Capitolul V: Cuvintele cheie

Ghid SEO pentru începători. Inițiere în SEO

Totul începe cu cuvântul tastat în căsuța de căutare.

Analiza cuvintelor-cheie este unul dintre cele mai importante, valoroase și de rentabilitate activități în marketing-ul legat de Motoarele de Căutare. Clasarea în top rezultate în Motoarele de Căutare pentru cuvintele cheie potrivite poate face diferența pentru site-ul tău.

Cu ajutorul muncii de analiză pentru a găsi cuvintele care se caută pe piața pe care activezi, nu numai că vei învăța ce termeni sau fraze să vizezi prin activitatea de SEO, dar vei afla lucruri și despre clienții tăi și felul cum ajungi mai ușor la ei.

Analiza cuvintelor-cheie nu înseamnă întotdeauna a atrage vizitatori pe site, ci mai degrabă, a atrage vizitatorii potriviți. Utilitatea acestor informații nu poate fi supraevaluată – cu ajutorul analizei cuvintelor-cheie pot fi prezise schimbările în cadrul cererii sau chiar prezise condițiile pieței și pot fi luate decizii importante în legătură cu oferirea de produse, bunuri, servicii sau conținut pe care utilizatorii deja le caută.

În toată istoria marketing-ului, nu a existat un context atât de permisiv pentru a înțelege motivația consumatorilor din aproape orice nișă.

Cum poate fi judecată valoarea unui cuvânt-cheie?

Pentru a înțelege valoarea unui cuvânt-cheie, trebuie să înțelegem bine – bine site-ul cu care lucrăm. Cuvintele cheie pe care vizitatorii le tastează în căsuță sunt accesibile și administratorilor de site-uri, iar cu ajutorul uneltelor de cercetare a cuvintelor cheie, aceste informații sunt vizibile.

Totuși, acele unelte nu ne pot arăta direct cât de important și cât de valoros este să obținem trafic anume pentru cuvinte. Pentru a înțelege valoarea cuvintelor cheie, trebuie să înțelegem site-ul nostru, să emitem ipoteze, să testăm și să repetăm procedura – o metodă clasică de web marketing.

Înțelegerea necesității folosirii cuvintelor cheie de tip Long Tail

Fiind un vânzător de pește, ar fi foarte bine dacă ne-am clasa pe primul loc pentru cuvântul ”pește”, nu?

Este minunat să ai de-a face cu cuvinte cheie care au câte 5000 de căutări pe zi, sau cel puțin 500. În realitate, acești termeni de căutare ”foarte populari” reprezintă doar 30% din totalul căutărilor pe web. Cei 70% rămași se află în ceea ce se numește ”coada lungă” (long tail) a căutării. Coada lungă conține sute de milioane de căutări unice care pot fi efectuate de câteva ori într-o zi, dar luate la un loc ele alcătuiesc majoritatea cererilor de informații prin intermediul motoarelor de căutare.

O altă lecție pe care search marketologii au învățat-o este că anume cuvintele cheie de tip "coada lungă" au de multe – multe ori o conversie mai bună, pentru că prind oamenii într-un stadiu avansat în ciclul cumpărare/ conversie. O persoană care caută ”pește” răsfoiește, dar fără intenție vădită de a cumpăra. Pe de altă parte, o persoană care caută ”cel mai bun preț la ton”, aproape că a scos bani din portofel. Este critică înțelegerea curbei cererii de căutare.

În dreapta este un model de curbă a cererii de căutare, care ilustrează numărul mic de interogări care trimit cantități mari de trafic alături de volumul termenilor mai puțin căutați, dar care reprezintă cea mai mare parte a căutărilor.

Instrumente pentru analiza cuvintelor-cheie

Toate cunoștințele cu privire la cuvintele cheie le putem găsi în surse de cercetare:

  • Google Ads’ Keyword Tool: KeyWord Planner – Instrument de analiză a cuvintelor cheie, care vine cu sugestii pentru cuvântul-cheie tastat, pentru conținutul paginii tale și cu sugestii pentru bugetul care trebuie cheltuit în Google Ads pentru a obține un anumit număr de click-uri. Instrumentul SEO Planificatorul Google Ads pentru cuvinte cheie este un excelent punct de pornire comun pentru analiza SEO a cuvintelor-cheie. Acesta nu numai că sugerează cuvinte cheie, ci oferă și volumul de căutare estimat, dar, de asemenea, prezicând costul de funcționare al unei campanii plătite pentru acești termeni.
  • Google Trends - Preziceri în legătură cu cerea pentru diferite cuvinte cheie
  • Microsoft Advertising Intelligence - Instrument de analiză avansată a cuvintelor-cheie cu interfață de Excel.

Există o mulțime de instrumente de acest gen online, absolut gratuite, care vă pot ajuta să faceți o analiză detaliată a cuvintelor-cheie.

Dificultatea cuvintelor cheie

Trebuie să te întrebi și: care îmi sunt șansele de succes în timp util?

Pentru a ști ce cuvinte cheie trebuie țintite, este esențial să se înțeleagă nu numai cererea pentru un anumit termen sau o expresie, dar, de asemenea, muncă necesară pentru a ajunge în Topul rezultatelor căutărilor. În cazul în care brandurile mari iau primele 10 rezultate și tu ești doar la început pe web, bătălia pentru a obține poziții de top în clasament poate dura ani, cu efort constant. Acesta este motivul pentru care este esențial să se înțeleagă dificultatea pe diferite cuvinte-cheie.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 – 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com