februarie 12, 2021

wp-admin

SEO pentru rețele de socializare

Fie că ai o pasiune pentru un anumit domeniu, un hobby, say deții un blog, o afacere, prezenţa în Social Media reprezintă una dintre cele mai eficiente strategii de marketing şi de promovare online. În special e valabil în cazul giganţilor precum Facebook, Twitter, Instagram și LinkedIn.

Citind acest articol vei afla:
– Care este legătura dintre Social Media și SEO?
– De ce să te promovezi pe Social Media?
– Cum să-ți optimizezi tehnic pagina de Facebook?
– Cum să-ți optimizezi creativ paginile din Rețelele Sociale?
– Cum să alegi canalul Social Media potrivit pentru tine?

Scurtă Definiție: Ce e SEO pentru Social Media?

SEO pentru rețelele sociale se referă la modul în care activitățile de pe rețelele sociale pot spori traficul organic al site-ului tău (traficul provenit din motoarele de căutare).

Care e legătura dintre SEO și Social Media?

Vorbind despre legătura dintre Optimizarea SEO şi Social Media Marketing, ar trebui să fie menționat impactul pozitiv pe care rețelele de socializare îl au asupra procesului de optimizare. Așadar, optimizarea SEO a paginilor din cadrul rețelele de socializare aduce un avantaj enorm, de care te îndemnăm să beneficiezi pentru a obține vizibilitate sporită.

Schimbările majore în algoritmii de clasare ai motoarelor de căutare de acum câţiva ani, demonstrează că situaţia cu SEO s-a schimbat radical. Acum, în stabilirea pozițiilor site-urilor în rezultatele de căutare, Google ia în considerare şi link-urile ce provin din socia media. Semnalele din reţelele de socializare (Like, Share, Tweet) au devenit un factor esenţial de optimizare, având o influență mare în SEO. Chiar dacă există mituri care susțin inversul: că SEO și Social Media nu au nimic în comun. Acestea rămân doar mituri.

De ce să te promovezi pe rețele sociale?

Astăzi rețelele sociale au devenit adevărate punți între mediul on-line şi cel off-line şi la moment constituie un instrument de comunicare indispensabil, un “must have”, o prioritate ce vă poate aduce beneficii substanţiale, printre care se numără:

 • diminuarea costurilor de promovare;
 • vizibilitate la nivel internaţional;
 • creşterea autorităţii brandului tău sau a imaginii personale.

E posibil să apari în Google cu pagina de Facebook sau Twitter?

Statisticile ultimilor ani arată că rețelele sociale au adus companiilor mai mult trafic decât e-mail marketingul sau PPC-ul (pay per click, care în traducere înseamnă click-uri plătite). Asta demonstrează încă o dată că majoritatea brandurilor au coştientizat cât de importantă este promovarea prin social media şi au investit în acest canal publicitar.

Afaceriştii virtuali încep să pună tot mai mult accent pe conturarea unui brand prietenos, loial faţă de publicul ţintă, aşa încât deținerea unei pagini profesioniste de Facebook sau Twitter care să îmbine diverse elemente multimedia, este absolut necesară.

De ce anume reţelele sociale?

 • Pe aceste platforme interacționează peste un miliard de utilizatori. Toţi fac parte dintr-o comunitate imensă în care comunică între ei.
 • Beneficiul cel mai mare este că utilizatorii de pe rețelele sociale pot fi targetaţi printr-o segmentare foarte adâncă, după diverse criterii: demografice, geografice, după sex, după vârstă şi interese personale, în funcţie de ocupaţie, studii, venituri şi multe altele.
 • Iar cel mai important este că toţi sunt consumatori şi pot deveni clienţii tăi.
 • Mai multe persoane interesate de ceea ce faci aduc mai multe backlink-uri de calitate, care îți permit să ocupi poziţii de top în motoarele de căutare.
 • Acest mod de abordare personală, prin intermediul rețelor, este extrem de avantajos, deoarece se obţin feedback-uri valoroase şi constructive de la consumatori şi clienţi, deschise publicului larg. Astfel, în baza aprecierilor fanilor, vei putea ajusta campaniile, dar şi produsul/serviciul în timp real. De ce să nu profiţi de această oportunitate?

Practic poţi “folosi” reţelele de socializare pentru a promova aproape orice business.

Strategiile de promovare pe reţelele de socializare ar putea fi asociate cu vânzările „din uşă în uşă”, când firma sau un reprezentant al acesteia caută să relaţioneze cu clienţii. Iar clienţii, la rândul lor, activi sau pasivi, recepţionează mesajele transmise. Doar că online este mai rapid și mai eficient.

Dacă ai reuşit să convingi un utilizator de calitatea produsului/serviciului pe care îl oferi, există şanse mari ca acesta să distribuie şi către prietenii lui, iar asta generează o vizibilitate extraordinară pentru tine, ceea ce poate fi chiar mai eficient decât o prezentare făcută pe site-ul web al companiei.

Fiecare share înseamnă mai mulţi potenţiali cumpărători şi un incredibil capital de încredere.

Adiţional, metodele tradiţionale de publicitate, gen televiziune, radio, bannere, ziare, etc. pe lângă faptul că sunt extrem de costisitoare, sunt canale de promovare unidirecţionale şi statice, care îşi pierd din relevanţă în faţa consumatorilor.

Deci, totul depinde de cât de creativ vei prezenta produsul/ serviciul/ firma ta.

Povestea vinde – este regula de aur în marketing – iar pe online pe Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest sau alte medii sociale este mult mai uşor să creezi o poveste.

Cum îți SEO optimizezi Pagina de Facebook?

Când este vorba despre paginile de Facebook, vei vedea că cele mai multe pagini apar în rezultatele căutării Google.

Google utilizează:

 • numele paginii de Facebook;
 • o scurtă descrierea paginii;
 • numărul de aprecieri;
 • numărul de persoane care vorbesc despre pagină.

În ceea ce privește optimizarea cuvintelor cheie, în general, paginile Facebook ce posedă cuvinte cheie în numele paginii și în locuri cheie pe pagină, în general, se clasează mai bine în căutarea Google.

Unde să plasezi cuvinte-cheie pe pagina ta de Facebook?

 • În adresa URL – alege o denumire personalizată și relevantă pentru pagina ta.
 • În descrierea paginii.
 • În postări (la începutul postării).
 • În notițe Facebook.

La fel ca atunci când este vorba de site-urile tradiționale, optimizarea cuvintelor cheie este forma cea mai fundamentală metodă de a face SEO. Cele mai importante piese cărora trebuie să li se acorde atenție sunt: secțiunea despre și descrierea companiei, deoarece aceste zone sunt de fapt extrase din pagina dvs. de Facebook, ca etichete de SEO.

Ai aici un exemplu de modul în care un motor de căutare indexează pagina:

SEO title = Numele paginii

Descriere Meta = numele paginii + secțiunea „despre” a paginii

Pentru a optimiza pagina ta pentru căutările locale, este foarte important să se includă adresa, orașul și Zip codul. Pentru căutări legate de produse, prezentarea generală a companiei, misiunea acesteia, și câmpurile de produse ar trebui să fie completate cu informațiile corespunzătoare.

Optimizează postările paginii tale de Facebook

Când postezi actualizări pe Facebook, amintește-ți că primele 18 caractere ale unui post pe Facebook servesc ca meta descrierea articolului. Inclusiv să pui link-uri directe către site-ul tău este, de asemenea, o bună practică de urmat.

SEO pentru Notițele de pe Facebook

Facebook Notes este ceva ce este foarte puțin utilizat actualmente. Atunci când este utilizat în mod corespunzător, Facebook Notes pot oferi paginii tale un mod eficient pentru creșteri în SEO. Elementele de pe Facebook Notes care joacă un rol important în SEO sunt:

SEO title = titlul notei

Meta date = Numele paginii + titlul notiței

Facebook Notes oferă paginii tale posibilitatea de a crea mai multe „pagini“. Notele sunt, de asemenea, o modalitate bună de a explica pe îndelete oferte speciale sau evenimente pe care le găzduiește afacerea ta și – toate să fie indexate de către motoarele de căutare.

Suficient despre partea tehnică.

Hai să vorbim și despre abordarea mai creativă în SEO și marketing online.

Cum se optimizează creativ și, totodată, profesionist o pagină în reţelele sociale?

A optimiza pagina de Facebook sau Twitter înseamna să renunţi la postările reci şi să începi a interacţiona şi socializa cu fanii tăi.

Exclude barierele unei comunicări prea formale şi construiţi relaţii de prietenie cu cei care te urmăresc.

Plasează publicații cu titluri puternice care conţin cuvinte cheie relevante care să rezume specificul afacerii tale. Şi aici se includ nu doar expresiile cele mai căutate pentru nişa în care activezi, dar şi cele care sunt însă relevante pentru fiecare produs/serviciu pe care îl oferi.

Cum alegi canalul de Social Media potrivit?

Un prim pas ar fi să analizezi cum te-ar putea ajuta fiecare dintre aceste reţele de socializare după care te hotărăști unde şi cum să te promovezi.

Fiecare dintre platformele de social media își are specificul ei și trebuie să se țină seama de aceste particularități.

De exemplu, Facebook sau Instagram sunt zone ale relaxării, conversațiilor cu prietenii, deci tonul imprimat trebuie să fie detașat și prietenos, iar expunerile pline de imagini și de text ușor de citit și, evident, de asimilat.

Twitter este destinat anunțurilor, update-urilor, însă nu se merită de exagerat cu tonul oficial nici aici.

LinkedIn este vocea profesională în social media, ce oferă posibilitatea de a intra în contact cu profesioniști din domeniu și de a împărtăși cu aceștia conținuturi de interes reciproc. Recomandările primite via LinkedIn sunt foarte benefice în promovarea unei afaceri online.

Numele de YouTube se recomandă de la sine, astfel că vom menționa doar faptul că expunerile video pot fi extrem de relevante pentru vizitatori, iar aceasta platformă este cea mai la îndemâna pentru a împărtăși aceste conținuturi.

Există anumite nişe şi domenii de activitate pentru care Twitter, sau Facebook nu corespund necesităților tale. Atunci poţi avea în vedere Pintrest sau Linkedin.

O poți face măsurând numărul de testimoniale de la clienți, numărul de fani și followeri, sau apreciind nivelul vânzărilor.

Nu este obligatoriu să fii activ pe toate odată, pentru că această metodă de promovare nu constă doar în a avea cont şi de a posta! Este un proces complex care necesită timp şi dedicare pentru a atrage audiență, și pentru a genera mai mult trafic, și, deci, mai multe vânzări pentru business-ul tău.

Conturile vor purta numele afacerii tale, vor avea poze de profil ce conțin logo-uri realizate de designeri profesionişti, vor fi configurate conform datelor companiei (site web, date de contact etc.) şi după dorinţă sau posibilităţi financiare vor fi promovate prin intermediul diferitelor instrumente. Include un link către blog sau site; asigură-te că ai numele tău sau al site-ului tău pe toate rețelele de socializare unde activezi.

Cum te poți promova mai bine pe Facebook?

Este clar că promovarea prin intermediul reţelelor de socializare are nuanţele ei. Aici nu se scriu articole SEO aşa cum se face pentru site-urile web. Rolul cuvintelor-cheie sunt preluate de hashtag-uri – hyperlink-uri care direcţionează click-ul utilizatorulul exact către postarea în cauză.

De aceea, atunci când pulici o scurtă descriere a produsului/serviciului tău pe Facebook sau Instagram este important să folosești și simbolul „#”, pe lângă cuvinte-cheie.

Aşa cum articolele SEO aduc trafic pe site, exact aşa şi postările pe Facebook aduc vizibilitate. Postează regulat pentru a păstra relaţia cu potenţialii clienţi.

Creează o pagină cu un conţinut unic şi relevant. Cu cât descrierile vor fi mai originale, cu atât vei atrage mai mulți utilizatori. Şi nu uita să activezi recenziile.

Asumarea feedback-urilor vă oferă oportunitatea de a vă îmbunătăţi.

Exploatează Facebook-ul la maximum. Promovarea printre prietenii asociaţi profilului sau promovarea în grupuri sporeşte vizibilitatea şi interesul faţă de produsele tale. Putem spune că puterea de promovare a plaformei Facebook este incontestabilă.

Este unealta care va propulsa afacerea ta acolo unde îți dorești.

Pentru ca prezenţa în social media să fie una fructuoasă, în sensul prosperării afacerii tale şi pentru ca postările să capete un caracter viral, iată câteva recomandări de optimizare a profilului sau paginilor pe reţelele de socializare:

 • Începe cu optimizarea conținutul acestora. Construiește o imagine profesională favorabilă, bine gândită, atât din punct de vedere al aspectelor grafice ale profilului, cât şi al tehnicilor de comunicare.Nu te pierde în marea de postări! Ieşi în evidenţă publicând un conţinut interesant cu un titlu original, care să placă utilizatorilor şi să trezeasă interes.
 • Folosește imagini sau video care să impresioneze. Tot ce este neobișnuit sau remarcabil va aduce un share în plus, de aceea fii atent cum descrii materialul pe care îl postezi. Calitatea este mai presus decât cantitatea; nu fi peste tot în social media, ci doar acolo unde îşi petrece timpul audienţa ta. Integrează un conţinut atractiv şi convingător care va capta atenţia consumatorilor şi îi va determina să te urmărească.
 • Acordă atenţie utilizatorilor şi astfel vei obţine mai multe like-uri. Lansează concursuri şi promoţii ingenioase, organizează jocuri cu fanii, iniţiază discuţii.
 • Fii sincer, apropiat, autentic. În aşa fel vei stabili o relaţie de durată cu clienții actuali, dar și cu potențialii clienţi. Fanii şi prietenii te vor urmări cu interes, îți vor rămâne fideli şă te ajuta la dezvoltarea afacerii, chiar şi după finalizarea campaniilor.
 • Fii folositor şi indispensabil, fii receptiv la problemele cititorilor şi încearcă să le soluționezi.
 • Ai mare grijă la cât de corecte sunt postările tale. Evită greşelile gramaticale, de ortografie şi cele de exprimare. Acestea afectează calitatea materialului publicat şi face articlolul mai puţin interesant pentru cititori.
 • Stabilește un program de postări pentru a rămâne în vizorul publicului, altfel s-ar putea să te uite. De asemenea, unele reţele sociale iau în considerare frecvenţa postărilor atunci când prezintă conținutul tău în fața cititorilor.
 • Dacă ești blogger şi dacă dorești ca articolele semnate de tine să apară în rezultatele motoarelor de căutare este necesar să dezvolți și un profil pe Medium.
 • Utilizează aceeaşi descriere şi aproximativ aceleaşi cuvinte cheie peste tot în social media şi atunci proiectul tău va prinde consistenţă în promovarea în faţa fanilor.
 • 80% din conținutul tău trebuie să aibă caracter informativ pentru a atrage şi menţine publicul, restul postărilor trebuie să aibă drept obiectiv promovarea şi/sau vânzarea produselor şi serviciilor.
 • Localizează geografic publicul ţintă, urmărește-l şi identifică interesele acestuia şi adaptează conținutul postărilor ţinând cont de acestea.
 • Nu în ultimul rând, monitorizează în continuu rezultatele eforturilor tale de promovare în social media!

Este loc pentru toată lumea în mediul virtual – însă, cu cât vei fi mai operativ, cu atât vei fi cu un pas înaintea concurenţilor.

Aşadar nu mai aștepta! Fii creativ și exploatează la maximum puterea reţelelor de socializare!

Cu cât vei încânta mai mult publicul, cu atât vei obţine mai mulți fani și mai multe distribuiri. Creează un conţinut de calitate, analizează-ți apoi rezultatele. Observă ce are impact mai puternic asupra cititorilor şi servește-le mai mult din acel lucru.

Succese! Iar dacă nu ai timp sau cunoștințe suficiente în promovare în social media, oricând poți apela la serviciile noastre de Social Media Marketing, așadar, contactează-ne pentru a cere o ofertă.

Contacteaza-ne cand doresti

Telefoane

RO: + 40726 794 856

MD: + 37369 809 235

Program

L-V: 09:00 – 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com