aprilie 8, 2022

Alina Hasnaș

Strategii Avansate de Promovare Hotelieră pentru 2024

Industria hotelieră este într-o continuă evoluție, iar pentru a-ți asigura succesul și o aflux constant de oaspeți, trebuie să adopti strategii de promovare inovatoare și captivante. În 2024, lumea călătoriilor este plină de provocări și oportunități. Iar la SEOLITTE suntem aici să te călăuzim spre succesul în mediul competitiv al turismului. Iată câteva sfaturi actualizate pentru promovarea hotelului tău:

Top strategii de promovare hotel

1.Storytelling și video marketing.

Într-o eră a conectării emoționale cu oaspeții, povestea ta unică și autentică devine un instrument puternic de atragere a clienților. Într-o lume plină de opțiuni, diferențiază-te printr-o poveste autentică și captivantă despre afacerea ta hotelieră. Povestește despre valorile tale, echipa minunată și viziunea unică a hotelului tău.

Strategii de promovare hotel și a serviciilor de cazare 2023

La fel de relevantă este și folosirea relatărilor în format video. Cum ar fi: prezentarea clădirii, a camerelor și facilităților. Dar și a elementelor ce diferențiază oferta ta de restul celor de pe piață. Prezentările video de la evenimentele găzduite și de la petrecerile de sărbători pot fi promovate pe site-uri specializate în conținut video, cum ar fi Youtube și Vimeo.

2.Site personalizat și reduceri pentru rezervări directe

Pentru a-ți construi o prezență online puternică, ai nevoie de un site web profesionist și bine structurat. Un design aerisit, imagini de calitate și informații detaliate despre serviciile și facilitățile oferite te vor diferenția de concurență.

Nu uita să incluzi formulare și butoane de rezervare bine vizibile pentru a încuraja rezervările directe. În plus, oferirea unor reduceri exclusive pentru rezervările directe va încuraja oaspeții să aleagă să rezerveze prin intermediul site-ului tău.

Informațiile prezentate pe site ar trebui să fie detaliate, dar nu extinse. Mai ales când este vorba de conținutul textual. Textul ar trebui să fie concis și scris profesionist. Iar cel mai indicat ar fi de apelat la servicii de copywriting de la specialiști care se ocupă zi de zi cu crearea textelor de vânzare.

Ce trebuie să conțină site-ul unui hotel? Secțiunea despre - o descriere generală, istoric, caracteristici, poziționare, locație. Apoi, oferta cu camere: poze și tarife; servicii și prețuri pentru servicii. Plus, despre ofertele speciale - descriere și prețuri preferențiale. Să conțină neapărat informații de contact. O idee bună este și să incorporezi un tur virtual. Astfel arăți: camerele, lobby-uri, restaurantul, barurile. Adică: fiecare locșor din hotelul tău cu care te mândrești.

De asemenea, e un must să traduci site-ul cel puțin engleză. Asta dacă dorești să atragi clienți din alte țări.

Strategii promovare hotel 2023

3.Colaborări avantajoase și parteneriate strategice.

Atât cu agenții de turism, tur operatori, dar și hoteluri din ale colțuri ale lumii pentru a vă îmbunătăți reciproc oferta. Astfel, oferiți clientelei avantaje exclusive. Aceasta având doar de câștigat, prin prețuri bune și nivel înalt al serviciilor.

Iată cum poți stimula creșterea revânzărilor:

  • Acordarea de reduceri la călătoriile de grup în cazul creșterii vânzărilor.
  • Furnizarea de reduceri speciale pentru servicii noi.
  • Puncte bonus pentru sejururi.
  • Reducere la restaurantul sau barul hotelului.

4.Promovarea pe site-uri specializate.

Niciodată nu există prea multe parteneriate în domeniul hotelier. Încheie colaborări cu agenții cunoscute și înscrie-te pe site-urile de rezervări care-s cele mai populare. Iată doar o mică listă cu sugestii de directorii de utilizat:

  • http://www.infotravelromania.ro/cazare.php.
  • Hotelscombined.com.
  • Hotels.com.
  • Trivago.ro.
  • http://www.agoda.com.
  • http://www.kayak.com.
  • https://www.ebooking.com.
  • http://www.HotelGuru.ro.

Pe lângă avantajele evidente, aceste site-uri te ajută să-ți crești și partea de SEO. La nivel mondial, aceste parteneriate sunt responsabile de circa 50% din toată activitatea de publicitate din industria hotelieră.

5.SEO și Google Ads pentru Vizibilitate Maximă.

Unul dintre cele mai puternice instrumente de promovare este optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO). Asigură-te că site-ul tău apare în primele rezultate pe cuvintele-cheie relevante pentru industria hotelieră. În același timp, folosește Google Ads pentru a atrage clienți imediat prin campanii de publicitate plătite.

6.Remarketing.

Cu siguranță ți s-a întâmplat ca în timpul navigării pe internet să îți apară o publicitate online a unui site pe care l-ai vizitat recent. Acesta este modul în care funcționează remarketing-ul. Acesta este considerat a fi o metodă foarte eficientă de promovare a website-urilor prin Google și social media (Google și Facebook Ads). Asta datorită costurilor reduse și a eficacității sporite. Folosește tehnica de remarketing pentru a ajunge la oamenii care au vizitat site-ul tău anterior, oferindu-le promoții speciale și motive pentru a reveni.

7.Email marketing.

Email marketingul rămâne un instrument eficient pentru păstrarea unei comunicări continue cu clienții tăi, oferindu-le reduceri și informații despre evenimentele și ofertele speciale.

În general, e-mail marketingul te ajută să păstrezi o comunicare continuă cu clienții tăi. Prin e-mail le poți cere recenzii și oferi cupoane în schimbul lor. De asemenea, oferindu-le acces direct la tine, ei pot să-ți semnaleze în privat orice nemulțumire au.

Strategii de promovare a serviciilor de cazare

8.Pinterest, Facebook și Instagram.

Industria hotelieră este industria frumosului, a eleganței și a curățeniei impecabile. Postea fotografii de calitate superioară pe Pinterest. Așa vei atrage admirația potențialilor clienți, care vor să-și însușească statutul pe care îl emană identitatea ta vizuală.

Selectează doar cele mai bune fotografii pentru online. Căci oamenii aleg locuințele pe Internet cu ochii. Mai mult chiar, funcția principală a ședinței foto este de a reda starea de spirit din hotel.

Tot pe social media este bună și desfășurarea de concursuri interesante, ce au drept scop creșterea awareness-ului.

Industria hotelieră este legată de frumusețe și experiențe memorabile. Folosește platforme precum Pinterest, Facebook și Instagram pentru a împărtăși imagini de calitate și pentru a crea conținut interesant și captivant.

9.Promovarea offline.

Poți atrage atenția și prin metode standard de promovare, cum ar fi bannere stradale, ecrane cu reclamă video și publicitate pe clădiri.

De asemenea, fii activ cu roll up-uri, prezentări video la evenimente unde este prezent publicul tău țintă.

Targhetează și turiștii: prin mijloacele de transport care fac transferul la aeroport, companii aeriene. Dar și direct în aeroport. Folosește-te și de valorificarea sărbătorilor naționale și a evenimentele pentru a obține rezervări directe.

10.PR și presa scrisă.

Cel mai înțelept ar fi să deleghezi o persoană responsabilă cu comunicarea cu presa. Ea se va ocupa periodic cu organizarea conferințelor și oferirea informațiilor spre mass-media. De asemenea, să facă și excursii informative pentru jurnaliștilor. Și să caute să ofere des interviuri.

Strategii de promovare hotel și cazare

Sperăm că aceste metode de promovare a unui hotel o să-ți prindă bine. Cu siguranță, dezvoltarea unui brand de renume te va ajuta să-ți creezi o listă impozantă de clienți loiali, ce vor reveni în hotelul tău. Dar te și vor recomanda în mod constant.

De asemenea, nu uita să dezvolți și înnoiești în permanență oferta hotelului, pentru a fi în pas cu timpurile. Indiferent dacă ești în căutarea unei soluții personalizate de promovare hotelieră sau doar ai nevoie de consultanță pentru strategii avansate de marketing, echipa noastră cu experiență de peste 7 ani în domeniu este aici pentru a-ți oferi suportul necesar. Sună-ne la +373 69 809 235 (Moldova), +40 721 536 067 (România). Sau lasă-ne un mesaj pe info{@}seolitte.com. Haide să construim împreună viitorul prosper al afacerii tale hoteliere!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top