SEO este o activitate complexă, care necesită investiții de timp și eforturi constante. Dacă vei aplica în practică aceste sfaturi SEO pentru 2024 ai șanse excelente de a ajunge în topurile cutărilor organice timp de 4-6 luni.
Sfaturi SEO pentru rezultate în 2024:
- Nu te uita la tehnicile de black hat SEO. Unul dintre cele mai utile sfaturi SEO este să faci SEO onest. Or, manipularea rezultatelor în clasamentul motoarelor este o activitate destul de populară. Cu toate acestea, a devenit din ce în ce mai dificilă Și, în opinia noastră, din ce în ce mai puțin merită făcută, pentru că nu merită efortul. În timp ce spamul funcționează ocazional, în general, este nevoie de mai mult efort pentru a reuși să te clasezi în topuri cu spam, decât prin crearea unui conținut bun. Iar costul pe termen lung este practic inexistent. În loc să depui tot timpul și efortul în ceva pe care motoarele îl vor devaloriza mai devreme sau mai târziu, de ce să nu investești într-o strategie cu valoare adăugată, pe termen lung? De altfel, orice model de link-building care este nestandardizat, nenatural, sau manipulativ devine o țintă de devalorizare pentru algoritmii avansați ai motoarelor de căutare.
- Investește timp și efort în acumularea de backlink-uri. Unul dintre cele mai bune sfaturi SEO spune să acumulezi în .mod constant backlink-uri de calitate. Pentru Google contează enorm numărul domeniilor care se leagă prin link de site-ul tău. Obținerea de backlink-uri are loc folosind tehnici și instrumente de PR, și Link Building. Link Building-ul constă în direcționarea link-urilor valoroase și relevante către site-ul tău.
- Construiește-ți autoritatea pe subiect. Fă-ți o reputație pentru înaltă expertiză într-un anumit domeniu. Nu publica conținut despre nimic și orice. Menține lucrurile concentrate și construiește-ți o reputație într-o singură zonă. De exemplu: laptopuri, nu tehnologie per general. În timp poți ramifica ariile de comunicare.
- Bazează-te în strategia SEO pe o analiză robustă a cuvintelor-cheie, care să cuprindă următorii piloni:
- Intenția din spate unui keyword.
- Frazele și expresiile de tip long-tail, care pot aduce conversii.
- Dificultatea cuvintelor cheie. Pentru a ști ce cuvinte cheie trebuie țintite, este esențial să se înțeleagă nu numai cererea pentru un anumit termen sau o expresie, dar, de asemenea, muncă necesară pentru a ajunge în Topul rezultatelor căutărilor. În cazul în care brandurile mari iau primele 10 rezultate și tu ești doar la început pe web, bătălia pentru a obține poziții de top în clasament poate dura ani, cu efort constant. Acesta este motivul pentru care este esențial să se înțeleagă dificultatea pe diferite cuvinte-cheie.
- Nu ignora viteza de încărcare a site-ului. Google a enunțat încă în 2018 că paginile mobile ar trebui să afișeze conținut utilizatorilor în sub 3 secunde și dimensiunea totală a unei pagini web mobile ar trebui să fie mai mică de 500kb. Asigură-te că paginile site-ului tău se încarcă destul de rapid.
- Plasează experiența utilizatorului în cap de listă: or, Google vrea să afișeze doar conținut care oferă vizitatorilor o experiență pozitivă, prin:
- Conținut ușor de citit.
- Site bine organizat.
- Conținut interesant și util.
- Site adaptabil pe diferite dispozitive.
- Fără reclame intrusive.
- Conceput pentru nevoile utilizatorilor.
Cum ar putea Google măsura satisfacția utilizatorului?
Prin metrici cum sunt:
- Rata de click - CTR - câte din afișările site-ului tău în rezultatele căutărilor se materializează în click-uri spre site.
- Timpul petrecut pe pagină - timpul petrecut în medie de toți utilizatorii pe o singură pagină.
- Rata de respingere a site-ului - procentajul de vizite pe pagini unice. Este numărul de vizite în care o persoană pleacă de pe website-ul tău exact de pe pagina de destinație, fără a naviga către alte pagini interne.
- Pogo-sticking - acțiunile de a apăsa înainte-înapoi, determină rezultatele căutărilor în Google.
Cum te asiguri că UX este bun pe site-ul tău?
- Oferă vizitatorilor ceea ce ei caută.
- Asigură-te că site-ul tău arată corect/bine pe orice dispozitiv.
- Asigură-te că vizitatorilor le place să navigheze pe tău și minimizează distragerile.
- Explică tot ceea ce vizitatorii vor să știe - cu exactitate.
- Construiește expertiză pentru topicul principal abordat.
- Obține recomandări de la alte site-uri, sub formă de backlinks.
- Actualizează conținutul în mod regulat (atunci când este necesar).
- Fă toate cele de mai sus pe un site rapid și securizat.
- Conținutul încă este rege pe online. E unul dintre cele mai longevive sfaturi SEO. Se spune că Google dorește să arate cel mai util rezultat pentru o interogare. Astfel, este esențial să acopere tot ceea ce acei care caută doresc să afle. E vorba despre acoperirea a ceea ce este important pentru căutător și a ce tip de conținut așteaptă să vadă. Totuși, nu este vorba doar despre lungimea conținutului. Conținutul mai lung nu este întotdeauna mai bun.
- Nu ignora inteligența artificială. Rata de click și timpul petrecut de utilizatori pe un site web vor fi factori cheie pe care RankBrain îi va folosi atunci când clasează conținutul. Este bine ca el să fie organizat și util. Astfel ca să captezi și să implici cititorii.
- Optimizează pentru căutarea prin imagini. Mai nou imaginea se introduce în Google Images sau Google Lens pentru a se facă căutări vizuale. Google Lens e o tehnologie de recunoaștere vizuală creată pentru a scana lucruri și a oferi răspunsuri. De exemplu, poți copia și lipi un text pe care îl vezi într-o carte reală. Tot Google Lens oferă și alternative de produse atunci când faci cumpărături. Astfel, produsele tale pot fi afișate când clienții încearcă ceva de la concurenți. În funcție de afacerea ta și de publicul țintă, optimizarea pentru căutarea prin imagini îți poate oferi o opțiune de condiții de concurență redusă. Astfel, vei genera constant trafic, clienți potențiali și venituri în creștere.
- Abordarea ta în marketing online trebuie să ia calea personalizărilor. Pentru ca firmele să exploateze datele utilizatorilor, acestea trebuie să își construiască propriile baze de date primare. Această tendință SEO te va ajuta să stabilești o abordare de marketing pe internet țintită și personalizată în 2024. Asta pentru a câștiga mai mulți potențiali clienți și a-ți construi propria bază de date.
- Apelează la conținut video. Actualmente, într-un minut, 694 mii de ore video-uri sunt privite pe YouTube. Poți optimiza canalul tău de YouTube pentru SEO, cu descrieri și cuvinte cheie. E important totodată, să-ți amintesc că 88% dintre utilizatori spun că video îi ajută să ia o decizie de cumpărare. Așadar, include folosirea acestui instrument esențial în strategia ta SEO pentru 2024.
- Pune un accent aparte pe semnalele SEO E-A-T. Motoarele de căutare vor continua să se uite la expertiza, autoritatea și încrederea site-ului tău atunci când clasează conținutul în rezultatele căutării.