iunie 16, 2021

Alina Hasnaș

Ghid: Google SEO pentru magazine online în 2024

Scopul acestui articol este de a împărtăși din experiența și observațiile noastre. Astfel ca tu să poți obține rezultate mai bune adoptând logica și strategiile noastre SEO. Îți vom spune de ce factori ținem cont atunci când optimizăm magazinele online. Plus, care sunt acțiunile pentru a vă garanta un loc pe prima pagină a rezultatelor căutării în Google. Și care-s cele mai frecvente greșeli pe care le fac proprietarii de magazine electronice atunci când este vorba de comerțul electronic și SEO (e-commerce SEO).

Explicat în cuvinte simple, SEO se referă la afișarea site-ului web al companiei dvs. în partea de sus a rezultatelor căutării în Google. Optimizarea website-ului îl ajută să apară mai sus în rezultate în Google atunci când se efectuează o căutare, utilizând cuvinte cheie legate de domeniul tău de activitate.

Dar cum știu motoarele de căutare că site-ul tău merită să fie clasat bine în topuri? Aceștia sunt cei 4 piloni ai algoritmului de căutare Google:

  • Site bine structurat - un site web bine conceput te poate ajuta să faci o impresie bună asupra potențialilor clienți.
  • Website construit intuitiv - Un site web ușor de utilizat este un site organizat logic și de la care utilizatorii vor cumpăra.
  • Site web de calitate - conținutul de înaltă calitate este onest, clar și nu servește unei agende ascunse.
  • Relevant, astfel încât să conțină informații utile - din punct de vedere SEO, relevanța se referă la cât de bine informațiile de pe un site web corespund unei interogări de căutare.

 Google SEO pentru magazine online în 2023

Aceste statistici vă vor convinge că SEO și comerțul electronic sunt strâns legate:

  • 37,5% din tot traficul de pe site-urile de comerț electronic provine din căutări.
  • 23,6% din comenzile magazinelor online sunt legate direct de traficul organic.
  • 1 din 3 căutări pe smartphone se fac înainte de a vizita un magazine offline.
  • SEO are o rată de conversie de 14,6%.

Deci, un bun SEO vă poate aduce mulți clienți și bani. Dar toate astea numai când se face corect.

Să analizăm mai pe îndelete: prin ce anume este diferit SEO pentru magazinele electronice de SEO tipic?

  • Google tratează cu grijă tot ce implică tranzacții financiare.;
  • De obicei, SEO pentru magazine online este extrem de competitiv, indiferent de nișă. Reține că există deja zeci de milioane de magazine online, care doresc să se claseze pe prima pagină a lui Google.

SEO pentru magazine online este mai complex datorită:

  • Problemelor de manipulare corectă a catalogului de produse.
  • Există o mulțime de categorii de produse.
  • Gestionarea corectă a stocurilor epuizate.
  • Arhitectura site-ului web.
  • Potențiale probleme de încredere a utilizatorului pentru a face plăți online.
  • Probleme de manipulare corectă a filtrelor.

 Google SEO magazine online în 2023

Deci, care sunt cei mai importanți factori de clasare pentru E-shop din punctul nostru de vedere? Desigur, fiecare expert SEO are propria opinie și modul său de a face acest așa-numit SEO white-hat. E vorba aici de SEO pălărie albă - tactici SEO autentice care sunt aprobate de principalele motoare de căutare și care respectă termenii și condițiile lor.

  1. Din observațiile noastre și din multe teste și cercetări pe care le-am studiat, Backlink-urile sunt cel mai important factor de clasare chiar și în 2024. Ultima dată era 2017 Gary Illyes de la Google a confirmat că PageRank este încă folosit în algoritmul lor. Dar și testele de către noi în 2024 indică faptul că un ranking bun nu poate fi atins fără o bună strategie de obținere a link-urilor. O mulțime de factori contribuie la capacitatea unui backlink de a face diferența. 2 dintre cele mai importante sunt: ​​relevanța (linkurile de pe site-uri și bloguri care scriu despre aceleași tipuri de subiecte) și autoritatea (linkurile de pe site-urile puternice ajută cel mai mult la SEO).
  2. Optimizarea paginii de produs. Există o lume de oportunități pentru prezentarea produsului tău, astfel încât acesta să rămână relevant și atractiv pentru clienții tăi. Reține, în primul rând, că Google dorește să înțeleagă despre ce este pagina ta. Totul începe cu analiza cuvintelor cheie, urmează crearea de meta etichete. Nu uita să adaugi modificatori la etichetele tale de titlu, cum ar fi: „Cumpărați”, „Ieftin” și „Oferte”. Asta pentru a obține un trafic mai targetat. Plus, utilizează termeni obișnuiți pe care oamenii îi folosesc atunci când caută produse în Google. Apoi creează conținut de înaltă calitate, care oferă mai multe detalii decât oferă concurenții tăi. Poți face acest lucru cel puțin pentru cele mai importante produse) Evită conținutul duplicat și ieși în evidență, optimizând descrierile de pe paginile de produs.
  3. Arhitectura site-ului și link-uri interne. Arhitectura site-ului trebuie să fie intuitivă și ușor de înțeles. Toate paginile de produse trebuie să fie la maximum 3 clickuri distanță (sau chiar mai puțin) de la pagina de pornire. Optimizează structura de linkuri interne pentru a beneficia de o bună reținere a clienților. Plus, poți sugera produse care sunt cumpărate de obicei împreună sau produse similare.
  4. UX / UI și recenzii de la clienți. Ce înseamnă experiența utilizatorului în 2024? Pentru noi aceasta e formată din mai multe părți: conținut ușor de citit, linkuri interne, sugestii de produse (pentru o rată de respingere mai mică). Plus, un site bine organizat, cu-un conținut interesant și util, dar și fără reclame intrusive. În general, interfața de utilizare se referă la site-urile web concepute în funcție de nevoile utilizatorilor.

 Google SEO magazin online în 2023

De ce să ne concentrăm asupra recenziilor clienților? Ele creează încredere pentru cumpărătorii online și sporesc credibilitatea mărcii tale. 88% dintre consumatori spun că au încredere în recenziile online la fel de mult ca în recomandările personale. Deci, aceasta înseamnă că îți pot crește conversiile și veniturile. Din perspectiva SEO, recenziile reprezintă câteva texte suplimentare care pot conține cuvinte cheie și pe care motoarele de căutare le pot folosi pentru a înțelege mai bine conținutul.

Cele mai comune erori de SEO E-COMMERCE pe care le-am observat atunci când lucram cu site-urile clienților noștri:

  • Nu există descrieri ale produsului sau textele sunt de o calitate proastă.
  • Structură necorespunzătoare a paginii de produs.
  • URL-uri care nu sunt SEO friendly.
  • Fără elemente de design și fără schemă de culori care să aibă drept scop conversia.
  • Categoriile sună prea generalist (de exemplu, categoria este denumită „laptopuri”, nu „laptopuri apple”).
  • Fără oferte atractive.
  • Lipsa unui blog pe site-ul de e-commerce. În Moldova am observat că blogurile de comerț electronic sunt încă ignorate.
  • Probleme de conectare.
  • Puține imagini sau imagini care nu sunt autentice sau neinteresante.

 ghid Google SEO - magazine online în 2023

În încheiere, vrem doar să adăugăm că sperăm că et-am inspirat să faci e-commerce SEO după metodele de mai sus testate de noi. Astfel, să poți obține rezultate imediat!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top