aprilie 4, 2023

Alina Hasnaș

Campanie SEO: cât costă și cum se face corect?

O campanie SEO este un efort susținut și planificat pe o anumită perioadă de timp. Aceasta e concepută pentru a îmbunătăți clasamentul unui site în rezultatele organice ale motoarelor de căutare. Scopul campaniei de SEO este de a spori vizibilitatea unei afaceri în online. Asta în vederea atragerii unei clientele potențiale calificate, care să se transforme ulterior în clienți loiali ai afacerii date.

Iată care sunt pașii de structurare și implementare pentru o campanie SEO corectă:

Pasul1: Fă o analiză bună a cuvintelor - cheie. Orice campanie de SEO de succes începe cu scopul bine definit. Iar scopurile în optimizarea unui SEO țin neapărat de poziționările în top 3 - 5 Google pe o serie de keywords relevante nișei din care faci parte.

Cuvintele – cheie reprezintă cuvintele, interogările și expresiile pe care le introduc internauții în căsuța de căutare a lui Google pentru a găsi informațiile pe care le caută. Aceste cuvinte pot lua mai multe forme: un singur cuvânt, o frază, o propoziție sau o întrebare. Așadar, analiza cuvintelor cheie constă în selectarea cuvintelor-cheie relevante nișei din care face parte site-ul pentru a le folosi într-o optimizare SEO de calitate.

Utilizarea și direcționarea pe bază de cuvinte-cheie fac parte din algoritmi de clasare ai motoarelor de căutare. Astfel, putem aplica unele tehnici eficiente de utilizare a cuvintelor-cheie care ajută la crearea de pagini web optimizate. Și care se clasează bine în rezultatele căutărilor.

Acestea sunt recomandările SEOLITTE în legătură cu folosirea cuvintelor - cheie:

• Folosește cuvântul-cheie în tag-ul titlu (title) cel puțin o dată. Încearcă să păstrezi expresia-cheie cât mai aproape posibil de începutul tag-ului.

• O dată proeminent cât mai sus în pagină.

• Cel puțin de 2 -3 ori (incluzând variații) în textul paginii. Poate, chiar de ceva mai multe ori, dacă textul este suficient de lung. Probabil că vei fi tentat să folosești aceste cuvinte-cheie de mai multe ori. Însă, experiența demonstrează ca asta nu aduce nicio plusvaloare din perspectivele SEO, ba dimpotrivă.

• Cel puțin o dată în atributul „Alt” al unei imagini de pe pagină. Acest lucru nu doar că va ajuta să mărești traficul provenit din căutări web, ci și din căutări pe imagini.

• O dată în adresa URL.

• Cel puțin o dată în meta descriere.

campanie seo 2023

Pasul 2: Publicarea unui conținut de înaltă calitate. Există diverse tipuri de conținut care poate fi creat pe un website, dar motoarele de căutare atrag cea mai mare atenție textului scris. Tocmai de aceea, pentru a te afla pe primele poziții în rezultatele căutării online, trebuie să creezi conținut interesant. Plus, de înaltă calitate și detaliat referitor la nișa ta.

Pentru textele site-ului (paginile de bază, textele de blog) contează enorm expertiza. Textele trebuie să fie detaliate, scrise pentru cei interesați de domeniu. Adică, scrise din perspectiva unui cunoscător. Sunt apreciate textele exhaustive, care răspund exact și desfășurat la potențialele întrebări ale vizitatorilor. Sunt binevenite textele medii și lungi.

Pasul 3: Optimizarea Onpage: Motoarele de căutare sunt limitate în modul în care accesează cu crawlere site-urile și interpretează conținutul acestora. O pagină web nu arată la fel pentru tine și pentru motorul de căutare. În această secțiune ne vom concentra asupra aspectelor ceva mai „tehnice” de creare a unei paginii. Astfel încât ea să reflecte aceeași structură și pentru utilizator, și pentru motoarele de căutare.

Elemente de SEO On Page de implementat într-o campanie SEO:

1) Meta etichete.
2) Headings.
3) Imagini optimizate.
4) Structura.
5) Denumirea link-urilor pe site.
6) Viteza de încărcare a site-ului.

Meta tag-urile (descrierile ce apar în rezultatele Google) au scopul de a atrage vizitatorii pe site și trebuie să fie orientate spre om. În timp ce titlurile, alte meta tag-uri importante, trebuie să conțină cuvinte cheie bine alese. Asta pentru a fi semnal pozitiv pentru motoare.

Pasul 4: Crearea de backlink-uri. Distribuția conținutului reprezintă, de asemenea, un pas vital în campania ta de marketing prin conținut. De ce? Pentru că degeaba produci cel mai de calitate conținut. Dacă nu îți pui la punct strategia de distribuție, îl creezi degeaba.

Într-o campanie SEO distribuția se realizează în două moduri:

  • Organic – prin distribuirea conținutului pe paginile de social media relevante pentru afacerea ta. Sau prin publicarea conținutului pe alte site-uri relevante pentru nișă ta. Plus, prin strategii de Outreach (comunicate de presă), guest posting sau preluare naturală a conținutului tău de către alte site-uri.
  • Plătit – prin reclame plasate în Social Media sau Google (Facebook Ads, Google Ads, LinkedIn Ads, ș. a.). Sau prin plasarea de articole plătite (advertoriale) pe alte site-uri relevante pentru nișa de activitate.

Pasul 5: Monitorizarea rezultatelor din SEO - experții SEO urmăresc datele despre clasamente, referințe online (mențiuni), backlink-uri. Precum și multe alte metrici. Asta pentru a ajuta la analiza succesului strategiei SEO aplicate și pentru a crea noi planuri SEO, care să aducă rezultatul scontat. În fiecare lună, urmărește contribuția fiecărei surse de trafic pentru site-ul tău, inclusiv:

  • Navigare directă: tastarea manuală a denumirii site-ului, bookmark-uri, linkuri de e-mail fără coduri de urmărire etc.
  • Traficul de recomandare: backlink-uri de pe web sau link-uri de campanii de e-mail marketing, care pot fi urmărite online.
  • Traficul de căutare: interogări care au trimis trafic de la un motor de căutare web.

Ce înțelegem, mai exact, prin rezultate din SEO?

  • Îmbunătățirea calității site-ului și corectarea erorilor tehnice.
  • Creștere în poziții.
  • Sporire vizibilitate.
  • Mai mult trafic organic.
  • Scădere bounce rate. 
  • Creșterea numărului de vânzări.
  • Urmărirea unei dinamici pozitive pe partea de viteză de indexare, reacție Google la schimbările produse pe site.
  • Sporirea autorității domeniului. Ca atunci când apar pagini noi, automat să obținem poziții bune pe noile cuvinte – cheie.

Pasul 6: Optimizarea și îmbunătățirea rezultatelor - aceasta se face prin acțiuni mici, dar cu impact mare. În continuare îți vom prezenta câteva optimizări în acest sens care și-au demonstrat eficiența în timp.

Cum îmbunătățești campaniile tale de SEO?

  • Optimizare favicon - poate influența rata de click, dacă arată bine. A avea un favicon bun poate face o diferență de CTR dacă reușești să-l faci atractiv: poate minor, dar important.
  • Meta descrieri actualizate - Un studiu arată că în 70% din cazuri Google va rescrie meta descrierea. De obicei pentru că aceasta nu folosește cuvintele cheie pe care utilizatorul le caută. Dar dacă scriem o meta descriere bine elaborată, aceasta poate face utilizatorii să dea click. Iar asta înseamnă să creezi meta descrieri bogate în acele cuvinte-cheie pe care oamenii le caută, de fapt. Așa încât atunci când Google îți folosește meta descrierea, asta să aducă click-uri. Asta fiind o oportunitate excelentă de a-ți promova pagina în rezultatele căutării.
  • Întrebări frecvente și schema „how-to” - Acestea te ajută să apari în fragmente recomandate în rezultatele căutării.
  • Numere în <title> - Numerele, de obicei, aduc rezultate destul de consistente în îmbunătățirea ratei de click (CTR). Dar nu trebuie să faci spam în privința asta. Nu le include dacă nu au sens și nu le „falsifica”. Dar dacă poți include un număr, acesta va crește adesea rata de click. O altă idee este să pui și lucruri în paranteze (rotunde sau pătrate).

campanie seo optimizare 2023

Ai nevoie de campanii SEO bine setate și cu rezultate garantate? Contactează-ne pe e-mailul info{@}seolitte.com. Sau nr. de telefon +373 69 809 235! De restul ne ocupăm noi.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Summary
Campanie SEO 2023: pași de creare campanie de optimizare site
Article Name
Campanie SEO 2023: pași de creare campanie de optimizare site
Description
Campanie SEO pentru 2023: ghid pe pași pentru conceperea campaniilor de promovare SEO cu rezultate. Totul despre optimizarea SEO.
Author
Publisher Name
SEOLITTE
Publisher Logo
Scroll to Top