mai 3, 2023

Alina Hasnaș

Ce vor motoarele de căutare de la site-ul tău?

„Oh, pare imposibil să satisfaci toate cerințele algoritmilor motorului de căutare”, te gândești uneori. Asta în timp ce te străduiești din ce în ce mai mult să faci SEO perfect pentru website-ul tău.

Ei bine, SEO este o știință complexă. Nu poți trece superficial peste studierea ei. Iar a avea așteptări de a atinge rezultate excelente, pentru că asta ar arăta astfel: „Vreau 10 la examen, dar nu am chef să studiez”.

Pentru a afla ce vor motoarele de căutare de la site-ul tău, ar trebui să știi mai întâi cum funcționează un motor de căutare.

ce vor motoarele de căutare de la site

Cum funcționează un motor de căutare?

Chiar dacă Google – cel mai popular motor de căutare – se pare că în ultima perioadă a făcut cu adevărat complex algoritmul său de clasare a site-urilor. Există doar 3 pași de bază pe care acesta de fapt îi urmează, înainte de a decide cât de importante sunt informațiile paginii tale web. Asta pentru a fi poziționate pe un loc de top atunci când are loc o căutare pe cuvinte cheie relevante profilului site-ului tău.

  1. Accesarea cu crawlere a paginilor web. Este vorba despre un robot foarte rapid, care adună toate datele despre site-urile web și le transferă în bazele de date ale motoarelor de căutare. Când spun „strângerea datelor” mă refer la: titlurile paginilor web, cuvintele cheie, imaginile și poate – una dintre cele mai importante – celelalte pagini web cu care este legat site-ul tău prin link-uri. Acest robot poate citi câteva sute de pagini pe secundă – susține Google.
  2. Indexarea, pasul în care motorul de căutare preia toate datele adunate din „crawling”. Iar apoi le aranjează într-o bază de date uriașă. Cu alte cuvinte, indexarea de către motoarele de căutare se referă la procesul de colectare și stocare a datelor. Se face pentru a fi utilizate în continuare în rezultatele căutării pe diverse interogări relevante conținutului site-ului.
  3. Clasamentul propriu-zis. Înainte de a decide cât de relevantă poate fi o pagină pentru o anumit frază-cheie, algoritmul de clasare al motorului de căutare trebuie să se decidă între miliarde de pagini care sunt top cele mai merituoase de a fi afișate. Și acest algoritm de clasare a site-urilor a devenit tot mai complex odată cu anii. Totodată și cu tentația multora de a ghici acest algoritm de la cei care au descoperit factorii de clasare. Și să-l exploateze în beneficiul lor. Tocmai de asta Google a făcut algoritmul său foarte tot mai sofisticat, de la un an la altul. Acum nu este suficient să folosești un anumit cuvânt cheie de mai multe ori pe website. Acum algoritmul Google conține peste 200 de factori care contează atunci când se stabilește clasamentul unui website.

Ei bine, tot ceea ce face un motor de căutare este să facă ordine din haosul informațiilor de pe Internet. Așa ajungem să găsim ceea ce avem nevoie. Asta fără să ne gândim la procesul lung prin care a trecut informația pentru a fi acolo unde se află.

ce vor motoarele de căutare de la site-uri

„Ok, ce urmează?” te vei întreba. Evident:

Aici intervine SEO

După cum probabil că știi deja SEO este procesul de optimizare a site-urilor pentru a obține mai mult trafic din rezultatele motoarelor de căutare. Asta include, la rândul său, o serie de procese. Procese menite să facă paginile online mai atractive pentru utilizatori. Toate încercând să-i convingă că pagina web pe care o vizitează merită timpul și atenția lor.

SEO este, așadar, cel mai simplu mod de a te asigura că site-ul tău poate ocupa un loc de top în rezultatele organice ale motoarelor de căutare. Rigorile și liniile directorii în SEO sunt de fapt simple și intuitive:

  • Ai de creat conținut util și valoros pentru ființe umane, nu pentru roboți. Ia în considerare ceea ce oamenii vor să știe. Fă-o vorbind cu ei, analizând întrebările pe care ei le adresează online. Și chiar întrebându-i direct despre ce content le-ar merge la suflet.
  • Când faci arhitectura informațională a paginii tale, din nou gândește ca o ființă umană, nu ca un robot. Dacă ai fi vizitatorul propriei pagini web, ce ai dori să vezi pe pagina respectivă? Cum ai vrea să fie? Acum pune aceleași întrebări utilizatorilor paginii tale web. Și fă modificările necesare.
  • Creează întotdeauna îndemnuri la acțiune. Plus, dă indicii audienței ce are de făcut ca pas ulterior vizitării unei anumite pagini sau articol.

Deci, ce caută cu adevărat motoarele de căutare?

Răspunsul este simplu: o pagină web grozavă, actualizată des cu un conținut relevant, de înaltă calitate. Plus, să aibă și backlink-uri potrivite, care fac trimite către site-ul tău. Căci, astfel, motorul de căutare poate să înțeleagă că site-ul tău este popular în nișa sa.

Așadar, motoarele de căutare pun accent pe ce le oferi oamenilor care vizitează site-ul tău, pentru a-i convinge să revină. Și tot ele știu să măsoare foarte bine gradul de satisfacție al vizitatorilor paginii tale web. Iar odată convinse că utilizatorii preferă conținuturile tale, clasamentele site-ului tău în topuri nu vor întârzia să apară.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Summary
Ce vor motoarele de căutare de la site-ul tău?
Article Name
Ce vor motoarele de căutare de la site-ul tău?
Description
Cerințele Google de la un site bine SEO optimizat. Ce vor motoarele de căutare de la un website în 2024? Top recomandări de la motorul de căutare pentru site-uri.
Author
Publisher Name
SEOLITTE
Publisher Logo
Scroll to Top