februarie 11, 2021

wp-admin

Marketingul de conținut – principalul factor de succes în promovarea SEO

E foarte posibil că ai auzit deja despre ce este content marketingul. Or, fiecare proprietar al unei afaceri pe Internet sau deținător de website: fie că este vorba de un magazin online, de un blog personal, ori doar un site informațional, știe deja această noțiune.

Dacă, însă, auzi pentru prima dată despre conceptul de content marketing anume acum, citind articolul nostru, haide să ne dăm seama împreună ce este marketingul de conținut, clarificând următoarele aspecte: modul în care acesta se referă la promovarea site-urilor și cum influențează el asupra recunoașterii brandurilor.

Ce este Marketingul de Conținut?

Definiția scurtă: Această tehnică de lucru își propune să creeze doar un astfel de conținut de care atât motoarele de căutare, cât și potențiali cumpărători / clienți vor au nevoie în mod constant. Este vorba de:

  • analize profunde;
  • cercetări;
  • studii de caz;
  • informații bine documentate;
  • articole interactive;
  • scheme și diagrame foarte ușor de înțeles;
  • Infografice;
  • etc.

Putem presupune că marketingul de conținut, nu e în niciun fel legat de promovarea SEO a site-ului. Nimic mai fals.

Nu ai niciun interes să creezi conținut pe care să nu îl citească nimeni. Totodată, un conținut foarte bun, dar care nu este clasat în rezultatele căutărilor motoarelor de căutare (precum Google) nu valorează prea mult. Ai nevoie de ambele pentru a-ți propulsa afacerea în mediul online.

Așadar, categoric există o legătură între aceste 2 noțiuni. Prin crearea unui site web foarte simplu, cu informație neinteresantă, nerelevantă, sau copiată din alte surse, nu se poate spera la o bună vizibilitate în motoarele de căutare.

Conținutul trebuie să poată atrage clienții, precum și să le rezolve problemele. Cu siguranță se poate scrie conținut de calitate folosind cuvinte cheie relevante. Acesta este un factor esențial, prin care Google determină importanța unei pagini pentru un anumit subiect și clasează un conținut.

Principalele avantaje ale marketingului conținut:

  • Urci în poziții în motoarele de căutare și îți crește traficul organic. Cu cât mai unic și de calitate este conținutul de pe site-ul tău, cu atât mai înaltă este poziția în topul motoarelor de căutare.
  • Crește volumul vânzărilor. Dacă ești proprietarul unui magazin online, sau vinzi servicii pe site-ul tău, trebuie să știi că, în mod obișnuit, clientul preferă să achiziționeze un produs sau un serviciu de pe site-ul de pe care primește în mod regulat informații utile.
  • Creșterea reputației. Cu siguranță, vei câștiga încrederea cititorilor tăi, dacă le furnizezi în mod regulat informații proaspete, interesante și relevante, de care au nevoie.

Dezavantaje ale content marketingului

Singurul dezavantaj al marketingului de conținut este faptul că rezultatul nu poate fi văzut din primele zile de lucru, ci este vorba de o activitate pe termen lung și uneori foarte lung, care necesită o atenție sporită, lucru zi de zi.

Pentru cei care au decis să profite de avantajele marketingului de conținut, dar nu știu de unde să înceapă, am creat un plan de lucru.

Plan de lucru în crearea content marketingului:

I. Este necesar să se definească obiectivul – formularea obiectivului te va ajuta să mergi în mod clar și deliberat spre rezultat, fără a te îndepărta deloc de scop/strategie.

II. Identifică publicul țintă – înainte de a începe să creezi conținut de calitate, pe care să-l distribui, trebuie să te decizi cui i se va adresa acesta. Astfel, vei determina modul în care te vei ocupa de blogul tău: ce fel de articole să scrii, ce subiecte trebuie tratate, în scopul de a atrage cititorul.

III. Alegerea modului de distribuție al conținutului – este important să alegi în ce fel se va comunica informația către utilizatorul final (prin site, blog, newsletter-e, mass-media, rețele sociale etc.)

IV. Frecvența publicațiilor – este, de asemenea, un punct foarte important. Este necesar să se definească un termen rezonabil, care permite cititorului să „digere“ informația înainte de a publica un articol nou.

V. Stabilirea unui responsabil – determină cine anume va lucra la crearea de conținut. Acesta poate fi orice angajat al companiei, pornind de la director sau poți angaja o companie care se ocupă profesionist de scrierea conținutului.

Ce ar putea cuprinde conținutul în acest caz?

Informații de orice fel: fie text, audio, video, imagini – toate pot fi numite conținut. Scopul principal este de a oferi informații necesare pentru vizitatorii site-ului, prin aceasta aducându-l mai aproape de brandul tău și construind, pas cu pas, autoritatea mărcii comerciale.

Sfaturi utile în crearea de conținut:

1. Definește-ți planurile de viitor – este necesar să se sistematizeze contentul ce va apărea pe site, astfel încât acesta să apară în mod regulat.

2. Planul trebuie revizuit – a determina eficacitatea content marketingului este o sarcină destul de dificilă, deoarece nu este vorba de un proiect de o zi, ci o sarcină suficient de lungă, așa că trebuie să se stabilească în mod constant obiective. Să presupunem că îți dorești 500 de vizitatori unici pe zi – în cazul în care traficul către site-ul tău este în creștere în fiecare zi – ești pe drumul cel bun.

3. Accelerează în crearea de conținut, dar fără a sacrifica din calitate – poți face mai mult mai repede, dac muncești inteligent, cum ar fi prin utilizarea șabloanelor, de exemplu ai la îndemână ce oferă Canva.com.

4. Lucrează în modul „la pachet” – adică îți poți crea conținutul din timp pentru o lună înainte, astfel, lucrând în calupuri, reușești să te concentrezi mai bine pe ce ai de făcut, dar și să eficientizezi folosirea timpului.

Putem concluziona că marketingul de conținut nu este doar un instrument al viitorului, ci o necesitate a prezentului! Te sfătuim să nu renunți la celelalte canale de publicitate – toate acestea funcționează în ansamblu.

Dacă ai scopul de a menține o poziție concurențială puternică în motoarele de căutare, trebuie să evoluezi în mod constant, întotdeauna oferind clienților mult mai mult decât poate oferi un concurent!

Vezi aici prezentarea VIDEO făcută de echipa SEOLITTE despre un content marketing online ca la carte:

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 – 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com