martie 22, 2023

Alina Hasnaș

Idei de promovare digitală în domeniul financiar bancar

Descoperă în acest articol top idei de promovare digitală în domeniul financiar bancar. În economia actuală, în industria bancară se operează și, totodată, se concurează acerb pentru aceeași consumatori și, practic, paceeași piață. Tocmai din aceste motive, marketingul făcut ca la carte e esențial pentru diferențierea și dezvoltarea organizației. Precum și pentru atragerea unei clientele potrivite, în mod constant. Totodată, nișa financiar-bancară este extrem de activă. Ea vine cu tehnologii îmbunătățite în mod constant, cu produse și servicii tot mai inovative și mai eficiente oferite mereu clienților.

Cum ne creăm planul de marketing financiar-bancar?

Orice planificare de marketing începe cu analiza afacerii. În primă fază e necesar să se cunoască punctele tari și slabe ale organizației. Asta pentru a dezvolta un plan de promovare potrivit și adaptat realității organizației date. Astfel, planul anual de marketing va cuprinde bugetul anual de promovare pentru fiecare sucursală sau departament. Apoi se va ocupa definirea și desfășurarea funcțiilor de marketing. El se va concentra asupra serviciilor și pieței. Și va consta din acțiuni detaliate în vederea realizării obiectivelor serviciului financiar-bancar oferit pe piață țintă.
promovare digitală în domeniul financiar bancar 2023

Așadar, este crucial ca produsele și serviciile financiar-bancare să fie prezentate pieței într-un mod favorabil și atractiv, atât pentru persoanele fizice, cât și cele juridice. Dar și să se caute constant îndeplinirea necesităților și așteptărilor clientelei. Plus, să de adapteze produsele și serviciile în mod constant. Precum și să inoveze în permanență, pentru a-și păstra relevanța pe piață. Evident, trebuie existe un echilibru bine stabilit între nivelul de îndeplinire al așteptărilor clientelei și rentabilitatea afacerii.

Marketingul online în domeniul financiar bancar are, astfel, intenţia de a motiva procurarea unor produse financiare anume. Sau încurajarea unor forme particulare de comportament financiar.

Provocările marketingului financiar-bancar

1. Fiind vorba de un serviciu, acesta este intangibil și, deci, este datoria consultantului bancar să dea informații complete și atractive asupra calităților ofertei financiare prezentate. Astfel, scopul marketingului este să demonstreze calitatea serviciului. Calitate ce altfel ar fi necunoscută populației.

promovare digitală în domeniul financiar bancar - idei bune

2. Cunoștințele limitate ale consumatorilor provine din lipsa cunoașterii din știința finanțelor și a banilor, per general. Acestea pot rezulta în condiţii de piaţă ineficiente şi necompetitive pentru diverse instituții bancare de bună credință.

3. Lipsa componentei emoționale. Serviciile financiare, nu sunt asociate de obicei cu nivelele înalte de entuziasm și sentimente implicate. Asta face din marketingul financiar-bancar un instrument mai pragmatic.

Cele mai bune idei pentru promovare digitală în domeniul financiar bancar:

Domeniul financiar-bancar e un domeniu complex și de larg consum. Deci, marketingul online pentru acesta are specificul și tonul său. Haide să vedem care sunt cele mai bune idei pentru promovarea unei bănci în mediul digital în 2024:

  • Promovarea serviciului cu accent pe punctele forte de care ei dispun și alte bănci nu. Aici diferențierea poate avea loc pe 3 căi:

-prin inovaţii;

-diferenţierea prin economia de timp (potenţialii clienţi ai acestora doresc să-şi folosească cât mai eficient timpul disponibil);

-diferenţierea de brand (fiind constituită din nume şi alte elemente distinctive, cum ar fi sloganul şi simbolurile, marca oferă clienţilor un mecanism eficient de identificare a unei bănci comerciale sau a ofertei acesteia).

  • Oferte și promoții speciale/de sărbători. Se propun activităţi de marketing ce presupun folosirea unor mijloace şi tehnici de stimulare, impulsionare şi creştere a vânzărilor de produse şi servicii financiare, în prejma anumitor sărbători.
  • Promovarea produselor prin newslettere. Ele pot include formulare pe care clientul le poate completa şi trimite la bancă prin poștă. Urmărindu-se astfel, economia atât a timpul clientului, cât şi al băncii.
  • Video-uri pe TikTok. Cum ar fi: conținut video despre testimoniale cu clienții, conținut informativ despre oferte, servicii.
  • Facebook: postări informative, long read-uri, distribuiri de apariții în presă.
  • Lucru cu influencerii pe Instagram - toți cu cifre mari de urmăritori.
  • Bannere pe site-uri media. Bannerele remarcabile pot fi ţinute minte de consumatori chiar şi câţiva ani după expunere.
  • Reclamă plătită pentru Facebook & Instagram. Accentuarea conștientizării colective a numelui şi activităţii instituţiei financiare.
Nu ai timp suficient să pui în practică toate aceste idei de promovare digitală în domeniul financiar bancar? Apelează acum la serviciile agenției digitale SEOLITTE! Contactează-ne la 069809235 sau info{@}seolitte.com.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top