mai 5, 2022

Alina Hasnaș

Marketing B2C: cele mai bune metode de promovare online

B2C vine de termenul englezesc „Business to Consumer” și se referă la relațiile comerciale dintre companii și consumatori. Aceasta înseamnă că companiile își concentrează serviciile și produsele asupra clienților privați. Acesta e diferit de B2B: unde accentele se pun pe companii și corporații. Iar și relațiile de afaceri sunt cheia succesului.

Deci, în vânzările B2C e nevoie de o gestionare eficientă a relației cu clienții.

Marketing B2C: cele mai bune metode de promovare online

Marketingul B2C are elementele sale specifice. Cum ar fi: accent pe durerile clientelei, menționarea beneficiilor primite de consumator și felul în care produsul sau serviciul nostru îi rezolvă problema. Ele derivă din faptul că deciziile de cumpărare ale consumatorilor sunt mai ales emoționale.

Cele mai frecvente strategii din această industrie includ content marketing, e-mail, social media și site-uri web.

Căi de comunicare cu consumatorii în B2C

Site-ul tău web

Site-ul este ceea ce în mediul offline se numește vitrină. Cu cât mai lustruit, util și eficient se dovedește acesta, cu atât mai multe șanse de a converti traficul tău ai.

Principiile de bază ale unui site bun:

Încărcare rapidă a web site-ului. Dacă site-ul tău se încarcă în mai mult de 4 secunde, 79% din cei care l-au vizitat nu se vor mai întoarce la el. Iar 52% din cei care fac cumpărături pe internet recunosc că viteza de încărcare a website-ului este importantă pentru a deveni loiali față de un magazin online. O singură secundă de întârziere ar putea să te coste aproximativ 40% din numărul de vizitatori!

– Prima pagină (homepage) trebuie să fie bine gândită. Da, pe homepage intră zi de zi cel mai mare număr de vizitatori. Deci, acolo ai șansa fie de a-i convinge să meargă mai departe, fie de a părăsi site-ul tău, nefiind convinși de ce au găsit.

– Fără widget-uri deranjate (ex. pop-up-uri, reclame interstițiale). Deși folosirea de bannere care să vină cu importante call to actions îți poate părea o idee bună pentru a mări rata de conversie a site-ului tău, atenție la cât de deranjante pot fi aceste instrumente de marketing pentru o serie dintre utilizatorii tăi.

– Mesajul să fie dureros de clar pe pagini principale (pentru mai multe informații este categoria Blog). Aici recomandăm ca fiecare produs sau serviciu-cheie din portofoliul tău să fie targhetat cu un landing page dedicat Unul care să aibă seria lui de cuvinte-cheie bine alese pentru SEO și CTA clar.

Design coordonat și navigare ușoară. Adică site confortabil pentru utilizatori și un meniu bine organizat. Majoritatea oamenilor încep a citi de sus-stânga și continuă către jos-dreapta. Ia în calcul aceste detalii atunci când gândești logica de navigare pe site-ul tău.

– Site-ul trebuie să fie complet. În cazul în care aveți un site în construcție, mai bine spuneți vizitatorilor ca vor găsi mai mult conținut în viitor. Asta folosind astfel de fraze: „Conținut actualizat săptămânal” sau „Produse noi adăugate lunar”.

UX (user experience) bun. El reprezintă interacțiunea dintre un utilizator real şi produse sau servicii precum site-uri web, aplicații, produse fizice. Pentru a obține atenția utilizatorilor și a-i menține pe site este necesar un design bine optimizat și confortabil pentru vizitatori.

Content Marketing

Conținutul este, în prezent, o garanție a calității promovării digitale. Singura dificultate este că actualizarea conținutului necesită mult timp deja prețios. Din păcate, nu putem pune pauză în alte activități, doar ca să înnoim conținutul. Sau să-i adăugăm un anume substrat factologic. Această activitate este inerentă strategiei de marketing pe care o adoptă compania. Și, respectiv, trebuie să fie realizată concomitent cu toate celelalte măsuri offline și online de promovare.

Care sunt beneficiile utilizării marketingului de conținut?
  • Expertiză – Când o companie este un jucător activ pe piață și își împărtășește experiența, ea formează despre sine următoarea opinie: „Aceștia sunt cu adevărat specialiști buni și înțeleg problema este mai bine să cumperi de la ei”.
  • Creșterea importanței site-ului pentru motoarele de căutare – Conținutul util și interesant adaugă valoare site-ului. După cum arată experiența noastră, este posibil să promovăm site-uri cu subiecte competitive chiar și cu mai puține backlink-uri (link-uri de la alte site-uri), dar cu conținut interesant și de înaltă calitate. Conținut postat pe site-ul propriu cât și pe canalele proprii de pe rețelele sociale.
  • Creșterea fidelității – Atunci când o companie este angajată în marketingul de conținut, aceasta este implicată activ în rezolvarea problemelor clienților. Apoi, comunicarea se construiește la nivelul valorilor. Astfel, întrebările cu privire la preț devin secundare. Clientul potențial înțelege că compania îi poate rezolva problema și este mai fidelă produsului. În plus, apar „avocații mărcii”. Dacă pe Internet apar anumite aspecte negative de nicăieri, apar „apărătorii” care spun că: acest lucru nu poate fi corect, compania nu funcționează în acest fel, dacă există probleme, compania le rezolvă etc.

Utilizarea marketingului de conținut este un mecanism extrem de eficient, care dă rezultate pe termen lung. El poate asigura consolidarea afacerii tale prin prisma customers care și a loializării brandului.

E-mail Marketing

Marketing B2C: metode de promovare online 2023

Newsletter-ele permit o bună customizare. Dacă compania ta oferă mai multe servicii sau produse, poți crea campanii de e-mail separate pentru potențialii clienții interesați de fiecare produs sau serviciu. Strădui-te să customizezi comunicarea ta de tip B2C cu felicitare individuală și conținut personalizat. Nu uita să pui accent pe emoție în aceste e-mail-uri. Oferă periodic niște vouchere, coduri de reducere sau sfaturi extrem de utile pentru audiența ta.

Social Media Marketing

Promovarea pe rețele sociale este un mecanism care oferă rezultate cu impact organic. Deoarece pornesc de la o colaborare directă cu publicul țintă al afacerii tale. Cine poate să îți spună mai multe despre serviciul sau produsul tău decât cel căruia îi este adresat.

Rețelele sociale oferă, așadar, o cale directă spre consumatori: putem consulta opinii despre brandul nostru și despre cel al concurenților. Și primim feedback continuu.

Iată ce activități pe SM te pot ajuta să ai o prezență eficientă, care să loializeze, în timp, audiența:

-      Crearea unei pagini, a unui profil al companiei sau afacerii pe care o deții.

-      Crearea unui design de cover.

-      Creare de conținut de calitate, informativ, în același timp – atractiv.

-      Postări și distribuiri zilnice.

-      Utilizarea tehnicilor de PR și a linkurilor în postări.

-      Crearea albumelor foto. Upload-area video-urilor.

-      Folosirea de instrumente multimedia cu ar fi: Quiz/Pools.

Marketing B2C: metode de promovare online

Așadar, digital marketingul B2C îmbină elemente tradiționale precum Social Media, Email Marketing sau Video Marketing, însă și strategii non-convenționale. Acestea ar fi: Guerilla, Influencer Marketing, pentru a atinge grupurile țintă de consumatori și a-i conduce spre cumpărarea produselor sau serviciilor tale.

Dacă ai nevoie de o mână de ajutor, suntem aici ca să prestăm pentru tine. Avem mai mult de 7 ani experiență în digital marketing! Sună-ne la +373 69 809 235 (Moldova), +40726794856 (România). Sau, lasă-ne un mesaj pe info{@}seolitte.com.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Close menu