octombrie 26, 2021

Alina Hasnaș

Cum să alegi subiecte bune pentru postări și articole

Remarcăm, cu tristețe, câte resurse se cheltuie pe content de umplutură. Da, toți știu: SEO cere conținut. Așa că să fie conținut! Dar, oare, nu ați obosit deja de advertoriale de genul „Ce este SEO și prin ce este util?” și „X pași pentru a construi o strategie SEO”?

Și mai trist este când e creat conținut inutil pentru Social Media: „Sfaturile”, „Miturile”, și „Tendințele” nu mai interesează pe nimeni în 2024.

Un conținut bun poate avea un impact imens asupra obiectivelor critice ale afacerii, cum ar fi generarea de trafic organic și creșterea clienților potențiali și a vânzărilor.

Cum să alegi subiecte bune pentru postări și articole

Iată câteva beneficii semnificative ale scrierii de articole de blog creative:

  • Crește traficul organic. Pagina de blog a afacerii tale te ajută să îți găsești site-ul web în rezultatele Google, atunci când se caută ceva legat de nișa în care activezi.
  • Consolidează poziția și credibilitatea brandului. Crearea de conținut informațional din industrie ajută la creșterea autorității domeniului și te scoate în fața concurenților.
  • Construiește o relație strânsă cu clienții. Scrierea articolelor de pe blog este o oportunitate de a te conecta cu publicul tău fără a-i aborda, într-un mod creativ. Postările de pe blog pot fi scrise mai puțin formal și cu mai puține restricții decât comunicatele sau informația de pe website.
  • Generează mai multe vânzări. Niște articole bine scrise și informative pot atrage noi cititori/urmăritori, cu potențialul de a deveni clienți.

Așadar, relatările bune pot spori traficul, gradul de cunoaștere a mărcii, credibilitatea, conversiile și veniturile.

Atunci când alegi noi subiecte pentru postări și articole pe social media sau pagina de blog a afacerii tale, cel mai important lucru pe care ar trebui să-l ai în vedere este chiar cât de mult interes există din partea ta față de ideea despre care ai decis să scrii. Un subiect convingător te poate motiva să continui să scrii multe alte articole noi. Asta tocmai pentru că îți aduce bucurie să vorbești despre subiecte interesante ce țin de afacerea ta. Dacă ție nu-ți pasă de un anumit subiect, de ce ar trebui să-i pese altcuiva? Prin urmare, totul începe de la tine! 

Fii diferit

Cu cât ești mai autentic în abordarea subiectelor, cu atât mai mulți oameni vor gravita către tine. Deci, vor găsi informația publicată de către tine interesantă și captivantă, și vor continua să te citească.

Cum să alegi subiecte bune pentru postări

  • Caută subiecte interesante și specialiști care sunt dispuși să-ți ofere un interviu. Procedând astfel, nu numai că îți va fi mai ușor să scrii, întrucât jumătate din material, și anume răspunsurile interviului, vor fi scrise de invitatul tău. Dar vei obține și mai mult reach și engagement decât ai de obicei. Asta deoarece persoana intervievată ca să se promoveze la rândul ei, va fi mai mult decât bucuroasă să-ți distribuie creația.
  • Scrie un articol care să pună în evidență pe cei mai buni din industrie. Să nu fie prea lung, ci doar pe cei mai buni. Este o resursă utilă pentru cititori, atinge ego-ul celor incluși și îți face relații bune cu aceștia.
  • Scrie un articol care să creeze o controversă. Ca să stârnească discuții, comentarii, postări pe Facebook și… evident trafic pentru pagina ta. Atenție, nu abuza de acest gen de articole pentru a nu deveni un site de bârfe.
  • Definește un calendar editorial și respectă-l. Alege zilele din săptămână în care publici articole noi și ține-te de ele. Anunță-i pe cititorii tăi când vei publica și ia-ți angajamentul public că îl vei respecta. Astfel încât cititorii tăi să aștepte cu nerăbdare noile tale articole. Cu cât scrii mai des, cu atât creezi mai mult trafic pe site.
  • Scrie despre subiecte care te pasionează. Dacă scrisul de articole și postări este o corvoadă pentru tine, se va vedea în ceea ce publici – la fel ca în orice activitate, de altfel. Câtă vreme nu o faci cu plăcere și pasiune, e greu să transformi pagina într-o afacere. Nimănui nu îi place să citească articole care nu emană pic de pasiune.
  • Scrie tot ce crezi că ar putea să-i ajute pe cei care te citesc. Și nu uita să dai articolului tău chiar o notă personală scriind de asemenea și despre provocările pe care le-ai întâmpinat de când ai început să-ți dezvolți afacerea. Dar și despre ce te motivează să continui.
  • Foloseşte imagini și filmulețe. Fotografiile şi video-urile sunt ingrediente de bază pentru partajarea unui articol. Ilustrează‑ţi postările: imaginile bune atrag utilizatorii. Fotografiile reușite sau video-urile interesante vor fi date cu siguranță mai departe. În plus, elementele vizuale completează, subliniază şi uneori conţin mai multe mesaje decât textul ca atare. Ele ajută şi la lizibilitatea textelor lungi, greu de citit. Fotografiile bune au un rol important şi în creşterea conversiei de la pagina de acasă (homepage) la pagina unde se află articolul detaliat. De asemenea, fotografiile din interiorul textului îi fac pe cititori să coboare de‑a lungul paginii până la sfârșitul articolului. Foloseşte imagini de bună calitate, nu foarte mari. Asta ca să nu crească timpul de încărcare al site-ului tău. Plus, să fie la subiect şi neapărat etichetate prin tag‑uri, pentru optimizarea în motoarele de căutare.

Cum alegi subiecte bune pentru postări

Oferă mai mult decât un serviciu sau un produs

În zilele noastre, pentru a câștiga atenția publicului, un brand trebuie să se conecteze, să se cunoască cu consumatorii înainte de a le prezenta un produs. Concurența este mare, astfel încât utilizatorii au o gamă mai largă de opțiuni. Este greu să-ți impresionezi potențialii clienți numai prin calitatea articolelor tale. Tocmai de aceea, rețelele sociale sunt un instrument excelent pentru consolidarea conexiunii cu publicul.

Iată câteva subiecte care pot fi de interes pentru urmăritori, crescând nivelul încrederii față de afacerea ta:

  • Codul de etică corporativă. Pentru oameni contează care sunt misiunile și valorile unei firme. Plus, cum sunt tratați angajații unei firme – pentru a putea avea încredere.
  • Inițiative ecologice. Astăzi, consumismul reprezintă o amenințare la adresa naturii într-un anumit sens. Analizează modul în care afacerea ta dorește să îmbunătățească producția și calitatea produselor și să ajute natura.
  • Poziția companiei în legătură cu diverse aspecte sociale. Astăzi este greu să stai departe de mișcările sociale și problemele societății. Și nu trebuie. Multe branduri oferă sponsorizări și colaborează cu organizații sociale pentru a face lumea noastră un loc mai bun de locuit.
  • Umanizează compania. Oamenii știu că în spatele oricărei firme stau oameni. Ei vor să cunoască oamenii respectivi. Fii cineva la care oamenii pot ajunge pentru a descoperi noi experiențe. Și fă-i să se simtă liberi să o facă.
  • Prezintă-ți echipa. Postează o serie cu colegul săptămânii, descrie ce face fiecare, sărbătorește-i când au realizat ceva deosebit. Cum ar fi: au obținut o nouă diplomă, au finalizat un training, au reprezentat firma la un eveniment, au făcut un pas important în viața. Miza este să creezi sentimentul de transparență și să îți umanizezi brandul. Pentru că oamenii au încredere în oameni.
  • Arată-te recunoscător și mulțumește. Ai ajuns la „x” mii de urmăritori? Tocmai ai împlinit „y” ani de activitate? Ai ajuns la „z” număr de clienți mulțumiți? Sărbătorește orice eveniment de acest gen printr-o postare/articol în care îți exprimi recunoștința față de urmăritori, le mulțumești că te susțin și că te urmăresc.
  • Oferă sfaturi, cu adevărat, utile. Știai că o casă inteligentă te ajută să economisești 30% din cheltuieli pentru utilități? Sau, „un pachet all-in-one (monitor / imprimantă / cameră web) poate să coste puțin peste 7000 lei. Dar în această combinație, imprimanta nu este tocmai cea mai bună. Îți recomand o soluție mai sigură! Află sfatul meu din acest video de 1 minut.”

Cum să alegi subiecte bune pentru articole

Există numeroase tipuri de conținut pe care le poți posta pe rețelele sociale sau publica pe blog. Unele pot să fie informative, amuzante sau despre oferte.

Știm că o afacere are nevoie să vândă ca să supraviețuiască. Însă, asigură-te că există echilibru între postările promoționale, informative, distractive și cele educative.

Furnizarea de informații valoroase și educative va avea rezultate benefice, pe termen lung, pentru afacerea ta. Pune în centrul atenției clientul, nu produsul sau serviciile pe care le comercializezi. Astfel, vei reuși să aduci noi clienți. Dar, în același timp, vei construi o relație de lungă durată cu clienții existenți.

Niciun cont pe social media sau pagină de blog nu poate deține controlul complet asupra algoritmilor de clasare de la Facebook sau Google.

Dar, ținând pasul cu recomandările de mai sus, îți vei crește șansele ca să se afișeze conținutul tău organic la cât mai multe persoane.

Implementarea acestor recomandări, alături de respectarea regulilor platformei, livrarea conținutului de calitate și personalizarea comunicării vor genera în timp rezultate din ce în ce mai bune pentru afacere.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top