februarie 12, 2021

wp-admin

SEO România. Studiu pe baza celor mai populare site-uri

Acest articol reprezintă o analiză SEO a site-urilor din România. Echipa SEOLITTE a vrut să vadă care sunt cele mai populare site-uri din țară și de ce au ajuns ele în top.

Această analiză cuprinde:

  • Introducere: Cum am efectuat analiza. Ce am urmărit prin această analiză?
  • Site-urile de top din România: cele mai populare site-uri și cât din popularitatea lor se datorează lui SEO?
  • Cum au ajuns în top site-urile cele mai populare din România? Despre cum se face SEO în România.
  • Cum să ajungi și tu în Top Site-uri din România?
  • Concluzii cu privire la SEO în România.

SEO România. Studiu pe baza celor mai populare site-uri

Introducere

Te-ai întrebat vreodată dacă ai nevoie de SEO pentru website-ul tău ca să obții vizibilitate în România? Probabil te-ai fi gândit că dacă extensia domeniului tău e „.ro”, atunci toți utilizatorii de internet vor ajunge la tine pe pagină. Ne pare rău sa te întristăm, dar nu e chiar așa.

Chiar dacă domeniul tău are extensia „.ro”, optimizarea SEO în materie de web design, conținut și experiența utilizatorului este mai mult decât recomandată.

În baza unei cercetări minuțioase, noi ți-am pregătit topul celor mai populare și vizitate website-uri din România.

Înainte de a trece în revistă care sunt cele mai notorii site-uri din România anului 2024, haideți să vedme și ce este SEO, de fapt?

Definiție:  SEO reprezintă optimizarea și promovarea site-urilor pentru mai mult trafic din Motoarele de Căutare. SEO are 2 mari părți: SEO On Page (în pagină) și SEO Off Page (în afara paginii). Când vorbim de optimizarea pe pagină (SEO On Page) avem în vedere lucru propriu-zis pe paginile website-ului. Se lucrează cu conținutul acestuia întru îmbunătățirea lui. Se lucrează cu etichete speciale de SEO: title, meta description, alt, Headings etc. Se lucrează cu cuvinte-cheie relevante. Apoi cu imaginile de pe website, cu viteza acestuia de încărcare. Pe de altă parte, se lucrează și la strategia generală de optimizare. Și mai mult chiar - la educarea deținătorului. Se urmărește ca și conținutul care se va crea în viitor să corespundă unor standarde înalte de calitate și să se conformeze rigorilor SEO.

SEO Off Page (SEO în afara paginii) se referă la promovarea și sporirea popularității unui anumit website. Întru ameliorarea acestei popularități, se recurge la tehnici de marketing. Și anume: la scrierea advertorialelor, la obținerea de bannere, link-uri relevante pentru website-ul da, parteneriate etc. Toate acestea se fac cu maximă atenție (după un plan special, bine gândit). Și se urmărește calitatea link-urilor astfel obținute. Nu este suficient să înțelegi ce este SEO. Trebuie să știi cum să aplici eficient aceste cunoștințe.

Site-urile de top din România:

1) Emag.ro SEO România. Studiu pe baza celor mai populare site-uri - emag

Fiind o versiune românească pentru ebay.com, Emag.ro este un magazin online de proporții uriașe.

Magazinul pornește de la zero prestând produse de birotică, sisteme de calcul și electrocasnice. Ajunge însă astăzi să vândă chiar și produse alimentare, de îngrijire sau haine.

Website-ul devine și mai cunoscut atunci când pentru prima data în România introduce conceptul de Black Friday. Oferind  la vreme aceea reduceri de 30-60% la o gamă vastă de produse.

Chiar dacă secretul succesului pentru Emag.ro a fost accentul pe strategiile de marketing, calitatea și modul de distribuire a produselor, aceștia au un website de succes și optimizat din punct de vedere SEO.

Avantaje: Un truc simplu, dar eficient pe emag.ro a fost să se afișeze următoarele:

1 – imagini și alte materiale promoționale pentru produsele care pot fi procurate cu reduceri.

2 – câteva puncte puternice ce ar convinge pe oricine să utilizeze serviciile lor. Sau altfel spus, ei oferă în palmă cele 5 motive de ce să cumperi pe emag.ro. E un truc bun, încât oferi atuurile companiei celor care nu sunt înregistrați. Oferindu-le astfel credibilitate pentru o companie  ce  a fost de abia descoperită.

2) Olx.roSEO România. Studiu pe baza celor mai populare site-uri - olx

Olx.ro este o platformă de vânzare - cumpărare, unde orice cetățean român poate posta un anunț de vânzare sau cumpărare de bunuri/servicii.

Avantaje SEO: Fiind o platformă unde anunțurile pot fi postate pentru orice regiune a României, site-ul preia poziția de top fiind accesat la nivel național de utilizatorii de orice vârstă interesați în cumpărare - vânzare online.

Olx.ro se evidențiază printr-un design extrem de simplist. Un atu SEO este lipsa ferestrelor de tip pop-up. Dar și spațiul restrâns pentru publicitate, care ar fi destinat bannerelor și altor panouri flash. De obicei, acest gen de platforme sunt bombardate cu ferestre de publicitate și animații, ce sustrag vizitatorul. Dar nu și în cazul site-ului olx.ro.

Arhitectura excelentă a site-ului. Fiecare categorie este extensibilă, prezentând subcategorii. Iar atunci când selectezi o subcategorie, toate rezultatele căutării sunt prezentate în câteva coloane cu titluri ca tag, în dependență de specificul bunului sau a serviciului.

Un detaliu interesant este divizarea bunurilor sau serviciilor după tipul de prestatori: privat sau firmă. În opinia noastră, acest lucru este benefic pentru utilizatori. De altfel, website-ul prezintă multe alte funcționalități de filtrare și salvare a căutărilor. Toate acestea având ca scop final confortul maximal al membrului.

3) zoom.us  SEO România. Studiu pe baza celor mai populare site-uri - zoom
Odată cu pandemia de COVID-19, Facebook și Netflix au avut probleme de suprasolicitare a serverelor și a platformelor lor de la prea mulți utilizatori care navigau concomitent pe aceste site-uri. Nici nu ne miră că un asemenea an are o platformă de comunicare prin video + chat în top site-uri vizitate și de români. Acum oamenii au fost aproape unii de alții anume prin intermediul conferințelor video și a comunicării virtuale.

Face Zoom.us SEO?

Zoom.us are peste 3000 de site-uri care menționează prin link acest site. De asemenea, zoom.us apare în topul motoarelor de căutare pentru o serie mare de cuvinte-cheie ce au legătură cu conferințe online și video conferințe. Serviciul este gândit cu pentru o utilizare ușoară. Și este comod pentru utilizatorii care se tot întorc la platformă de fiecare dată când vor să organizeze o comunicare în mediul virtual.

studiu SEO Romania

Cum au ajuns în top aceste site-uri?

Unele site-uri din cele prezentate în Top 4, sunt site-uri care au o optimizare excelentă în combinație cu serviciile impecabile. Altele, din contra, oferă doar anumite servicii într-un mod impecabil.

Au ajuns în top site-urile care au o vechime de cel puțin 5 ani. Și care pe parcursul ultimilor ani au avut grijă ca conținutul și funcționalitatea website-ului să corespundă așteptărilor utilizatorilor.

Locul lor de top este garantat de satisfacția utilizatorilor și loialitatea lor. Obținând loialitatea și încrederea clienților, aceste website-uri au devenit treptat branduri foarte cunoscute în online.

În vederea formării unui brand și optimizării website-urilor, este nevoie de o firmă de SEO sau un specialist SEO. Pentru creșterea utilizabilității, site-ul are nevoie de un web design și o structură simplă, dar memorabilă.

Cu realizarea unui web design corect, te pot ajuta designerii grafici. Iar noi te putem ajuta să îți optimizezi website-ul pentru ca motoarele de căutare să te afișeze în top atunci când clientul caută un produs sau serviciu.

Cine sunt SEOLITTE și cum te vor ajuta și pe tine să ajungi în top?
Toate aceste site-uri mega populare din România întrunesc o serie de standarde de calitate impuse de lumea online-ului. Întrucât cea mai democratică țară este internetul. Aici nu poți ieși în față decât prin conținut bun, prin dăruință și prin multă muncă. Desigur, dacă-i vorba de un mic business local sau un site de nișă, este foarte probabil să nu ai neapărat nevoie să ajungi în top cele mai vizitate website-uri din țară. Ci este suficient să apari în top 5 în rezultatele căutărilor în motoarele de căutare. La acest capitol SEOLITTE vă ajută cu drag.

SEOLITTE este o agenție ce oferă servicii de optimizare SEO și marketing digital. Scopul companiei este să livreze rezultate rapide și de calitate. Fapt ce asigura o poziție înaltă în rezultatele căutărilor. Precum și popularitate, și vizibilitate în România. Optimizând un website, SEOLITTE se ocupă de punctele critice, răspunzătoare de aducerea traficului pe website. Apoi de convertirea acestuia în client și păstrarea acestuia pe o perioadă lungă ca și client fidel.

Pentru a discuta ce tip de serviciu este necesar pentru website-ul, compania sau pagina ta de socializare, scrie-ne un „Bună!”. Noi îți vom răspunde cu mare drag și te vom ajuta să îți atingi scopul: să deții cel mai popular website din România!

studiu SEO optimizare România

Concluzii

Dacă ar fi să facem o concluzie pentru analiza dată, aceasta ar suna astfel: în general în România cele mai populare sunt site-urile are oferă informații din categorii foarte largi. Plus, site-urile cu arhitectură bună și corectă. Și cele care au grijă de utilizator.

Dacă-ți dorești să ajungi să dețineți un site foarte popular, trebuie să apelezi și la tehnicile și metodele SEO. Ele vor valorifica potențialul site-ului. Totodată, ajutându-te să înțelegi cum să folosești acest instrument pentru a obține vânzări. Desigur, că pentru nișe foarte specifice nici nu se așteaptă rezultate în top site-uri pe țară, ci mai degrabă locuri bune în clasamentul Google. Acestea ar aduce vizitatori interesați de produsele/serviciile sau informațiile pe care le oferi pe site.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top