iunie 15, 2021

Alina Hasnaș

De ce nu reușești să închei tranzacțiile online? Unde greșește site-ul tău?

Te întrebi de ce magazinele online eșuează și doar un procent foarte mic din ele reușește să încheie tranzacții online de succes? Cauze de eșec pot fi multiple. De la configurări greșite la textele din pagini și până la prezentarea neclară a produsului. În cele ce urmează o să-ți explicăm 5 cele mai frecvente motive pentru care magazinele online nu au vânzări.

De ce nu reușești să închei tranzacțiile online?

Așadar, de ce nu reușești să închei tranzacții online: unde greșește website-ul tău?

  • Oferi o experiență proastă utilizatorilor.

Configurările de e-commerce reprezintă doar unul dintre primii pași pentru realizarea de vânzări consecvente într-un magazin online. Un magazin de comerț electronic care are un design imperfect va respinge imediat potențialii clienți. Asta ar însemna imagini necalitative, link-uri direcționate greșit sau care nu funcționează. Pe de altă parte, aspectul complet va influența puternic asupra deciziei de cumpărare a vizitatorilor. Aspectul compact al design-ului web, imaginile de înaltă calitate, informațiile clare și actualizate, aspectul profesionist și funcțional - toate sunt cruciale. Aspectul aerisit și prietenos al site-ului inspiră încredere.

Și funcționalitatea acestuia contează foarte mult. Cele mai bune site-uri de comerț electronic sunt clare și poți naviga intuitiv pe ele. Meniurile, filtrele și opțiunile de sortare bine concepute vor reduce la minimum timpul necesar pentru a găsi un produs. Și pentru a-l achiziționa. E-commerce-ul oferă șabloane concepute profesionist, care sunt plăcute pentru ochi. Și pot îmbunătăți experiența utilizatorilor. 

La fel ca într-un magazin fizic: un spațiu dezordonat va speria. În timp ce un personal amabil, ce oferă consultanță eficientă, va încuraja cumpărarea.

De ce nu închei tranzacțiile online?

  • Procedura de plată este complicată.

Oricât de mult trafic ar obține website-ul, dacă acesta nu are un sistem de plăți bine pus la punct, tranzacția nu va avea loc. Accentul trebuie fixat pe simplificarea procesului de plată. Oferă, în același timp, clientului acces facil la toate formularele și informațiile de care are nevoie.

Potrivit unui studiu, 47% dintre cumpărători nu își finalizează comanda online, dacă procesul de înregistrare durează prea mult.

Utilizatorii abandonează coșul, atunci când se confruntă cu un proces complicat de efectuare a plăților. Și acest lucru va afecta și decizia clientului de a cumpăra de la acest magazin, în viitor. Complexitatea întâlnită include: înregistrarea forțată, îndeplinirea unei liste lungi de cerințe de înregistrare, formulare de comandă prea mari, fără opțiune de check-out și introducerea automată a numelui sau a adresei de expediere. 

De ce nu faci tranzacții online?

  • Nu folosești SEO pentru E-commerce.

Optimizarea SEO a magazinului online joacă un rol crucial pentru sporirea vânzărilor.

SEO aduce trafic de calitate, iar traficul aduce vânzări. Simplu, nu? Nu este un secret că o strategie de optimizare SEO a unui magazin online care e implementată corect poate aduce un număr mai mare de vizitatori pe site. Și, respectiv, duce la o rată de conversie mai bună. 

Poate te întrebi de ce magazinul tău online nu aduce mai multe vânzări? Și ce ar trebuie să faci pentru a spori rata de conversie?

Optimizarea SEO îți reduce din cheltuielile generale și îți aduce rezultate garantate, pe termen lung. Ei bine, există o serie întreagă de instrumente și tactici SEO care te pot ajuta să-ți îmbunătățești rata de conversie. Efectuarea unor modificări care par mici sau neobservabile, executate de către o echipă profesionistă ce oferă servicii de marketing online va ajuta clienții potențiali să efectueze mai ușor tranzacții online. 

Știai că de prima impresia pe care o creează site-ul vizitatorului în milisecunde depinde rata sa de conversie? Iar primele impresii înseamnă: design, utilizarea culorilor, a caracterelor și a dimensiunii fontului, utilizarea imaginilor, a textul, a cuvintelor cheie SEO. Dar și o navigare ușoară.

Vestea bună e că sunt multe instrumente SEO care îți vin în ajutor pentru a optimiza magazinul tău online. 

De ce nu reușești să închei tranzacțiile online?

Unelte SEO pentru e-commerce:

    1. Google Analytics este cel mai eficient sistem de monitorizare a traficului unui website. Vezi aici un ghid de folosire al mecanismului Google Analytics
    2. Google Search Console este un instrument oferit în mod gratuit de către Google, prin care se pot monitoriza o serie de parametri tehnici ai site-ului.

Știai că! Optimizare SEO magazin online include și optimizarea pentru viteză. Odată cu introducerea internetului de mare viteză, oamenii sunt obișnuiți să acceseze rapid paginile web. 40% dintre oameni abandonează un site web care se încarcă mai mult de 3 secunde. 

  • Nu personalizezi magazinul online.

Mulți producători de site-uri E-shop oferă șabloane atractive gata de utilizare. În timp ce alții vin cu HTML pentru designeri web mai experimentați. Verifică caracteristicile obligatorii, cum ar fi rapoartele de securitate și vânzări. De asemenea, asigură-te că oferi suficient de multe opțiuni de plată și expediere pentru clienți. Și privește cu atenție instrumente precum capacitatea de a crea reduceri, programe de loialitate sau alte opțiuni.

Cercetările arată că 84% dintre cumpărătorii online caută recomandări pe rețelele sociale, înainte de a efectua tranzacții online.

Tot în procesul de personalizare se include și transparența brandului. A avea conturi de socializare poate fi, de asemenea, un factor esențial în creșterea credibilității unui site web de comerț electronic.

  • Nu ești destul de prezent în social media.

Un website bun își propune să sporească factorii de credibilitate pentru clienți prin încorporarea de semnale de încredere. Cum ar fi: testimoniale și recenzii, verificarea și evaluările vânzătorilor, recenzii de feed etc.

Un studiu arată că 88% dintre consumatori au încredere în recenziile online la fel de mult ca în recomandările personale.

Și dacă ai pus la punct procesele de livrare, de plată, ai realizat arhitectura site-ului... tot nu poți răsufla ușurat. E-commerce înseamnă optimizare SEO pentru magazin online constantă, promovare în motoarele de căutare, rețelele sociale și mass-media. Plus, multă muncă și urmărirea tendințelor.

Dacă încă mai stai pe gânduri să apelezi sau nu la o echipă de experți SEO și Digital Marketing? Gândește-te că te-ai putea regăsi în rândul celor 90% dintre antreprenori care eșuează...

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top