decembrie 21, 2022

Alina Hasnaș

Strategii SEO pentru e-commerce: un bun SEO pentru magazinul online îți va aduce mulți clienți

Vrei să afli care-s cele mai bune strategii SEO pentru e-commerce? Ori cum îți faci afacerea văzută într-o lume care a virat-o brusc spre vânzarea online? Îți faci un magazin online. De altfel, deși în ultimii ani prezența online a devenit tot mai importantă pentru vizibilitatea afacerii pe piață, acum este absolut necesară. Asta dacă vrei să te menții pe poziții și chiar să-ți iei avânt în domeniul tău. 

Când este vorba de comerț electronic, ar trebui să iei în calcul din start optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO). Asta anume în conținutul pe care îl generezi pentru descrierea produselor sau a categoriilor din site-ul tău web.

Strategii SEO e-commerce 2023

De ce? Căci datele recente arată că o strategie SEO corectă te poate ajuta să îți crești afacerea. Dar și să ajungi la un procent cât mai mare din potențialii clienți.

Așadar, piețele sunt în continuă creștere și ar trebui să profiți de acest lucru.

Top strategii SEO pentru e-commerce

Strategia SEO pentru e-commerce nr. 1: Alege corect cuvintele cheie

Cu cât cuvintele-cheie pe care le alegi sunt mai generale, cu atât concurența va fi mai mare. Aceasta este o regulă generală pentru orice tip de afacere, nu doar pentru magazinele online. 

Urmărește întotdeauna să te clasezi cât mai sus pentru long tail keywords, care sunt fraze specifice, cu căutări reduse. Dar rate de conversie mai mari. Chiar dacă adresabilitatea este una redusă la prima vedere, internetul este suficient de extins. Astfel, cu siguranță îți vei găsi publicul țintă. Folosește Google Keyword planner în acest scop.

Strategia SEO pentru e-commerce nr. 2: Lucrează la structura site-ului web

Asigură-te că ai conținutul foarte bine structurat. Este important să ai diferențiate clar paginile pe categorii și subcategorii bine optimizate de produse. În acest fel, utilizatorul poate naviga cu ușurință în site.

Strategia SEO pentru e-commerce nr. 3: Explorează cât mai multe canale de promovare online

Google, chiar dacă este lider autoritar în preferințele utilizatorilor, nu este singurul motor de căutare pe care îl poți utiliza pentru a-ți crește poziționarea organică. Ai la dispoziție și alternative. Trebuie să încerci să te clasezi pe primele pagini și în cadrul altor motoare de căutare. Și chiar în căutările din Social Media.

Păstrează cel puțin un cont activ pe o rețea de social media și răspunde cât de rapid posibil clienților care au întrebări. Utilizează, de asemenea, cuvinte-cheie în postări pentru a spori notorietatea brand-ului. La fel, este foarte important să gestionezi review-urile negative sau reclamațiile, în mod regulat. Toate aceste lucruri sunt de mare ajutor pentru o strategie complexă de SEO pentru e-commerce.

Extinderea unei afaceri în mediul online este absolut necesară în 2024. Nu este însă suficient ca site-ul tău să arate bine și să ai clienții fideli. Îți dorești să ai succes pe termen lung. Astfel ca să aduci clienți noi și să îți dezvolți afacerea, nu?

Adică promovare prin conținutul site-ului tău sau postări pe rețelele sociale, prin e-mail marketing și prin optimizare SEO. Cu cât mai relevant este conținutul pe care îl publici, cu atât motoarele de căutare te vor aduce printre primele căutări. Principalele avantaje? Este gratuită și o poți face chiar tu!

Acest tip de promovare o poți aplica prin intermediul a mai multor canale. Google Ads îți pune la dispoziție campanii de search, display sau shopping. Pe când la Facebook Business, Instagram Business și Youtube, accentul cade pe promovarea pe Display, prin reclame video, expunere de produse sau Instagram stories.

Strategii SEO pentru e-commerce 2023

Apelează la SEOLITTE pentru cele mai bune strategii SEO pentru e-commerce!

Prin creativitate, cu o strategie de marketing documentată și un buget corect calculat, vânzarea online poate deveni floare la ureche! Găsește promovarea potrivită pentru afacerea ta, experimentează și profită de libertatea și avantajele pe care le ai în online.

SEOLITTE îți poate oferi cele strategii SEO pentru e-commerce de la A la Z. Pornim de la structurarea site-ului, și ajungem până la campanii optimizate de promovare. Toate oferite în pachete de promovare personalizate pentru tine și afacerea ta.

Ceea ce trebuie să faci e să ne contactezi la +373 69 809 235 (Moldova), +40726794856 (România). Sau lasă-ne un mesaj pe info{@}seolitte.com. Și noi vom veni cu cea mai bună ofertă pentru tine!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top