât de important să ai recenzii la produsele tale?
Testimonialele construiesc încrederea cumpărătorilor din online și sporesc credibilitatea brandului tău. 88% dintre consumatori spun că au încredere în recenziile online la fel de mult ca în recomandările personale. Asta înseamnă că recenziile de pe Facebook, Google și site îți pot crește conversiile și veniturile. Din perspectiva SEO, recenziile de pe website oferă un text suplimentar care poate conține cuvinte cheie. Și pe care motoarele de căutare îl pot folosi pentru a înțelege mai bine conținutul paginilor.
4. Plasarea de descrieri pentru cele mai importante produse și categori. În Gomag ai posibilitatea de a introduce descrieri la fiecare produs în parte. Un website bun este un site care va include cel puțin 1000 de cuvinte de conținut pe cele mai importante pagini ale produselor. Studiile din industrie au arătat că anume conținutul mai lung tinde să se claseze mai bine în Google. Și da, aceste constatări se aplică și în cazul site-urilor de tip magazine online. De fapt, Google dorește să înțeleagă despre ce este vorba pe pagina ta și când oferi o mulțime de conținut, ajuți la această înțelegere.
În plus, atunci când publici conținut lung, îți poți ajuta clienții să înțeleagă bine ce urmează să cumpere. Deci, descrierile pot crește și conversiile.
5. În Gomag, poți să aplici rel="canonical" dintr-un singur pas. Astfel, vei putea evita marea problemă a e-commerce-ului cu un content duplicat.
Vestea bună este că în Gomag poți și setările de canonical să le faci, fără să fii nevoit să scrii cod. Așadar, la nivel de fiecare URL poți aplica un link canonical, spre o pagină mai relevantă, pe care ai prefera să o indexeze Google ca principala pentru acel content.
Ce nu indexăm, ca să evităm problema duplicatelor?
- Categorii, tag-uri, arhive de articole, arhive de autor.
- Pagina de „thank you” (mulțumire după achiziție).
- Pagina de admin.
- Pagina de căutare internă de site.
- Paginile fără conținut valoros.
6. Optimizează fotografiile de produs
Pe lângă căutarea după text, acum oamenii pot căuta după voce și imagine prin aplicații precum Google Lens. Google Lens este o tehnologie de recunoaștere vizuală creată pentru a scana lucruri și a oferi răspunsuri bazate pe ceea ce se detectează:
- Poți copia și lipi un text pe care îl vezi într-o carte reală.
- Oferă și alternative de produse atunci când faci cumpărături - produsele tale pot fi afișate atunci când clienții încearcă ceva de la concurenți.
- În funcție de afacerea ta și de publicul țintă, aceste medii mai noi îți pot oferi o opțiune de condiții de concurență redusă. Toate - pentru a genera trafic, clienți potențiali și venituri.
Cum optimizezi afișarea imaginilor?
Optimizând textele alternative. Textele alternative au fost întotdeauna cea mai bună modalitate de a oferi lui Google informații despre conținutul vizual. Alt tag-ul imaginilor de produs se completează automat în Gomag, urmând calea: Produse -> SEO. By default el se preia din denumirea produsului.
7. Optimizează pentru rich snippets. Utilizarea Markup-ului face ca produsul să fie eligibil pentru rich result (afișează de obicei nume, descriere, preț, foto). Ele îți permit să atragi potențiali cumpărători, în timp ce aceștia caută în Google, după cuvinte cheie relevante pentru afacerea ta.
În Gomag poți să activezi datele structurate direct din platformă. Găsești opțiunea dată în Gomag Apps.
8. Optimizarea adreselor URL și redirect 301 în modulul dedicat. URL-ul se va genera automat în funcție de titlu. De aceea, titlul nu trebuie să fie foarte lung, deoarece se va genera și o adresă URL lungă.
Dacă vrei să modifici adresele URL, ele sunt customizabile în Gomag, însă astfel se pot genera erori 404. Așa că ai de făcut redirect 301 de la adresa URL veche la cea nouă. În platforma Gomag se poate ușor efectua Redirect 301 cu ajutorul modulului dedicat.
9. Pagină de listare produse. Oferă posibilitatea de a folosi valori dinamice pentru a construi descrierea pentru fiecare secțiune (meta titlu, meta descriere, H1, H2, …, H6).
10. Articole de blog pentru targhetarea cuvintelor-cheie esențiale nișei din care faci parte. Blogging-ul ajută la creșterea calității optimizării SEO prin poziționarea site-ului tău ca un răspuns relevant la întrebările și problemele clienților/potențialilor tăi clienți.
Îți sugerăm să adaugi postări lunare de blog informative care nu sunt axate doar pe serviciile furnizate/produsele comercializate. Recomandăm plasarea lor pe social media cu links spre site. Plus, plasarea Blogurilor pe Google My Business cu link spre site, ajută la popularizarea articolelor tale.
Aici găsești blogurile pe Gomag: Panou de control -> Conținut -> Blog -> Adaugă o postare.
Acestea sunt top 10 lucruri de făcut pe SEO on-page pentru magazinul tău virtual de pe Gomag. Iar pentru mai multe customizări pe partea de SEO, folosește aplicația „SEO Avansat”. Aceasta este disponibilă pentru pachetul Enterprise sau contra cost pentru oricine. Funcționează bine pentru listările de produse (adică categorii). Și o recomandăm magazinelor care au un număr mare de produse, subcategorii și categorii.
Dar asta nu e tot. În SEO contează mult și partea de off-page pentru a obține clasare în topurile Google.
SEO Off Page (SEO în afara paginii) se referă la promovarea și sporirea popularității unui anumit website. Întru ameliorarea acestei popularități, se recurge la tehnici de marketing. Și anume: la scrierea advertorialelor, la obținerea de bannere, link-uri relevante pentru website-ul dat, parteneriate etc. Toate acestea se fac cu maximă atenție (după un plan special, bine gândit) și se urmărește calitatea link-urilor astfel obținute.
De fapt unul dintre cei mai importanți factori pt. Google e nr. domeniilor care se leagă prin link de site-ul tău.
- Obținerea de link-uri are loc folosind tehnici și instrumente de PR, și Link Building. Link Building-ul constă în direcționarea link-urilor valoroase și relevante către site-ul tău.
- Nu toate backlink-urile sunt create egale. O mulțime de factori contribuie la capacitatea unui backlink de a ajuta pe SEO. Iar cei 2 importanți sunt Relevanța (bloguri pe același subiect, link-uri din aceeași țară) și Autoritatea (backlink-urile de pe site-urile puternice ajută cel mai mult cu SEO).
Ai nevoie de ajutor pentru
optimizarea SEO a site-ului tău de pe Gomag? SEOLITTE are experiență de lucru cu magazinele online construite pe acest CMS. S
ună-ne la +373 69 809 235 sau lasă-ne un mesaj pe info{@}seolitte.com. Și haide să lucrăm împreună pentru a crește exponențial numărul tău de vânzări!