februarie 11, 2021

wp-admin

De ce strategia ta de copywriting nu te aduce în top Google?

Conținutul este regele în marketing. Contentul de calitate este bazat pe trei elemente esențiale. Ele-s: utilitatea informației pentru publicul - țintă, strategia de menținere și fidelizare a clienților pe site, precum și potențialul de aduce conversii pe site.

De ce strategia ta de copywriting nu te duce în top Google?

Cum se poate de creat un conținut valoros prin SEO copywriting?

Un copywriter nu trebuie doar să scrie texte savuroase. Deși este extrem de important să o facă. Ci și să cunoască foarte bine nișa dată. Respectiv, multe detalii despre produsul pe care-l descrie, tehnici de marketing și strategii de vânzări. Deci, o strategie eficientă de conținut se bazează pe viziune complexă, nu doar pe umplerea paginilor web cu texte și imagini.

Folosirea content marketing-ului face parte dintr-o strategie pe termen lung. Ea te ajută să construiești relații bazate pe încredere cu clienții, prin promovarea constantă a conținutului de calitate. Anume aici poți investi fără regrete. Deoarece conținutul va trăi mult timp și este aproape imposibil să-l automatizezi. Asta dat fiind faptul că Inteligența Artificială eșuează lamentabil la acest capitol. Lucrul dat e demonstrat de acea mulțime de site-uri cu texte mecanice, uscate și, chiar, lipsite de logică, uneori.

Așadar, compania/ afacerea ta chiar are nevoie vitală de un plan de content. Conținutul aduce plus valoare utilizatorilor, fie la nivel informațional (articole de informare), fie la nivel interactiv, sau cu scop de divertisment (fotografii, video, jocuri etc). Această interacțiune aduce: loialitate pentru brand, potențiali clienți calificați, și, fidelizezi clienții existenți.

De ce copywritingul nu te aduce în top Google?

Însă, acesta e abia vârful aisbergului. De ce doar copywriting-ul simplu nu te va aduce în topul Google?

În primul rând, să scrii articole nu este suficient. Fără conținut valoros, interesant, dar, mai ales, promovat strategic, nu vei putea aduce trafic pe site.

Sunt multe greșeli pe care le face piața noastră. Dar dacă tu o să le eviți, vei avea succes și impact de lungă durată în strategia de content marketing:

  1. Nu faci SEO Copywriting

Scopul SEO copywriter-ului este să crească relevanța textelor scrise. Este acel tip de conținut pe care îl creăm cu scopul de a face clienții noștri să fie remarcați în rezultatele motoarelor de căutare. Aici contează analiza cuvintelor cheie, meta tag-uri, link-urile interne, titlul etc. Textele de promovare pentru serviciile sau produsele tale sunt cele care asigură legătura organică dintre așteptările clientului, ale motorului de căutare, și ale tale ca deținător al afacerii.

Ce îți aduce SEO copywriting-ul?

  1. Importanță.

  2. Vizibilitate (expunere + Google oferă credibilitate).

  3. Vânzări (circ de 10X mai mult trafic decât Social Media și cel mai mare ROI pe termen lung).

  1. Nu plasezi cuvintele-cheie unde trebuie.

Cuvintele-cheie SEO joacă un rol crucial în optimizarea conținutului web. Google poate înțelege acum intenția din spatele unui cuvânt-cheie. Intenții pot fi mai multe: de informare, de cumpărare, sau explorare a opțiunilor. Ca SEO Copywriting-ul să funcționeze, trebuie să optimizezi mereu pentru grupuri de cuvinte-cheie. Plus, să servești conținut pe pagină în jurul unor familii de cuvinte-cheie.

Sfat: în limba română trebuie să păstrezi forma cuvintelor-cheie intactă. Asta deoarece Google percepe, încă, cam rău limba română.

Unde plasăm cuvintele cheie?

  1. Titlu, title tag.

  2. Meta descriere.

  3. Pune ancoră pe cuvântul cheie principal (link direct către ceea ce vinzi).

  4. Utilizează cuvinte-cheie și în headlines (subcapitolele).

  5. ALT la imagini (100-150 de caractere).

  6. În adresa URL.

    De ce doar opywritingul nu te aduce în top Google?

  1. Ai conținut irelevant, copiat sau doar ai făcut re-writing

Textul trebuie să fie lizibil, să se citească ușor, să conțină puține neologisme. Astăzi prind bine la public textele emoționante, pozitive, melodioase, scrise pe o tonalitate lejeră. Mulți confundă copywriting-ul cu re-writing-ul – acesta din urmă a murit. Chiar dacă textul este 100% unic, dar este de fapt copiat, parafrazat, sunt schimbate anumite cuvinte cu locul – acest text nu va aduce rezultate.

Ce presupune producerea conținutului relevant?

Articole SEO informative, unice, fără texte copiate și nici măcar idei plagiate.

Adaugă sare și piper în texte. Faci asta cu storytelling, cu exemple relevante, cu cifre concrete, date statistice, recenzii și emoții ale utilizatorilor, comentarii. O simplă expunere a informațiilor nu mai este considerată relevantă.

opywriting pentru top Google

De ce? 

Suntem bombardați de treizeci și cinci de milioane de mesaje pe zi. Oriunde ne îndreptăm privirea pe stradă sau în online, prindem pe cineva cine încearcă să ne spună ceva. În fiecare zi primim -email-uri, texte pe Facebook, Twitter, la TV sau radio. Lumea noastră e supraaglomerată de cuvinte!

Deci, chiar dacă ai un text de milioane, informațional, dar deja s-a vorbit foarte mult despre această temă și nu aduci nimic nou, atunci textul nu va fi considerat relevant. Dacă scrii scurt, concis, despre lucruri mai rare și deosebit de interesante, oamenii dau click și comentează.

O altă greșeală ar fi că nu adaptezi conținutul pentru nișa ta sau vorbești despre totul și despre nimic. Un produs pe care-l comercializezi trebuie să aducă beneficii clienților tăi. De asemenea, dacă traduci din engleză – nu are efect! Este re-writing și Google înțelege deja acest tip de creare de conținut și-l sancționează.

copywriting și topurile Google

Cum aflăm dacă textul este eficient. Este, oare, interesant auditoriului?

O întrebare care dă mari dureri de cap antreprenorilor, atunci când copywriterii zic că și-au făcut munca bine. Deschide Google Analytics și urmărește cei mai importanți parametri care te ajută să înțelegi dacă contextul este bun sau nu:

  1. Timpul petrecut pe site.

  2. Dacă urmăritorii citesc articolele în întregime sau măcar o mare parte din ele, ori doar fug de pe o pagină pe alta.

  3. Câte pagini sunt vizitate per sesiune.

  4. Rata de respingere.

  5. Ce pagini au fost cele mai populare.

Studiile în psihologie au arătat că oamenii se străduiesc de 2 ori mai mult să evite pierderile, decât să câștige ceva. Deci, nu pierde șansa de a avea mai mult trafic și mai multe vânzări printr-o strategie de content marketing.

copywriting și topurile Google 2023

Pe final: atrage o atenție deosebită corectitudinii gramaticale, sintactice și fonetice. Nu uita că un text care se citește organic și sună bine se transformă într-o plăcere pentru ochiul cititorului.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top