Probabil că știi deja că pentru a avea rezultate pe partea de SEO optimizare a site-ului tău, e nevoie de conținut textual de calitate, mai ales când vorbim de optimizarea magazinului tău online. Așadar, în cele ce urmează, îți vom spune care sunt regulile corecte de scriere a descrierilor de produse, astfel încât să respecți toate rigorile de SEO pentru 2023.
1.Folosește cuvintele-cheie la nivel de pagină, altfel spus, lista de cuvinte cheie trebuie respectată. Aceste cuvinte vor fi utilizate în conformitate cu categoria și produsul descris – ele sunt obligatorii pentru SEO. De obicei pentru o singură pagină de produs se recomandă folosirea a 3-7 cuvinte-cheie.
2. Cuvintele-cheie trebuie grupate corespunzător și folosite ca familii de cuvinte-cheie, și nu ca unități separate. Google înțelege sinonimele și cuvintele care se referă la același obiect/domeniu/fenomen și dă credit pentru folosirea
lor împreună în același text. Acesta este un instrument gratuit care te va ajuta să-ți grupezi cuvintele-cheie pe familii: https://marketbold.com/KeywordGrouperPro/app/.
3. Cuvântul-cheie principal trebuie introdus în prima propoziție a descrierii. Regula de SEO este simplă: cu cât mai sus folosit cuvântul-cheie principal în pagină, cu atât mai bine!
4. Descrierile trebuie să fie cât se poate de unice (să nu coincidă cu ce au scris alte site-uri). Știm că aceasta este o rigoare destul de greu de respectat. Chiar și dacă este vorba de site-ul producătorului, acest text de asemenea să consideră duplicat, dacă nu este menționată sursa. Din când în când câte un link către site-ul producătorului va fi binevenit, ba chiar ajută în SEO. La fel și în interiorul propriului site nu repetăm aceleași texte pe diferite pagini, iar dacă există o componentă tehnică – să fie dus la minimum % de duplicate.
5. Totodată, trebuie evitată supraîncărcarea cu cuvinte-cheie același cuvânt cheie să fie folosit cam de 5 ori în 500 de cuvinte).
6. În text trebuie menționate cu link și alte produse/categorii de produse similare (adică să se plaseze link-uri interne). Se pune link pe cuvântul cu denumirea produsului/categoriei.
7. Folosește propoziții scurte (nu mai lungi de 20 de cuvinte). E binevenită folosirea heading-urilor pentru structurarea textului (la fiecare 300 de cuvinte, folosește un heading: H2, H3, H4). În headings strădui-te să fie prezent cuvântul-cheie de bază.
8. Lungimea bună a textului descrierii de produs ar fi de 500 de cuvinte per descriere.
9. Textul trebuie să fie ușor de înțeles, adică să fie scris pentru oameni, cu explicații pertinente și caracteristici clare ale produsului, astfel încât omul să înțeleagă exact ce e pe cale să cumpere.
10.Aranjarea în pagină trebuie să fie ușor de „scanat cu ochii” – lucru util și pentru potențialii cumpărători, care la început nu citesc în profunzime un text, ci doar caută cu ochii să vadă dacă materialul e ceea ce trebuie. La fel de utilă e buna așezare în pagină și pentru motoarele de căutare, care apreciază informația organizată. Preferabil chiar sub forma listelor.
11.Imaginile utilizate trebuie să fie și ele optimizate (cu cuvinte-cheie în titlul imaginii, cu completarea etichetei „alt” dacă este posibilă, optimizarea mărimii imaginii).
12.Ar fi bine ca descrierea să sublinieze avantajele produsului. Cuvintele-cheie care se referă la aceste avantaje trebuie incorporate în titlu, dar și în textul propriu-zis.
Mult succes la crearea unor descrieri de produse SEO friendly! Iar dacă nu te descurci, poți oricând apela la serviciul nostru de SEO Copywriting, garantăm calitate.