Care sunt cele mai bune metode de promovare pentru site-ul tău? Ce poți face pentru a stimula creșterea traficului? Probabil, pe câteva dintre modalitățile de promovare deja le utilizezi. Pe altele - ai vrut să le aplici - dar, poate că ai uitat de ele. Sunt și cele de care nici nu ați auzit.
Acest articol este conceput pentru a vă aprofunda în tehnici de promovare online gratis și nu numai, a unui site. Încercăm să-ți oferim informațiile de bază pentru cele eficiente metode de promovare online.
Optimizarea SEO
Cea mai importantă și ieftină metodă este să-ți clasezi în topul lui Google site-ul, după cuvintele-cheie potrivite în motoarele de căutare. Motoarele de căutare trimit roboți-crawleri (un fel de „păianjeni web”) pentru a indexa conținutul paginii tale. Prin urmare, haide să începem cu enunțarea pașilor care vor pregăti pagina web de o indexare optimă. Cheia nu stă în intenția de a păcăli motoarele de căutare. Ci, de a lăsa indici cu privire la conținutul paginii tale. Această abordare se numește optimizare pentru motorul de căutare (SEO).
1. Scrie un titlu al paginii bogat în cuvinte cheie (el se referă la eticheta SEO title)
Scrie un titlu descriptiv pentru fiecare pagină. Acesta trebuie să fie bogat în cuvintele-cheie după care dorești să te găsească utilizatorii, folosind de la 5 până la 8 cuvinte. Elimină cât mai multe cuvinte de „umplutură” din titlu. Dar fără a pierde din construcția semantică. Încurajează utilizatorii să facă click pe un titlu, făcându-l puțin mai provocator. Utilizează cuvintele-cheie împreună cu numele companiei tale în pagina principală a site-ului. Nu uita că acest titlul este identitatea ta în motoarele de căutare. Cu cât mai relevante cuvintele cheie în titlu, cu atât mai probabil ca motorul de căutare să înțeleagă corect despre ce este pagina.
2. Include cuvintele cheie în anteturi (H1, H2, H3)
Motoarele de căutare consideră că anume cuvintele cheie care apar în titlul paginii și în subtitluri sunt importante pentru pagină. Așa că asigură-te că acestea apar în anteturi.
3. Poziționează cuvintele cheie în primul paragraf al textului
Motorul de căutare se așteaptă ca primul paragraf să conțină cuvinte cheie importante pentru document. În cazul în care majoritatea oamenilor scriu o scurtă prezentare a conținutului. Dar în nici un caz nu vorbim de amplasarea artificială a cuvintelor cheie. Mai mult nu înseamnă întotdeauna mai bine! Densitatea cuvintelor cheie pe care o salută Google este de 1,5-2 % (cam 8 cuvinte cheie la 500 de cuvinte pe pagină). Deci, nu exagera.
4. Include cuvinte-cheie descriptive în atributul ALT al imaginilor
Acest lucru ajută site-ul tău să fie mai accesibil pentru vizitatori și oferă indici suplimentari motoarelor de căutare despre ce este în acea imagine. Atributul ALT permite imaginilor să se claseze mai sus în rezultatele căutării Google Images.
5. Utilizează cuvinte cheie în hyperlink-uri (text ancoră)
Motoarele de căutare caută indici în centrul paginii tale. Atunci când văd cuvinte cu hyperlink, acestea sunt considerate potențial importante.
6. Asigură-te că sistemul tău de navigare este prietenos cu motorul de căutare
Dorești ca roboții motoarelor de căutare să găsească toate paginile site-ului tău? Meniurile de navigare JavaScript și Flash care apar atunci când plasezi hover sunt utile pentru oameni. Dar, motoarele de căutare,în schimb, nu citesc JavaScript și Flash foarte bine. Prin urmare, adăugă JavaScript și meniuri Flash numai cu link-uri HTML obișnuite în partea de jos a paginii. La fel, asigurându-te că există un lanț de hyperlink-uri care conduc „păianjenul” motorului de căutare din homepage pe fiecare pagină de pe site-ul tău.
Unele sisteme de gestionare a conținutului pentru promovarea magazinului online, generează pagini web dinamice, adesea recunoscute după semnele de întrebare din adresele URL. Ele-s urmate de șiruri lungi de numere sau litere (parametri). Motoarele de căutare suprasolicitate au probleme de analiză a adreselor URL lungi și cu parametri. Și nu le pot identifica. Dacă realizezi că motoarele de căutare nu indexează paginile interioare ale site-ul tău, ar trebuie să rescrii URL-urile.
Social Media (Promovare Youtube, Facebook)
Următorul tip de promovare a site-ului vine din domeniul social media. Aici oamenii sunt încurajați să interacționeze unul cu celălalt și să răspundă la anunțurile, și comentarii. Ar trebui să recunoști patru tipuri de rețele sociale: bloguri, site-uri de socializare, site-uri de social bookmark și forumuri. În timp de fapt distincțiile dintre tipurile de medii sociale tind să se estompeze. Social media te va ajuta să-ți promovezi site-ul prin trimiterea unui trafic direct. Plus, prin crearea de linkuri către site-ul tău. Și prin generarea de informații despre acesta.
1. Începeți un blog de afaceri
Dorești să obții backlink-uri către site? Începe un business blog! Dacă oferi un conținut excelent, cum ar fi reacții la evenimentele din industrie - utilizatorii, cel mai probabil, vor fi mai activi. Iar popularitatea îți va crește. Consistența și atitudinea sunt elementele cheie în acest caz.
2. Devin-o parte a comunității social media
Printre cele mai bune comunități online pentru afaceri sunt Facebook și Instagram. În plus, este posibil să participi la o comunitate de social bookmarks, în care membrii împărtășesc informații despre site-uri sau știri. De obicei, poți plasa un backlink către site-ul tău în profil. Dar, cel mai mare rezultat apare atunci când alte persoane tr menționează. Căci asta generează trafic către site-ul tău.
Un kind reminder! Nu te alătura unei comunități pentru a face spam sau a vorbi neîncetat despre afacerea ta. Ca în orice comunitate, trebuie să asculți, să comentezi și să aduci o contribuție valoroasă.