februarie 11, 2021

wp-admin

Specialist SEO: cu ce se ocupă acesta? Ce înseamnă expert SEO?

Specialistul SEO este responsabilul de toate campaniile SEO ale brandului tău. Abilitățile sale includ marketing digital, analitică web, analiza codului-sursă a unui site, semantică. Dar, și altele specifice pentru diverse situații de optimizare a unui website.

Specialist SEO. Cu ce se ocupă în 2023?

Vrei să afli ce înseamnă SEO specialist? Un expert SEO este o persoană care lucrează pentru îmbunătățirea rezultatelor afișate de motoarele de căutare.

Ținând cont de faptul că motoarele de căutare, așa cum întreaga lume din jurul nostru, este într-o schimbare continuă, asta înseamnă că implementarea și dezvoltarea continuă a anumitor strategii de lucru este o muncă permanentă. Asta pentru a obține rezultate palpabile în SEO.

Cu alte cuvinte, așa cum motoarele de căutare își schimbă regulile permanent, la fel și un specialist SEO trebuie să își schimbe permanent strategiile/ tacticile/ metodele de lucru.

Timpurile în care întreaga optimizare SEO era despre cuvinte-cheie și meta tag-uri au apus demult. Astăzi este vorba despre 3 nivele de optimizare SEO pe care le stăpânește un SEO expert:

  1. Nivelul tehnicSe referă la structura site-ului web. Și joacă un rol determinant pentru modul în care motoarele de căutare indexează conținutul.
  2. Nivelul de optimizare în pagină. Include modul în care sunt utilizate cuvintele-cheie și tag-urile HTML. Amândouă sunt extrem de semnificative pentru traficul pe care-l obțin site-urile web din motoarele de căutare.
  3. Nivelul de optimizare în afara paginii. Acesta este despre construirea de link-uri și sporirea popularității.

Un specialist SEO știe să dezvolte strategii pentru fiecare dintre aceste nivele.

De ce abilități au nevoie persoanele pentru a deveni specialiști SEO?

Cu toate că încă nu există studii superioare pentru a deveni un specialist în domeniul SEO, o educație în marketingul general sau digital sau chiar și în design web ar putea fi de ajutor pentru început.

Există o serie de abilități specifice pe care o persoană trebuie să le dețină, pentru a obține un titlu de specialist SEO. Și acestea sunt doar câteva dintre ele:

  • Abilitatea de a gestiona relații. O mare parte din rolul de a comunica cu clienții, îi revine expertului SEO. Asta înseamnă că acesta trebuie să știe cum să le explice clienților strategiile cu care operează, în vederea creșterii vizibilității website-urilor acestora în motoarele de căutare. Mai mult decât atât, uneori trebuie să îi și convingă că strategiile lui sunt cu adevărat funcționale pentru proiectele lor online.
  • Abilități analitice. Aceasta este o necesitate atunci când e vorba despre expertiză SEO. De ce? Pentru că un specialist SEO trebuie să raporteze regulat clienților lui progresul website-urilor lor. Astfel, aducându-le la cunoștință analize periodice făcute de acesta. Aceste analize trebuie să fie făcute cu o oarecare claritate, altfel riscul de a pierde potențialii/actualii clienți.
  • Disponibilitatea de a lucra în termeni – limită. Asta înseamnă că dacă estimezi a fi o lună perioada de lucru la un anumit proiect, trebuie să fie o lună! Dacă vorbim de 2 săptămâni, 2 săptămâni trebuie să fie. Fiecare dintre noi poate face mici greșeli în a estima timpul de care avem nevoie pentru a îndeplini o oarecare sarcină. De asemenea, situații neașteptate pot apărea. Dar haide să fim sinceri, tuturor ne place punctualitatea.
  • Înțelegerea unor noțiuni importante de IT. Codul HTML, sistemul de management de conținut (CMS). Aceștia sunt doar câțiva dintre termenii IT cu care un specialist SEO trebuie să se familiarizeze.
  • Abilități de monitorizare/organizare a creării de conținut. Scrisul, crearea și editarea conținutului de pe site-urile clienților sunt adesea sarcini care revin unui SEO Copywriter, care se află în echipa unui expert SEO. Și care primește sarcini tehnice de la acesta.

Ce schimbări poate aduce un Expert SEO unui anumit site?

Expert SEO: Cu ce se ocupă în 2023?

Cele mai bune companii SEO includ de obicei o varietate de servicii care funcționează asemenea unei rețete universale. Dar care sunt ajustate pentru fiecare proiect online în parte, de vreme ce fiecare site este unic în felul său.

Enumerăm aici doar câteva dintre atribuțiile unei specialist ce lucrează într-o companie SEO:

Expert SEO activități 2023

Dar cel mai important aspect al expertizei SEO rămâne acela de a crea o comunicare bună cu clienții.

Necesitatea de a apela la un specialist SEO

Așa cum am menționat la începutul acestui articol, regulile și tendințele în marketingul online sunt într-o continuă creștere. Uneori este cu adevărat dificil să ținem pasul cu ele atunci când deținem un site web.

Nu întotdeauna găsim timp pentru a planifica, pentru a face ajustări, schimbări, pentru a crea strategii, pentru a optimiza ș. a. m. d. Hai să fim realiști. Sunt o mulțime de instrumente SEO pe care trebuie să le cunoaștem atunci când vorbim de optimizarea pentru motoarele de căutare.

Expert SEO: Cu ce se ocupă 2023

Deci, ce înseamnă SEO specialist în întregul sens al cuvântului și ce face un expert SEO?

  1. Lucrează pentru ca afacerea ta online să devină cunoscută (populară) în mediul virtual.
  2. Creează strategii funcționale pe termen mediu și lung pentru proiectul tău.
  3. Face planuri de viitor, care să îți aducă rezultate pentru „mai târziu”, nu doar pentru „acum”.
  4. Găsește soluții acolo unde tu nu le mai găsești, sau unde tu n-ai fi căutat vreodată.
  5. Analizează și urmărește metrici SEO. Și nu doar pe cele ce țin de SEO în permanență.
  6. Analizează periodic nișa ta și nivelul de competitivitate în această nișă, raportează schimbările.
  7. Comunică cu toată echipa de promovare și programare și le oferă asistență pe partea de SEO, pentru ca lucrările să fie implementate/executate corect.
  8. Vine cu sugestii „din afara cutiei”, sugerează produse și piețe noi; creează noi strategii de promovare pentru aceste piețe.
  9. Măsoară rezultatele muncii depuse de întreaga echipă. Și raportează situația cel puțin o dată pe lună.
  10. Și mai mult decât atât, creează metode durabile pentru a-ți menține afacerea pe linia de plutire într-o „stare permanentă de sănătate”.

Este cu adevărat nevoie de un specialist SEO în secolul XXI? Da și da. Alege un răspuns dintre acestea două pentru tine ?

Un lucru sigur este faptul că într-o lume în care trăim mai mult online decât offline, nu există nici vreo șansă de supraviețuire fără optimizare SEO, pentru majoritatea nișelor.

Și poate că ne reușește de cele mai multe ori să fim „one-man-show”. Dar știm cu toții, undeva în adâncul nostru, că nu este despre cât de mult reușim să facem într-o zi, ci despre calitatea lucrurilor pe care le facem. Și despre felul în care acestea influențează viitorul afacerii.

Hai să înfruntăm adevărul. Există probleme cărora le putem găsi soluții de unii singuri, și probleme cărora – nu.

„Nu poți fi medic astăzi și fotbalist mâine”, obișnuia cineva să spună.

Fiecare dintre noi are o nișă. Fiecare dintre noi este bun la ceva anume. Așa funcționează lumea.

Practic, scopul fiecăruia dintre noi ar trebui să fie să ne concentrăm pe ceea ce putem face noi cel mai bine. Asta ca să dăm dovadă de productivitate maximă.

Dacă ai nevoie de un specialist SEO, care să îți ușureze munca la proiectul tău online, suntem aici pentru tine.

Care este diferența dintre un SEO expert și SEO consultant?

Diferența principală între un SEO expert și un SEO consultant constă în abordarea și nivelul de implicare în campaniile SEO. Un expert SEO este adesea un profesionist cu o experiență bogată și abordare holistică, abilitat să coordoneze campanii complexe de SEO și digital marketing, dar, mai ales, să dezvolte strategii pe termen lung. Mai mult, expertul SEO este adesea implicat în toate aspectele de optimizare SEO a unui site, inclusiv strategiile de marketing digital, analiza web, și optimizarea la toate cele trei nivele – tehnic, în pagină și în afara paginii. Pe de altă parte, un SEO consultant poate să ofere asistență specifică, concentrându-se pe anumite aspecte sau oferind consultanță în cazuri specifice de stagnări în creștere, penalități SEO sau consultanță în vederea creșterii rezultatelor.

Un specialist SEO expert este, de obicei, specializat în gestionarea și organizarea în comun cu echipa de developeri, a sarcinilor tehnice ale optimizării SEO, precum structura site-ului web și modificarea codului sursă. Pe de altă parte, un consultant SEO  poate fi mai axat pe analize strategice, consultanță privind cuvintele cheie, și optimizarea conținutului pentru a atinge obiectivele generale ale afacerii. Deci, consultantul SEO poate să ofere servicii de consiliere periodică, venind cu idei inovatoare sau ajustări la strategia existentă. În general, SEO expertul tinde să aibă o expertiză mai largă și o experiență extinsă în gestionarea proiectelor SEO complexe, în timp ce SEO consultantul poate oferi o perspectivă mai concentrată pe anumite aspecte specifice ale optimizării SEO, oferind astfel servicii de consultanță specializate și adaptate nevoilor clientului.

Contactează-ne!

Ps. Vrei să vezi și o altă părere despre munca unul expert SEO? Vezi video-ul de la Rand Fishkin despre sarcinile zilnice ale unul specialist în domeniu. Unul dintre favoritele noastre, care ne motivează adesea:

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top