martie 23, 2023

Alina Hasnaș

Cum se scrie un SEO articol bun?

Cum se scrie un SEO articol bun? Se știe deja că pentru a aduce un website în topul motoarelor de căutare e nevoie de conținut textual de calitate bună, SEO optimizat, adică de SEO articole scrise după rigorile anului 2024.

Evident, că doar textele bine optimizare nu-ți vor da rezultatele scontate în rezultatele căutării organice. Or, SEO este o întreagă știință despre organizarea, structurarea, optimizarea, indexarea, clasarea și funcționarea site-urilor.

Așadar, SEO reprezintă o combinație dintre: marketing, UX/UI (îmbunătățirea experienței utilizatorului), optimizarea codului-sursă al site-ului, design și arhitectură, folosirea de tactici de atragere a clienților etc. Mai mult, în SEO se lucrează cu tot conținutul unui site și cum e perceput acesta atât de utilizator, cât și de Google. Expertul SEO muncește, la fel, la valoarea adăugată pentru utilizatori și experiența acestora. Dar astăzi ne vom focaliza doar pe cum se scrie un SEO articol bun!

articol seo - cum se scrie

Cum se scrie un SEO articol bun? Iată ce poți face:

  1. Folosește corect cuvintele cheie. Cuvintele cheie pot fi un singur cuvânt, o frază, o propoziție sau o întrebare. Poți afla în detaliu cum faci o analiză bună a cuvintelor cheie din acest articol: analiza keywords. Pe scurt, cuvintele-cheie se folosesc ca familii (adică: 5-6 cuvinte care se referă la același grup). Plus, unul principal - cu mai multe căutări, să fie prezent și în titlu, și în primul alineat, și pe parcurs. Ia aminte că Google înțelege sinonimele și cuvintele care se referă la același obiect/domeniu/fenomen. Apoi el dă credit pentru folosirea lor împreună în același text. Totodată, trebuie evitată supraîncărcarea cu cuvinte-cheie. Regula ar fi ca maximum același cuvânt cheie să fie folosit de 10 ori într-un text de 500 de cuvinte.
  2. Cunoaște audiența pentru care scrii. Care sunt scopurile/obiectivele avatarului? Care sunt valorile Avatarului Ce vârstă are Avatarul? Este Femeie sau Bărbat? Care este situația Avatarului în familie? Căsători / necăsătorit / divorțat? Câți copii are Avatarul și care este vârsta lor? Unde locuiește Avatarul? etc.
  3. Scrie un titlu bun, bazat pe cel mai important cuvânt-cheie. După cum spuneam și mai sus, un SEO text bun este acela care aduce plusvaloare cititorilor. Un titlu intrigant trebuie să atingă un simț. Plus, să aibă un verb la diateza activă și să stârnească o curiozitate. Or, un SEO copywriter bun trebuie să cunoască firea umană, nevoile, preferințele, gusturile și dorințele acestora.
  4. Un SEO articol bun face ca omul să stea cât mai mult pe website. Deci, oferă informații de calitate superioară în toate textele tale (adică să-i servești omului conținut unic în limba română). Materialele selectate din alte surse se parafrazează intens, se schimbă structura. Ține minte că Google se pricepe de minune să înțeleagă copiile. Chiar și în cazul substituirii cu sinonime. Servicii pentru verificarea unicității conținutului:

  5. Cercetările aprofundate, studiile de caz, colectarea datelor prin sondaje, research-ul făcut în prealabil. Toate sunt necesare pentru documentarea unui text încheiat la toți nasturii. Un alt scop al acestor texte SEO este să micșorează rata de respingere a site-ului. Ea reprezentată de procentajul tuturor sesiunilor de pe site în care utilizatorii au accesat o singură pagină și au trimis o singură solicitare la serverul Google Analytics. În scrierea articolelor SEO, concentrează-te pe utilizarea substantivelor și a verbelor la diateza activă și la prezent. Iar dacă vrei să creezi texte cu adevărat utile, folosește adverbe și adjective cu moderație. Și sari peste figurile de stil inutile.
  6. Totuși, nu folosi jargoane sau limbaj de lemn. Atât textele tale SEO, cât și site-ul tău, la general, sunt destinat tuturor - nu doar experților tehnici. Explică clar, ca pentru persoane neinițiate și asigură-te că informațiile sunt de înțeles pentru toți vizitatorii.
  7. Dacă îți dorești să concepi texte atractive, folosește material vizual (infografice, video și poze de autor) și cifre pentru mai multă credibilitate. Altfel spus, cele mai bune texte arată, nu doar declară. Exemplele specifice din lumea reală îi ajută pe cititori să înțeleagă și să vizualizeze mai bine mesajele. Google oficial recomandă măcar o imagine per pagină. Asta având în vedere faptul că oamenii procesează informații vizuale de 60.000 de ori mai repede decât textul.
  8. Textul trebuie întotdeauna să aibă o structură bună. Aranjăm conținutul pe pagină conform priorităților cititorului. Ne folosim, de asemenea, de heading-uri, liste și structurăm conținutul în paragrafe scurte (până la 300 de cuvinte). Plus, adăugăm link-uri interne pentru mai multă valoare. Nu uita că în text se folosește maxim un H1. O idee de structură interesantă pentru un articol SEO în 2024 este ca heading-urile să reprezinte întrebări pe care le-ar pune oamenii interesați de temă în Google. Un asemenea format este util și pentru cititori, căci ei nu citesc în profunzime și pentru motoarele de căutare, care apreciază informația organizată. 
  9. Trebuie creată senzația de accesibilitate. Orice utilizator, când accesează un link a unei pagini web, își dorește să găsească soluții la problemele lui. Vor soluții ușor de implementat în practică. De aceea, articolele de blog sunt o soluție bună.

Cum se scrie un SEO articol bun

Așadar, cum se scrie un SEO articol bun? Inițial alegând o audiență potrivită, interesată de subiectele pe care el își dorește să le abordeze. Apoi făcând multă muncă de cercetare și depunând efort la conceperea textelor unice și relevante. Numai astfel SEO copywriterul poate oferi informația dorită vizitatorilor. Toate acestea, trebuie făcute într-un mod benefic, util pentru capacitatea de clasare a site-ului în rezultatele organice ale căutărilor.

Noi ne gândim mai ales la nevoile vizitatorilor tăi. Și îi ajutăm să găsească pe pagina ta web soluții la problemele cu care se confruntă!

Ai nevoie de o mână de ajutor pentru a scrie SEO articole bune? Scrie-ne pentru a ne cere o ofertă de servicii de Copywriting. Sau sună-ne la +373 69 809 235 (Moldova) și +40 721 536 067 (România)!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top