februarie 12, 2021

wp-admin

Top mituri despre optimizarea SEO

Dacă ai o afacere pe internet, fie că este vorba de un magazin online, de un site informațional, un blog – cel mai probabil știi deja ce este optimizarea SEO. Pentru cei care cunosc puține despre acest subiect, mai jos ținem să clarificăm o dată în plus.

Deci, ce este SEO?

SEO (Search Engine Optimization) - Un set de măsuri pentru a îmbunătăți poziția site-ului în rezultatele motorului de căutare pentru cuvinte-cheie relevante. Pentru mai multe detalii accesează: ce înseamnă optimizare SEO.

În termeni simpli, promovarea SEO este o modalitate de a îmbunătăți pozițiile site-ului pe în top în clasarea făcută de motoarele de căutare (precum Google). Cu siguranță te-ai întrebat de ce Google plasează pe primele poziții ale căutării anumite site-uri, iar pe altele le plasează mai jos. Răspunsul este simplu - totul constă în promovarea SEO.

În acest articol abordăm principalele mituri care sunt asociate cu promovarea SEO, pentru a clarifica ce este corect despre SEO. Dar și ce sunt doar niște idei speculative/depășite (sau mituri SEO).

Top mituri despre optimizarea SEO 2023

Mitul SEO №1. SEO nu mai funcționează.

Am pus acest mit pe primul loc, pentru că este, probabil, mitul cel mai absurd, căruia este timpul să-i spunem „La revedere”.

SEO aduce rezultate pentru cei care știu să construiască o strategie corectă, pentru cei care știu să gândească pragmatic și cărora nu le e frică să investească în viitor. Mai ales, dacă vrem să ne promovăm site-ul.

Top mituri despre SEO optimizare

Mitul №2. Cuvintele cheie nu mai sunt necesare.

Până nu demult, se credea că un număr mare de cuvinte cheie garanta rezultate bune pe SEO.

Cu toate acestea, motoarele de căutare evoluează. Și odată cu ele se schimbă și strategiile de promovare. Precum și abordarea experților SEO.

Cuvintele cheie sunt încă importante. Dar acum este mai important să se acorde o atenție la conținutul articolului tău, relevanța și beneficiile acestuia pentru cititor.

Este mai bine să se renunțe la introducerea artificială a cuvintelor-cheie. Asta în favoarea unui text bine scris, ce conține cuvintele-cheie inserate strategic și doar de câteva ori. Adică, la limita bunului simț și acolo unde trebuie să apară ele!

 mituri despre optimizarea SEO

Mitul №3. Dimensiunea ideală a textului = X număr de cuvinte.

Dacă crezi în faptul că: cu cât mai multe cuvinte va conține textul de pe site-ul tău, cu atât mai bine, atunci ai ajuns în categoria largă a oamenilor care cred în acest mit.

Am văzut mii de cazuri când un conținut scurt, dar relevant era pe prima poziție. Probabil ai văzut și tu asta în căutările tale zilnice. De fapt, nu contează cât de multe cuvinte vor fi în conținutul tău. Cel mai important lucru este relevanța conținutului acestor informații și utilitatea informațiilor.

mituri optimizare SEO

Mit №4. Scopul principal al promovării este de a ajunge în TOP în motoarele de căutare.

Angajarea unei firme de SEO pentru a promova website-ul tău nu este limitată strict la o singură sarcină - să se iasă pe primele poziții pe cuvinte cheie în motoarele de căutare. Sarcina unei companii SEO profesioniste pentru a promova site-ul tău ar trebui să reprezinte un set complex de măsuri privind dezvoltarea site-ului. Cum ar fi: numărul de afișări de pagină, conversii, creșterea traficului pe diferite expresii etc.

Dacă site-ul tău este deja în top, el va aduce mai mult trafic mai ușor. Dar dacă poziția sa nu este prima încă, nu te crampona din start de acest aspect. Caută, mai ales, să obții creșterea traficului de calitate.

mituri despre promovarea SEO 2023

Mitul №5. Optimizarea imaginilor este un aspect de care nu mai avem nevoie.

Odată cu folosirea mai largă a imaginilor și animațiilor pe site-uri - optimizarea imaginilor a devenit un aspect foarte important.

Din moment ce Google nu este în măsură să determine singur de fiecare dată ceea ce este prezentat în imagine, trebuie să descriem chiar noi imaginea. Se face alegându-i un titlu corect și o descriere. Nu uita să completezi câmpurile ALT la imagine. Asta deoarece acestea vor contribui la creșterea considerabilă a șanselor ca imaginea să fie mai vizibilă în căutări.

Un alt aspect ține de dimensiunea imaginilor, acestea trebuie de fiecare dată comprimate. Astfel ca ele sa să nu ocupe extrem de mult spațiu pe site și trebuie redimensionate până la mărimea exactă cu care vor apărea ele pe website.

mituri promovarea SEO 2023

Mitul №6. Rețelele sociale nu au nici un efect asupra lui SEO.

Datorită faptului că rețelele sociale nu reprezintă în sine un factor de clasament (nu fac parte din algoritmii motoarelor de căutare), există un mit că acestea nu afectează în niciun fel progresul SEO al unui website.

Poate că rețelele sociale nu vor crește direct SEO al site-ul tău. Dar ele îl vor ajuta să crească în poziții. Motoarele de căutare scanează Rețelele Sociale și acumulează informații din Facebook, Instagram etc. Pentru mai multe detalii despre promovare în social media, vezi serviciul nostru de social media management.

mituri SEO 2023

Mitul №7. SEO nu contează - conținutul e unicul lucru important.

Unii oameni cred că un conținut de calitate poate înlocui optimizarea SEO. Conținutul, este, cu siguranță, un aspect foarte important în promovarea.

Cu toate acestea, fără publicitate și promovare al tău conținut pur și simplu nu va ajunge la publicul țintă.

Angajarea unei firme de SEO ajută motoarele de căutare să găsească conținutul tău de calitate. Acesta este motivul pentru care conținutul de înaltă calitate și SEO ar trebui să meargă umăr în umăr.

mituri despre SEO 2023

Mitul №8. SEO nu funcționează anume pentru mine.

Dacă crezi că activitatea SEO de optimizare a site-ului nu funcționează anume pentru tine și nu îți oferă niciun rezultat, atunci cel mai probabil e că nu se lucrează în direcția corectă. Sau, activitatea nu a fost încredințată oamenilor cei mai competenți.

SEO nu este o modalitate magică de a ridica site-ul tău în top în rezultatele căutărilor rapid, ci mai degrabă este un proces continuu de lucru. Proces care durează în mod regulat ceva timp (de la 3 la 6 luni pentru primele rezultate mai serioase). Și proces care necesită atenție și analiză.

Mai multe despre procedura de lucru în SEO poți vedea aici: cum lucrează o firmă de optimizare SEO.

Deci, e timpul să scapi de toate aceste mituri și idei false, și să te concentrezi pe succes. Asta ar însemna să lucrezi targetat pe SEO, cu informații noi și cu noi puteri. O modalitate bună este să ceri un sfat sau o ofertă de la noi, contactează SEOLITTE și noi te vom ajuta.

mituri despre SEO în 2023

Partea BONUS: Mai jos îți prezentăm și Top Mituri despre link building. Pentru că Rand Fishkin deja a vorbit bine pe acest subiect, te invităm să vizionezi video-ul de mai jos (în engleză).

Sub video vei găsi traducerea în română.

În săptămâna aceasta vom discuta despre unele dintre miturile ciudate care au apărut în jurul link building-ului, le-ai fi putut, de fapt, vedea în comentariile unora dintre posturile noastre de blog în Whiteboard Friday. Așa că am gândit: „hei, hai să încercăm să facem lumină”.

Dacă nu știi ce înseamnă un backlink și cum influențează acesta asupra clasării în motoarele de căutare a unui website, poate că ar trebui întâi să citești articolul: Sporirea popularității și achiziția de backlink-uri (linkbuilding). Și apoi să revii la mituri.

Mit #1: Nu primi backlink-uri de la site-uri cu o autoritate de domeniu mai mică decât propria ta autoritate.

Asta este o idee greșită, ca să fie clar: autoritate de domeniu este un sistem de învățare automată, pe care l-am construit aici, la Moz, el ia toate măsurătorile SEO. Și, apoi se construiește cea mai bună corelare între legătură din modul în care se clasează site-ul în Google pe un set larg de cuvinte cheie.

Apoi se încearcă să reprezinte o metrică generală (în condițiile în care toate celelalte caracteristici sunt egale) doar bazând-se pe autoritate link-ului. E vorba de un fel de date despre cât de bine acest site s-ar plasa în rezultatele căutărilor. Asta comparativ cu alte site-uri din clasamentul Google pentru un cuvânt cheie aleatoriu.

Domain Authority nu vorbește în nici un fel despre calitatea site-ului. Plus, nu spune dacă acesta oferă sau nu linkuri editoriale bune, pe care Google probabil o să le ia în calcul. Sau că vor trimite sau nu trafic bun pentru tine. Nici unul dintre aceste lucruri sunt luate în considerare când se calculează autoritate de domeniu.

Și, astfel încât, atunci când faci link building, cred că poți folosi unele metrici pentru sortare, cum ar fi spam scorul. Dar cele două valori nu înseamnă neapărat că un site este în mod necesar rău sau bun pentru a obține un link de la el.

Într-adevăr link-uri de la site-uri cu DA 80 sau 90 tind să fie foarte bune. Deoarece aceste site-uri au tendința de a da o mulțime de credibilitate. În timp ce link-uri cu DA sub10 sau 20 tind să nu adauge o valoare prea mare. Și poate dacă știi că au, de asemenea, spam scor mai mare, ai putea dori să te uiți mai atent la ele, înainte de a decide dacă ar trebui sau nu să obțineți un link.

Însă când este vorba de site-uri noi, care tocmai au apărut, sau site-uri care au foarte puține link-uri sau link-uri locale, ele sunt numai bune, dacă acestea sunt site-uri de înaltă calitate. Plus, oferă link-uri editoriale. Dar mai ales dacă au legături cu link către alte site-uri bune. Deci, nu ar trebui să te neliniștească sau îți face griji, doar pentru că sunt cu DA scăzut, ele nu vor influența negativ.

Mitul #2: Nu primi link-uri de la directoare web.

Bine, știu de unde vine această confuzie, noi am vorbit o grămadă despre directoare de calitate proastă, directoare concentrate doar pe SEO, link-uri plătite în directoare. Acestea tind să fie activități foarte proaste pentru a obține link-uri.

Google nu doar că penalizează o mulțime dintre aceste directoare, dar și multe dintre site-urile ale căror bază de link-uri vine preponderent de pe acele tipuri de domenii. Dar o mulțime de liste de resurse și directoare sunt, de asemenea, de calitate. De exemplu, am căutat lista de baruri din Portland, Oregon. Desigur, cunoscut pentru localurile lui uimitoare. Și am găsit lista cu cele mai bune baruri și taverne din Portland enumerate.

Da, este un directoriu web de baruri și taverne din Portland. Nu ai vrea să fii acolo dacă ai deține un bar în Portland? Desigur, ți-ai dori să fii pe acolo, nu există nici o îndoială! Acest lucru ține într-adevăr despre utilizarea capacității de a judeca și a înțelege că este o diferență între SEO pe directoare plătite și directoare care listează site-uri autentice, bune. Pentru că este o resursă de pe care ar trebui să obții cu siguranță link-uri.

Mitul #3: Nu primi link-uri prea repede sau vei fi penalizat.

Întotdeauna încerc să cred despre acest lucru că Google are un fel de linie de pedeapsă în cazul în care se uita la un website. „Oh, bine, știi, uita la SEOLITTE a primit 17 de link-uri, site-ul a fost la nivelul de sub 15 în iulie, dar apoi el a luat 17 link-uri - asta este prea repede, îl vom penaliza!

Nu este, cu siguranță, cazul să îți faci griji. Doar cazul în care Google observă că apar tot mai multe link-uri de calitate proastă (spam) într-un anumit ritm – această situație îl poate motiva pe Google să arunce o privire mai atentă la profilul de link-uri al unui site. Sau la practicile lor de link building. Și ar putea declanșa o penalizare.

Și da, dacă faci scheme de gen pălărie gri (Grey Hat SEO)/ pălărie neagră (Black Bat SEO), scheme cu cumpărări de link –uri sau cu schimb de linkuri este, probabil, cazul în care, dacă le obții prea repede vei declanșa un fel de alarmă de la Google.

Însă, dacă faci un fel de link building, pe care, în general, ți-l recomandăm aici, la o scară mai largă nu vei risca. Eu nu m-aș stresa deloc. Atât timp cât link-urile tale provin din locuri bune, nu-ți face griji cu privire la ritmul de acumulare al lor. Nu există un astfel de lucru ca prea repede.

Mitul #4: Nu pune link-uri către alte site-uri pentru că vei diminua link juice-ul.

Acesta este doar un mit înrădăcinat. Este un fapt istoric. Cu mult timp în urmă PageRank-ul era folosit să curgă într-un anumit fel: dacă o pagină punea 4 link-uri externe, câte ¼ din PR se ducea spre fiecare link. Iar atunci când apărea un al 5-lea link, către toate mergea deja câte 1/5 din PR.

Acest lucru ține SEO de școală veche. Acest lucru nu este modul în care lucrurile stau astăzi. Mai multe despre tendințele SEO actuale vedeți în articolul: Tendințe SEO. PageRank-ul nu este singurul element din algoritmul Google. Nu ar trebui să îți fie teamă de a pune link-uri externe, cum nu ar trebui să îți fie teamă nici de a pune link-uri fără nofollow.

De fapt, ar trebui să faci trimiteri cu link către surse externe. Acest lucru este nu numai că este corelat cu clasamentele mai mari în Google, ci, de asemenea, există o grămada de studii și cercetări care sugerează că există o cauzalitate. Atunci când au fost adăugate linkuri dofollow către resurse bune, ai numai de câștigat în poziții. Dar, indiferent de cele spuse, nu te stresa pe acest aspect.

Mitul #5: Variațiile în textul ancoră ar trebui să fie menținute la anumite proporții precise (stabilite după formule exacte).

În esență nu există o formulă magică pentru cât de multe dintre textul ancora trebuie să conțină cuvinte tale cheie.

Se vehiculează cu idei de genul: câte din frazele ancoră ar trebui să fie despre brand, parțial de brand, câte să conțină cuvintele cheie pe care încerci să te clasezi și câte ancore aleatorii.

De fapt, nu e nevoie de unele numere ca acestea, decât dacă practici forme schematice de link building de orice fel. Este probabil cazul în care Google va arunca o privire la textele tale ancora și dacă va vedea că o mulțime de ancore sunt un fel de potrivire a cuvintelor cheie. Dar foarte puține dintre el conțin brand-ul tău – acesta ar putea fi un declanșator pentru ei să se uite mai atent. Sau, ar putea fi un declanșator pentru ei să spună: „hei există un fel de problemă, avem nevoie să facem o examinare manuală pe acest site”.

Deci da, dacă faci SEO gri și SEO pălărie neagră, sau te ocupi de cumpărarea de link-uri, sigur poate că ar trebui să acorzi o anumită atenție la felul în care arată textul ancoră. Dar din nou, dacă câștigați în mod natural lin-uri, acest lucru nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.

Mitul #6: Nu cere niciodată un link direct sau riști penalități.

Asta pot înțelege de unde a pornit. Pentru că au existat o grămadă de cazuri în care oamenii / organizații au trimis email-uri, de exemplu, pentru clienții lor spunând: „hei, dacă puneți link către noi de pe site-ul dvs. vă vom oferi o reducere”. Sau: „hei am dori să puneți link către această resursă și, în schimb la acest lucru se va întâmpla X lucru.

Înțeleg și cum s-au obținut sancțiuni pentru aceste tipuri de activități. Google poate lua măsuri împotriva persoanelor care se angajează în legătură cu practici de manipulare. Dar, de exemplu, să presupunem că presa scrie despre tine, dar ei nu pun link către tine.

A cere un link în acest caz este o practică rea? Absolut nu. Să spunem că există un director și are o listă de baruri, a cere un link direct este împotriva regulilor? Nu, cu siguranță, există o mulțime de moduri bune pe care le puteți folosi pentru a cere în mod direct link-uri.

Mitul #7: Mai mult de un link de pe același site este inutil.

Acest mit pornește din ideea că, în esență, o diversitate mare de domenii care te recomandă prin link – e o metrică importantă.

În cazul în care site-urile care au linkuri de pe mai multe domenii unice, ele tind să rank-eze mai bine decât concurenții lor care au doar câteva site-uri care trimit cu link către ele. Chiar dacă o mulțime de pagini de pe acele site-uri furnizează aceste link-uri.

Dar din nou, dacă smashingmagazine.com va pune 10 link-uri către tine, sau chiar sau o sută de link-uri, ar trebui să fii doar încântat de acest fapt.

Moz are mai multe link-uri de la revista smashimgmagazine.com, deoarece oamenii au scris articole frumoase acolo și au subliniat instrumentele și resursele Moz.

Acesta este ceva care-mi îmi place și vreau, de asemenea, mai multe. Acesta este un caz când, cu siguranță, nu ar trebui să spui: „nu”, mai ales dacă acest site aduce mult trafic de înaltă calitate.

Aceste link-uri ce indică spre tine, nu sunt acolo doar pentru SEO, ele sunt, de asemenea, acolo pentru traficul direct pe care îl aduc. Și așa ar trebui să fie, cu siguranță.

Mitul #8: Link-uri de pe site-uri non-relevante sau cu content nerelevant pentru nișa ta, sau link-uri de pe site-uri care nu sunt în nișa ta.

Acest mit pornește din ideea că Google vrea să vadă relevanță pentru backlink-uri, spunând: „hei, vrem să vedem acolo că există relevanță și un motiv real pentru link-ul de pe site-ul A către site-ul B”.

Însă, în cazul în care un link este editorial, dacă provine dintr-o resursă de înaltă calitate, în cazul în care există un motiv pentru ca acesta să existe acolo, acesta va conta. Nu aș fi îngrijorat de faptul că știi dacă eu sunt Coffee King și eu mă ocup cu vânzarea de cafea on-line și se întâmplă să obțin linkuri din altă nișă. Eu nu m-aș speria.

De fapt, aș spune că în marea majoritate a cazurilor link-uri de la site-uri care nu au nimic de a face cu nișa site-ul tău. Sunt, de fapt, de un foarte mare ajutor. Ele tind să fie greu de obținut de către concurenții tăi, sunt link-uri editoriale, și nu cumpărate. Ele mie îmi plac și nu ți-aș recomanda să fugi de ele.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top