Te-ai întrebat cum te găsesc clienții tăi? Cum au aflat de tine? Te-au găsit îndată pe Google, apoi au venit direct la ușă să-ți cumpere produsul sau serviciul? Probabil că nu. Ai avut nevoie de promovare /și vizibilitate. Ei bine, asta face o agenție de marketing online. Ea construiește și șlefuiește imaginea companiilor în mediul digital.
Ne-am propus ca în acest articol să-ți facem cunoștință cu bucătăria internă a unei agenții de promovare digitală. Aici îți răspundem la întrebarea: cu ce ocupă fiecare angajat al companiei SEOLITTE zi de zi?
Departamentul de SEO: optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare
După cum posibil că știi deja, SEO are 2 mari părți: SEO Onpage (Optimizarea internă a site-ului) și SEO Offpage (Optimizarea externă a site-ului).
Cu ce ne ocupăm la optimizarea internă a site-ului?
La această etapă se folosesc unelte SEO specializate și cunoștințele SEO expertului. Aici se pot identifica diferite erori sau probleme atât pe partea de programare, cât și de structură a site-ului. Precum și limitele ce țin de promovarea site-ului.
- Structura website-urilor pe care le analizăm, de obicei, lasă de dorit. Vom modifica 10-50%. Uneori și mai mult din website. Asta, bazându-ne pe cuvinte-cheie. Construind, apoi, o arhitectură care să fie înțeleasă de către Google. Structura și organizarea conținutului în pagini va permite crearea și setarea corectă a celor mai importante etichete SEO. Iar acest lucru va favoriza din start indexarea corectă a site-ului de către motorul de căutarea Google.
- Are loc scrierea de Title tag-uri și Meta Descrieri - Meta etichetele unui site trebuie să fie atractive, unice pentru fiecare pagină. Plus, să conțină cele mai importante cuvinte cheie și să aibă o lungime potrivită.
- Heading-urile au rolul de a evidenția cele mai importante elemente din conținutul paginii. Plus, de a indica motoarelor de căutare despre ce este vorba în pagină respectivă. Ne ocupăm, așadar, de crearea Heading-urilor unice și care să includă cuvinte-cheie din nișă:
-Tag-ul H1 - cel mai important titlu de pe pagină.
-Tag-ul H2 - al doilea titlu de pe pagină după importanță.
- Apoi are loc apoi optimizarea imaginilor. Pentru ca un website să fie atractiv pentru Google este destul de important ca imaginile să fie cât mai de calitate. Plus, să aibă dimensiuni recomandate și să conțină Alt texte. Rolul atributului ALT este de a spune roboților motoarelor de căutare ce reprezintă imaginile postate. Se recomandă optimizarea imaginilor pentru a fi afișate în prima pagină de rezultate din Google.
- Strategia elaborată și analiza cuvintelor cheie ne permit să creăm descrieri unice pentru fiecare pagină importantă sau produs-cheie. Asta cu utilizarea corectă, relevantă și logică a celor mai importante keywords. Ghidându-ne de algoritmi exacți de crearea a conținutului optimizat SEO, echipa de SEO copywriting va crea texte sugestive și informative pentru cele mai importante pagini.
- Vor fi apoi propuse sugestii cu privire la viteza de încărcare a site-ului. Or, timpul de încărcare este un factor important care determină calitatea site-ului. Acest parametru influențează mult timpul petrecut pe pagină a potențialilor clienți. Cât și dorința potențialilor clienți de a frunzări tot mai multe pagini de pe website. Folosind instrumente de analiză SEO, vom stabili exact ce modificări necesită a fi efectuate pentru a îmbunătăți parametru de viteză a site-ului.
- Ulterior, pentru generarea fenomenului de Cross-selling, vom crea o rețea de link-uri interne între produsele adiacente. La fel, link-urile permit navigarea și informarea clienților mult mai ușoară.
Aici ai lista activităților de promovare SEO pe pagină:
- Optimizarea textelor, imaginilor, titlurilor, meta descrierilor.
- Îmbunătățirea arhitecturii website-ului.
- Corectarea erorilor de validare a codului.
- Optimizarea structurii de adrese URL și structurii de legături interne.
- Optimizarea vitezei de încărcare a paginilor.
- Corectarea erorilor de pe site (linkuri și imagini moarte).
Ce facem la optimizarea externă a site-ului?
SEO off-page înseamnă creșterea nivelului de popularitate al website-ului. Toate - folosind tehnici și instrumente de PR și Link Building. Link Building-ul constă în direcționarea backlink-urilor valoroase și relevante către site-ul tău.
- La această etapă, se crește autoritatea website-ului. Asta se realizează prin implementarea diferitelor strategii de link building. Ele includ: prezența în directorii locale și internaționale, plasarea anunțurilor, știrilor și a comunicatelor despre compania ta.
- Vom lucra cu dedicare întru atingerea unui număr suficient de backlink-uri spre site-ul tău. Număr care ți-ar face site-ul comparabil cu cele ale concurenților din topurile Google. Plus, ar atrage atenția motoarelor de căutare asupra site-ului tău. Asta prin publicarea unui conținut bun despre afacerea ta. În dependență de calitățile tehnice ale acestora diferă prețul publicației. Există surse cu audiență și impact înaltă și unele mai mici. Alegerea acestora depinde de strategia de marketing a clienților.
Aici ai lista activităților de promovare SEO în afara paginii:
- Publicarea știrilor publicitare pe site-uri relevante.
- Plasarea bannerelor și link-urilor pe bloguri din nișa ta sau pe site-uri populare etc.
Enumerăm în continuare doar câteva dintre atribuțiile unei specialist ce lucrează într-o companie SEO:
- Suport tehnic și creativ.
- PR în mediul digital.
- Analiză a metricilor/Statistică/ Sinteză.
- Consultare strategică.
- Audituri SEO.
- Obținerea de linkuri.
- Consultare în domeniul SEO.
- Optimizare Conversii.
- Recuperare după penalități.
Departamentul de SMM: cu ce se ocupă Social media managerul zi de zi?
- Interacționează cu publicul și stabilește audiențele țintă ale afacerii. La fel, acesta stabilește inițial cât de aproape este brandul de publicul – țintă. Câți din audiență au mai auzit de afacere? Au mai cumpărat? Sau au interacționat deja cu brandul?
- Alege un tone of voice al afacerii. Adică: cum se manifestă caracterul business-ului dat în cuvinte – atât în cele scrise, cât și în cele vorbite – constant pentru toate rețelele de socializare.
- Creează conținut pentru mai multe platforme – alege platforma potrivită pentru specificul afacerii, produselor, clienților. Asta în special în funcție de categoriile de vârstă țintite.
- Optimizează audiențele create și identifică profilului clientului ideal.
- Monitorizează și analizează activitățile de marketing, precum și activitățile concurenților.
- Planifică postările și stabilește calendarul evenimentelor.
- Programează postările pentru ore de impact maximal.
- Setează campaniile de A/B Testing și de remarketing. Oricât de bun și rezultativ ar fi specialistul care muncește pentru pagina ta, impactul organic pe Social Media este în scădere an de an. Fără a promova cu câțiva dolari postările publicate, cifrele tale pe SMM vor rămâne modeste.
- Realizează un plan de creștere a afacerii prin prezența și activitatea sa pe social media. Planul conceput cuprinde obiective realiste și măsurabile.
- Măsoară, raportează rentabilitatea investiției și monitorizează constant rezultatele sponsorizării.
- Optimizează în continuu campaniile setate.
- Analizează și identifică conținutul cu cele mai bune rezultate.
- Creează angajament – indiferent de specificul afacerii, este importantă încurajarea interacțiunii cu publicul-cheie prin aprecieri, distribuiri și comentarii. Or, în 2023 nu este suficient să ai un conținut de calitate, dacă audiența nu e îndemnată să relaționeze cu el.
- Are grijă de prezența brandului în grupurile și comunitățile de pe rețelele de socializare. El postează acolo conținut gratuit și de interes pentru comunitatea dată.
- Lucrează la construirea unui brand puternic. Social media are un rol foarte important în promovarea imaginii mărcii comerciale.
- Măsoară constant rezultatele. Rrețelele sociale dispun de instrumente avansate de analiză atât a audienței targhetate, cât și a celei atinse. Aceste instrumente analitice oferă date valoroase pentru îmbunătățirea campaniilor. Ele ajută specialiștii să înțeleagă ce content este de impact pentru publicul – cheie. De asemenea, monitorizează în permanență și volumul de trafic adus spre site-ul afacerii. Dar și conversiile generate de rețelele sociale.
- Vine cu propuneri și feedback la realizarea designului campaniilor publicitare.
- Comunică cu persoanele care lasă comentarii sau pun întrebări, precum și răspunde la recenzii.
Departamentul creativ: cum se se ocupă echipa de design grafic zi de zi?
1. Identificarea brandului:
- Logo.
- Proporțiile logoului.
- Spațiul liber în jurul logo-ului.
- Culorile de baza ale logo-ului.
- Utilizarea logo-ului.
- Simbolul brand-ului.
- Proporțiile simbolului brand-ului.
- Marca comercială a brand-ului.
Ulterior, creăm împreună cu tine strategia de poziționare a brandului:
- Istoricul brand-ului.
- Filozofia brand-ului.
- Valorile brand-ului.
- Misiunea brand-ul.
Tot din serviciul de identitate vizuală va face parte și stabilirea stilului brandului:
- Elementele brand-ului.
- Fontul.
- Exemple de utilizare a fontului firmei.
- Fonturi suplimentare.
- Exemple de utilizare a fonturilor suplimentare.
- Paleta de culori.
- Aplicarea paletei de culori.
- Aplicarea filigranelor.
- Aplicarea imaginilor grafice și grafica digitală.
- Folosirea fotografiilor.
În continuare, stabilim identitatea brandului prezentată în materiale publicitare și formatele ce vor fi utilizate:
- Publicitate în presă.
- Publicitate în aer liber.
- Publicitate non-standard în aer liber.
- Afiș publicitar.
- Panou publicitar.
- Pliant.
- Carte de vizită și broșura.
Și bineînțeles, nu uităm să distribuim conținutul pe rețelele de socializare pentru o mai bună popularizare a lui, creând, totodată, mai multe linkuri pentru el.
Departamentul PPC: activități zilnice
- Analiza competiției, a cuvintelor cheie și a intereselor.
- Setarea Campaniilor de Search Display și Display Remarketing.
- Setarea audiențelor.
- Optimizarea permanentă a campaniilor.
- Verificarea termenilor de căutare și excluderea cuvintelor cheie negative.
- Recomandări și soluții periodice privind optimizarea web site-ului.
Iată care sunt scopurile pe care ni le propunem noi ca echipă de promovare online atunci când concepem campanii pentru clientela noastră:
- La elaborarea strategiei se face un studiu al concurenței și al pieței (existente și potențiale).
- Elaborarea unei strategii de marketing personalizate și unice.
- Toate implementările sunt efectuate doar cu aprobarea clientului.
- Aplicarea celor mai noi tehnici și metode SEO existente.
- Site-ul nu va fi penalizat pentru lucrările efectuate de către agenție.
- Prezentarea rapoartelor lunare cu volumul de lucru efectuat.
- Creșteri ale pozițiilor în motorul de căutare Google pe cele mai importante cuvinte-cheie de nișă.
- Creșteri ale traficului organic de calitate.
- Utilizarea instrumentelor licențiate.
- Crearea unui conținut bun și de calitate.
O întreagă echipă de specialiști se va ocupa de afacerea ta și vor crește vizibilitatea ei în online!
Cum are loc o colaborare cu agenția de digital marketing SEOLITTE?
- Completarea Brief-ului: oferirea informațiilor despre Avatarul Clientului tău (B2C sau B2B).
- Oferirea accesului la pagina/paginile din Social Media și a contului de reclame.
- Auditul contului de reclame.
- Setarea instrumentelor necesare pentru promovarea afacerii.
- Lansarea lucrărilor creative.
- Setarea campaniilor de publicitate.
- Optimizarea campaniilor de publicitate.
Cere o ofertă la info{@}seolitte.com. Sau sună-ne la +373 69 809 235 (MD), ori + 40721 536 067 (RO).