februarie 25, 2021

wp-admin

Te pasionează SEO? Poți fi mai sus în rezultatele căutărilor dacă eviți aceste 6 greșeli pe care nici nu știai că le faci

Există greșeli arhi-cunoscute în optimizarea site-urilor. Iar în mare, acestea au fost deja intens penalizate prin intermediul schimbărilor de algoritm de la Google. Ar fi vorba de: link spam-ul, utilizarea excesivă a cuvintelor-cheie, tehnicile de Black Hat SEO... Dar tu probabil nu din acest motiv citești articolul. Vrei să afli care sunt greșelile mai puțin evidente, pe care le faci optimizându-ți site-ul?

Nu folosești cuvintele-cheie în familii și grupuri.

Cuvintele-cheie nu există doar ca entități aparte. Evoluția inteligenței artificiale și apariția Rankbrain au revoluționat strategiile de optimizare SEO. Există o serie de instrumente de grupare a cuvintelor cheie conform nucleelor semantice. Ar fi păcat să nu le folosești în favoarea ta. Mai ales dacă motoarele de căutare sunt deja suficient de inteligente să determine legătura dintre cuvinte, concepte. Și, respectiv, pagini legate de un numitor comun. Iată ce instrumente ai putea folosi:

SEO greșeli pe care nici nu știai că le faci 2023
 Nu valorifici toate oportunitățile de a folosi cuvintele-cheie.

Nu este suficient să ai text optimizat pe site, orice expert SEO cu câțiva ani buni de practică în spate ți-o va confirma. Google are un număr enorm de factori ce contează în algoritmii săi. Iar o bună parte se referă la folosirea adecvată a cuvintelor-cheie.

Așadar, iată unde ar trebui să utilizezi cuvinte-cheie:

  • În meta tag-uri (titluri și meta descrieri).
  • În URL-uri.
  • În structura meniurilor.
  • În Open Graph, Twitter Cards.
  • În denumirile imaginilor utilizate pe site.
  • În descrierea imaginilor și textele ALT.
  • În titlurile textelor, în headings.
  • În textele de pe site.
top SEO greșeli pe care nici nu știai că le faci
 Nu creezi pagini și conținut optimizat conform intențiilor utilizatorilor.

Google oferă o serie de rezultate de tip „alți oameni au mai căutat” bazându-se exact pe intențiile utilizatorilor. Iar utilizatorii nemulțumiți de rezultat (care nu coincide cu intenția lor) părăsesc rapid site-ul. Și intră apoi la concurenți, lovind direct în pozițiile site-ului tău.

Optimizând paginile separate de pe site conform fiecărei direcții aparte, vei mări considerabil rata de conversie. Dar și probabilitatea că utilizatorii vor fi mulțumiți cu răspunsul la întrebarea lor. Iată ce tipuri de căutări există și cum să optimizezi site-ul conform intenției utilizatorilor:

  • Căutări bazate pe întrebări de tip informațional. Ele sunt utile paginile cu descrieri ale produselor, materialelor și tehnicilor de producere, descrierea serviciilor, ghidurile și instrucțiunile de utilizare etc. Scopul unor asemenea pagini este să educe publicul. Vizitatorii sunt în prima fază, când abia fac cunoștință cu un domeniu, învață unele noțiuni noi, în această etapă informația detaliată și utilă, precum și transparența maximă convinge utilizatorii că site-ul este de încredere.
  • Căutări bazate pe întrebări de navigare. Oamenii compară opțiunile existente între ele, analizează plusurile și minusurile unei potențiale tranzacții. Deși pot exista mențiuni ale unor produse, utilizatorii încă analizează posibilitățile.
  • Căutări bazate pe întrebări de tip tranzacțional. Ele se referă la preț, contactele magazinelor, livrare, metodele de achitare etc. Utilizatorul este pregătit să cumpere un produs sau anumite servicii, paginile pe care le va vizita trebuie să-l ajute să efectueze cu succes tranzacția.
top SEO greșeli
Ignori optimizarea versiunii mobile a site-ului.

Deja în 2018, 52,2% din traficul internațional online era de pe dispozitivele mobile. Din acest motiv, Google a declarat că va indexa prioritar versiunile mobile ale site-urilor. Iar dacă până acum unii mai aveau încă dubii, în 2024 zvonurile se adeveresc – pentru a menține și îmbunătăți pozițiile în rezultatele motoarelor de căutare, viteza excelentă de încărcare pe mobil și adaptabilitatea la mobil sunt cerințe de bază. Iată ce pași trebuie să faci, pentru optimizarea site-ului pentru dispozitivele mobile:

  • Folosește instrumentele disponibile pentru a verifica cât de responsive este site-ul tău pe mobil și află dacă trebui să optimizezi viteza de încărcare. Poți folosi instrumentele oferite chiar de Google (Testul de compatibilitate cu dispozitivele mobile și Pagespeed Insights).
  • Prioritizează problemele și sarcinile (viteza de încărcare este vitală, greșelile grave de User Experience și incompatibilitatea fonturilor și designului cu unele dispozitive trebuie rezolvate în prim plan).
  • Dacă ai posibilitatea, folosește AMP (Accelerated mobile pages). Ele au o viteză net superioară de încărcare – de aproape 30 de ori mai rapidă.
  • Găsește un programator experimentat și un expert SEO, ce ar colabora pentru a-ți optimiza site-ul. Sau aplică chiar tu informațiile culese.
top SEO greșeli 2023
 Nu creezi oportunități de interacțiune cu vizitatorii

Site-urile care au conținut creat de vizitatori sunt extrem de populare. Un exemplu clasic fiind site-urile de recenzii (cum ar fi Tripadvisor sau Skytrax).

Funcționează excelent și unele elemente separate, ce permit utilizatorilor să stea mai mult pe site. Ar fi vorba de: un convertor bancar, un calendar cu evenimente sau o hartă cu diverse traiectorii de acces spre locațiile fizice ale afacerii tale. Ele vor crește considerabil timpul petrecut pe site și chiar traficul (dacă oferă informație extrem de valoroasă, pe care nu o au concurenții). Tot ce trebuie să faci este să determini ce anume s-ar potrivi site-ului tău. Și apoi să găsești persoana potrivită pentru a implementa schimbările.

top SEO greșeli de evitat
 Nu urmărești trendurile lumii digitale

Pe lângă sarcinile tehnice ce intră într-un pachet de bază de servicii SEO, există detalii la care atrag atenția doar adevărații experți SEO. O strategie amplă include optimizare tehnică, SEO copywriting, consultanță în design și user experience.

Articolele tale sunt nu doar informative, dar și din sursă sigură? Un expert SEO bun se va asigura că indică autorul și demonstrează practic valoarea informației prezentate. Ai mult conținut calitativ, dispersat pe site?

Un expert SEO cu ani de practică, interesat de ultimele tendințe va organiza navigarea și va construi o rețea de linkuri interne bine pusă la punct. Ai avut cândva rezultate bune, dar în ultima vreme ai un declin în poziții?

Cel mai probabil, ai nevoie de un audit SEO detaliat și un expert te va ghida din nou către succes. Cel mai util ar fi să apelezi direct la o agenție de promovare online, care ar putea integra și serviciile de SMM și promovare online plătită în strategia generală. Astfel, vei avea cu siguranță rezultate.

Lumea digitală este în permanentă schimbare, asigură-te că site-ul tău urmează trendurile. Numai astfel vei ajunge în top, acolo unde se așteaptă vizitatorii tăi să te găsească!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top