noiembrie 30, 2022

Alina Hasnaș

Metode de promovare gratuită a unui site

Da, este posibil să te promovezi absolut gratuit. Însă, evident, cu multă investiție de energie și timp. Or, în loc să achiți salariul unui specialist în marketing calificat, vei face tu munca de promovare. Ca să poți să obții promovare gratuită online. Citește acest articol pentru a afla ce căi de promovare digitală gratuită există. Și ce tipuri de mesaje de promovare îți vor asigura clienți pe bandă rulantă din online.

Top metode de promovare gratuită a unui site

1.Social Media, cu postări faine, giveaway-uri și concursuri. SMM-ul folosește site-uri de social media pentru a crește gradul de recunoaștere al mărcii tale comerciale. Idei bune pentru a te face remarcat în online ar fi: să organizezi un giveaway (să dai ceva cu titlul de gratuit), mai ales când lansezi un nou produs sau când ești relativ necunoscut pe piața ta. De asemenea, de fiecare dată când produci conținut pentru social media pornește de la paradigma că nimeni nu vă avea încredere să dea click pe un link ce îi trimite pe site-ul tău, dacă conținutul distribuit în rețelele sociale nu răspunde la o întrebare simplă pe care și-o pune audiența: „Ce am eu de câștigat?”

Metode de promovare gratuită a unui site

Top sfaturi utile pentru a te promova gratuit pe Social Media și a obține clienți:

  • Postează zilnic: menține-ți brandul în topul fluxurilor de știri din rețelele sociale.
  • Utilizează imagini de calitate foarte bună: imaginile cresc mult ratele de interacțiune pentru toate tipurile de rețele sociale.
  • Parteneriate: partajează link-uri și produ conținut original împreună cu alte branduri populare, astfel vă ve-ți potența mutual impactul.
  • Fii prezent: produ în mod constant acel conținut pentru rețele sociale de top.
  • Nu uita că a crește organic pe social media implică crearea materialelor virale, ori se știe că în 2022 în mediu o postarea organică pe Pagina Facebook a înregistrat doar 0,07% implicare. Pentru a îmbunătăți acest lucru pentru brand-ul tău, trebuie să înveți cum să îmbunătățești percepția algoritmului. Vrei ca algoritmul Facebook știe că al tău conținut este mereu valoros, autentic și merită difuzat în feed-urile urmăritorilor tăi într-un procent cât mai mare.

Tipurile de conținut care generează trafic și distribuiri sociale sunt:

  • Postări pe blog.
  • Videoclipuri.
  • Infografice.
  • Podcast-uri.

2.SEO - optimizarea și promovarea site-urilor pentru mai mult trafic din motoarele de căutare. SEO crește vizibilitatea unui site web în motoarele de căutare pentru a obține mai mult trafic. Cu cât mai mult timp durează promovarea site-ului, cu atât mai vizibil și eficient funcționează această promovare. Mai mult, optimizarea SEO este exclusivă, or, orice altă publicitate „se estompează” cu timpul. Și numai promovarea site-ului prin SEO este asemenea unui vin scump, a cărui valoare crește odată cu trecerea timpului. Ori, Google apreciază site-urile cu istoric și care sunt de încredere, care în timp au demonstrat că pot crea un conținut de calitate. Și că pot menține interesul viu al vizitatorilor site-ului.

promovare gratuită a unui siteȘtiai oare că doar 2% din cei care caută ceva în Google pe telefon și 2,8% din cei ce caută pe computer dau click pe anunțurile plătite? Deci SEO are de 20 X mai multe șanse decât Google Ads să primească click-ul celui care caută!

Metode de promovare gratuită siteDacă vrei să faci SEO fără costuri, va trebui să te informezi temeinic despre cum funcționează optimizarea site-urilor. Și să investești timp în aceste optimizări. Iată niște explicații de rigoare care te vor ajuta să înțelegi ce ai de făcut pentru a aduce site-ul tău în topurile motoarelor de căutare:

I. Asigură pentru motoarele de căutare că primesc de la site-ul tău semnale de conținut de calitate bună. Iată care ar fi acestea:

  • Relevanța pentru termenii de căutare. Ceea ce a căutat omul în motorul de căutare este ceea ce regăsește în conținutul de pe site. Practic, ai de ghicit intenția din spatele unui cuvânt-cheie, de exemplu: dacă cuvântul-cheie este „iPhone 14 preț”, intenția este mai degrabă comercială, dacă cuvântul este „iPhone 14 vs iPhone 13”, intenția este de comparare, de informare.
  • Prospețimea conținutului. Cât de proaspăt este conținutul tău? Când ultima dată ți-ai actualizat site-ul? Săptămâna trecută? Zilele trecute? Luna trecută? Cât de des faci asta? Prospețimea paginii tale și actualizările periodice fac ca Google să-ți dea prioritate în detrimentul altor pagini neactualizate.
  • Calitate generală. Pentru a satisface utilizatorii paginilor web, Google își dorește să vadă calitate în conținutul pe care îl propulsează în rezultatele căutării. Indiferent de subiectele pe care le abordezi, conținutul ar trebui să fie informativ, util și la subiect.
  • Cuvinte cheie. Există o limită în orice și există un raport optim pe care ar trebui să-l luăm în considerare atunci când folosim un cuvânt-cheie. Google poate crede că dorești să-i înșeli algoritmii dacă utilizezi prea des cuvintele cheie în conținutul site-ului tău. Nu există nicio modalitate de a construi un succes real prin înșelăciune. Așadar, densitatea recomandată a cuvintelor-cheie este de până la 5%.

II. Oferă semnale HTML de calitate înaltă:

  • Titluri unice, relevante. Dacă dorești o poziție de top în motoarele de căutare, trebuie să plasezi cuvântul cheie la începutul etichetei „title”. Așa va fi mai eficient decât dacă l-ai plasa la sfârșitul titlului.
  • Meta descrieri personalizate. Tag-ul „meta descriere” există ca o scurtă descriere a conținutului unei pagini. Motoarele de căutare nu folosesc cuvinte cheie sau fraze din acest tag pentru clasament. Dar meta descrierile sunt sursa principală pentru fragmentul de text afișat în lista de rezultate. Tag-ul meta descriere servește, practic, drept o sursă de publicitate. Deci, se poate obține o rată mult mai mare de click (CTR) din partea persoanelor ce caută anume spre pagina ta, dacă descrierea este captivantă.
  • Headings și subheadings descriptive. Eticheta H1, considerată și „cel de-al doilea titlu”, este un alt factor important pe care nu-ți poți permite să îl neglijezi. Acesta trimite un semnal de ordin secundar către Google despre relevanța paginii tale. De asemenea, heading-urile h2-h6 sunt utile pentru structurarea textului. Acestea sunt de folos pentru cititorii ce nu citesc în profunzime. Dar și pentru motoarele de căutare, care apreciază informația bine aranjată în pagină.
  • Alt atribut. Scrie texte de tip „Alt” pentru imagini. Acestea sunt descrieri text a elementelor din imagini și ajută motoarele de căutare să înțeleagă mai bine imaginile tale.
  • Liste HTML ce pot fi scanate. Folosește liste ori de câte ori ai ocazia. Sunt ușor de parcurs și oferă claritate cititorului tău.

III. Oferă semnale robuste pe partea de arhitectură a site-ului:

  • Accesibilitate. Site ușor de scanat și de parcurs vizual.
  • Viteză pagină. Rapiditate încărcării site-ului tău este un factor cheie pentru o bună conversie, dar și o bună clasare în topurile motoarelor de căutare.
  • Structura adreselor URL. Trebuie să fie scurtă și ușor de partajat. Recomandat e ca adresa URL să fie formată din 4-5 cuvinte și să conțină cuvintele-cheie cele mai bune.
  • Link-uri interne. Ele reprezintă totalitatea legăturilor în cadrul aceluiași site.
  • Link-uri externe de încredere. Nu ar trebui să-ți fie teamă de a pune link-uri externe, cum nu ar trebui să-țiă fie teamă nici de a pune link-uri fără nofollow. De fapt, ar trebui să faci trimiteri cu link către surse externe. Acest lucru este nu numai că este corelat cu clasamentele mai mari în Google, ci, de asemenea, există o grămada de studii și cercetări care sugerează că există o cauzalitate. Deci, atunci când au fost adăugate linkuri dofollow către resurse bune, ai numai de câștigat în poziții. Dar, indiferent de cele spuse, nu te stresa pe acest aspect.
  • Lipsă de Erori 400/500. Ele reprezintă această clasă de mesaje/statusuri care este folosită în cazurile în care utilizatorul ar putea greși formularea cererii. Per general, browser-ele ar trebui să arate orice intrare cerută de utilizator. Altfel, utilizatorul traversează o bună parte din demersul său digital. Și se ciocnește de o eroare la finalizarea operațiunii. Neplăcut, da? Aici intervin mecanismele de corectare de către specialiștii SEO de comun cu cei din IT. Soluția noastră? Crearea unei pagini șablon prietenoase pentru cazurile de 404. Plus, eliminarea tuturor legăturilor interne ce duc spre pagini cu erori.
  • Sitemap-uri HTML și / sau XML. Un document care ajută Google și motoarele de căutare să înțeleagă mai bine conținutul website-ului tău.

IV. Oferă semnale robuste pe partea de SEO off page:

   - Autoritatea site-urilor și paginilor ce au link către website-ul tău. Backlink-urile obținute de sit-eul tău pot fi considerate drept voturi pentru îmbunătățirea autorității site-ului. De exemplu, dacă primești un link de la un site cu autoritatea mare, site-ul tău va fi considerat de încredere și-și va îmbunătăți și mai mult autoritatea.

- Textele ancoră folosite.Alegerea cuvintelor cheie principale care vor obține maximum valoare pe SEO (cel pe care se pune link, care mai este numit și text ancoră).

- Relevanța link-urilor. Google se așteaptă să găsească backlink-uri relevante pentru site-ul dat: pentru nișa și conținutul său.

3.Webinar-e. Poți găzdui/organiza webinar-e sau evenimente pentru a genera noi oportunități de contact. Sesiuni de follow-up 1 cu 1, sau în grup după evenimente te pot ajuta să închei tranzacții bune. O serie de tehnologii și instrumente sunt acum disponibile pentru a ajuta profesioniștii care doresc să se conecteze online, să înceapă conversații și să facă conexiuni. Aceste instrumente includ platforme de conferințe video precum: Zoom, și Google Meet. Cu ajutorul unor webinar-ii gratuite, poți atrage atenția asupra ta, a experienței pe care o ai, a companiei pe care o conduci. Și chiar poți să acumulezi un număr mai mare de clienți. Datorită webinarelor interactive, potențialii clienți pot obține informații utile de la tine sau de la speakerii pe care îi inviți. Webinar-ul este, de asemenea, util pentru că odată cu înregistrarea lui, vei lucra asupra unui instrument, ce la rândul lui, va lucra mai târziu pentru tine și va „colecta” clienți.

promovare gratuită a unui site 2023

4.E-mail marketing. Un mesaj de marketing prin e-mail bine proiectat și bine executat reamintește clienților anterior și existenți, precum și potențialilor clienți, să viziteze site-ul tău web. Dar și să le ofere stimulente în acest sens. În centrul oricărei campanii de e-mail marketing de succes se află păstrarea clienților și crearea relațiilor bune.

Metode de promovare gratuită a unui site

Prin faptul că rămâi în mintea clienților tăi, crești în mod semnificativ probabilitatea ca atunci când va veni timpul ca destinatarii de e-mail să facă o achiziție, ei vă te vor alege în fața concurenților. Dacă lista ta de e-mail cu abonați plini de inactivi, va trebui să-ți iei ceva timp pentru a o curăța. Asta pentru a obține cele mai bune rezultate pentru campaniile tale de e-mail.

Idei de e-mail marketing:

  • E-mail de actualizare a listei clienților activi despre actualizările tarifelor și a serviciilor.
  • E-mail-uri trigger pentru a strânge potențiale lead-uri pentru a include în  lista activă a clienților.
  • E-mail  de tip „trigger” pentru ai ține la curent clienții cu anumite procese ale companiei tale.
  • E-mail de sezon - oferte, servicii, tarife noi etc.
  • Pentru potențiali clienți, oferte cu posibilitatea de a rezerva direct serviciile prin template-ul de email.

5.Infografice și e-book-uri - oamenii procesează informații vizuale de 60.000 de ori mai repede decât textul. Grafice, infografice, diagrame circulare - toate au impact mare pe online, Instrumente utile pentru a crea aceste elemente grafice gratis: Canva & Piktochart.

Metode de promovare gratuită a unui site 2023

Folosind astfel de instrumente gratuite elimini și nevoia de a avea un designer când îți pregătești imaginile pentru Social Media. Ai totul la un click distanță, e foarte simplu să creezi imagini bune.

Hai la treabă! Dacă ai nevoie de ajutor, sună-ne la +373 69 809 235 (Moldova), +40726794856 (România). Sau, lasă-ne un mesaj pe info{@}seolitte.com.

Contactează-ne când dorești

Telefoane


+373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top