august 13, 2021

Alina Hasnaș

Tehnicile de Optimizare SEO vechi, pe care dacă continui să le aplici, riști să ai multe de pierdut în 2024

Vrei să știi ce trebuie să faci pentru ca site-ul tău să ajungă pe primele poziții în Google și anul acesta? Nu este suficient să spunem că SEO evoluează. Din prima zi, algoritmul Google a evoluat, dar de ce se face toată agitația acum? Mulți vorbesc despre moartea lui SEO. Însă, corect ar fi să zicem, de fapt, că SEO se află într-o continuă dezvoltare și transformare. Frumusețea, dar și provocarea enormă a optimizării pentru motorul de căutare este că algoritmii Google (și nu doar al lui) se îmbunătățește în continuu – zi de zi, câte un pic. Să faci o SEO promovare eficientă este din ce în ce mai dificil, dar nu imposibil.

Așadar, „moartea” SEO, reprezintă, de fapt, necesitatea de schimbare rapidă și fără precedent. Iar pentru optimizarea unui site pe Google trebuie să cunoști câteva secrete importante. Optimizarea pentru motoarele de căutare înseamnă folosirea tehnicilor SEO care chiar aduc rezultate: optimizarea on-page și off-page. Fiece an aduce cu sine o mulțime de schimbări și tendințe SEO, pe care nu ai decât să le îmbrățișezi, dacă vrei rezultate. Există, de asemenea, tehnici SEO învechite, ce ar trebuie lăsate în urmă.

Tehnici de Optimizare SEO vechi

3 tehnici SEO învechite ce vor dăuna site-ului tău în 2024

  • SEO făcut doar de dragul roboților motoarelor de căutare.

Imaginează-ți că tot Internetul e ca o mare pânză de păianjen, în care fiecare intersecție reprezintă o pagină. Iar legăturile dintre aceste pagini sunt link-urile. Pentru a găsi toate documentele de pe Internet, Google folosește programe numite spiders („păianjeni”) sau crawlers („târâtori”) cu care scanează site-urile de pe Internet. Iar apoi organizează și stochează toate aceste pagini pe niște servere uriașe. Dacă până acum agențiile SEO se concentrau pe optimizarea conținutului pentru un crawling complet și rapid, fără irosire de resurse, acum acest lucru, practic, nu mai este necesar. Google se folosește de inteligența artificială (ce se îmbunătățește mereu) pentru a oferi rezultate mai bune în căutări. De ceva vreme, Google, însă, a introdus în algoritmul său un nou factor de clasare – experiența de utilizare. Ea este măsurată prin timpul petrecut de oameni pe site și felul în care aceștia interacționează cu website-ul. Acestea-s lucruri mult mai important decât grija ca să economisești resursele Google, atunci când el îți scanează site-ul. Astfel încât, dacă adaugi cuvinte-cheie pe website și axezi contentul site-ului alandala pe ele, doar pentru „ochii” roboților motorului de căutare, oamenii vor rămâne, cel mai probabil, dezamăgiți. De aceea, user experience este un factor important (dacă nu chiar cel mai important factor) de clasare a unui site în rezultatele de căutare în 2024.

Deci, chiar dacă clasamentul site-ului tău a fost, inițial, îmbunătățit prin tehnicile de optimizare pentru motoarele de căutare. Iar ele satisfac, de fapt, numai roboții, iar partea de user experience lipsește, atunci vei fi „în rezervă”. De exemplu, dacă conținutul de pe pagină este irelevant, incoerent și ai o rată mare de respingere – Google va înțelege ce ceva nu este în regulă cu website-ul tău. În 2024 tendințele în SEO țin de concentrarea pe naturalețe, uman și transparență. Aceasta nu înseamnă că trebuie să ignori complet tot ceea ce știi despre optimizarea unui site pe Google. Ci doar că trebuie să combini partea tehnică cu strategii de atragere și menținere a vizitatorilor. Potrivit analizelor, paginile demne de top 10 în Google conțin în medie 1890 de cuvinte, ceea ce înseamnă că un conținut lung și de calitate contează mult mai mult. În 2024 trebuie să creezi conținut angajant pentru publicul tău țintă.

  • Să vânezi backlink-uri pe piețele de link-uri.

Link building-ul este încă o parte importantă a oricărei strategii SEO de succes. Este o modalitate foarte bună de a construi autoritatea pe online. Dar trebuie să fii atent la modul în care obții aceste legături. Nu toate link-urile sunt de calitate. Un expert SEO cunoaște despre faptul dat: calitatea backlink-ului contează mai mult decât cantitatea acestora. În 2024 paradigma s-a schimbat mult, de aceea, ar fi bine să uiți de tacticile vechi și ineficiente. Dobândirea link-urilor de calitate se poate realiza printr-o strategie de marketing complet integrată, cu accent pe comunicare de nișă și cu eforturi de PR.

Directoarele (site-uri create special pentru link building) sunt bune sau nu?

Există excepții – directoarele de nișă, relevante afacerii tale. Însă, cele mai multe directoare sunt ineficient și uneori chiar dăunătoare, căci sunt create exclusiv pentru SEO. Alegerea directoarelor potrivite este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să-l faci. Acestea ajută în special în cazul unui SEO local.

O altă modalitate de a „trișa” este de a plăti pentru link-uri pe site-urile ce se clasează deja în Google. Este o modalitate ușoară, dar Google nu o apreciază. SEO nu este un sistem pay-for-play, deci trebuie să ajungi în top într-un mod organic. De exemplu, în Japonia este interzisă cumpărarea backlink-urilor. Cel mai ușor mod de a ajunge în topul clasamentului este crearea unui conținut de calitate. Poți începe să dezvolți comunicate de presă pe site-uri cu autoritate, să creezi guest posts cu un content unic etc.

Tehnicile de Optimizare SEO învechite

  • Protocoalele bătute în cuie.

Pentru o lungă perioadă, utilizarea unor tehnici exacte: cuvinte cheie în materiale și textele ancoră – au fost văzute ca fiind cele mai bune practici de SEO. Iar, acum câțiva ani, să faci SEO însemna, în primul rând, să faci optimizări tehnice. Astăzi, din ce în ce mai important e ce fac oamenii, după ce intră pe site-ul tău. Adică, cât timp stau acolo, câte pagini văd etc. Cu alte cuvinte, dacă găsesc ceea ce îi interesează.

Altă tehnică, ce a fost considerată o vreme o modalitate foarte bună de a te clasa pe termenii-cheie specifici, era să achiziționezi un nume de domeniu în care să regăsesc cuvintele tale cheie. Dar, algoritmul Google a fost actualizat deja. Acum, domeniile care au în denumire cuvinte cheie exacte sunt, adesea, văzute ca fiind puțin „spammy”. Este important să alegi cuvintele cheie potrivite și să le plasezi corect în contentul paginile tale. Adică, în titlul, în descrierea imaginilor, în subtitluri, în texte etc. Textul ancoră exact este și el un „beculeț roșu” pentru Google, fiind considerată o tehnică de supra-optimizare. Este mai bine să nu folosești în textul ancoră exact.

Google a anunțat că rezultatele căutărilor în Google ar fi, în esență, extinse pentru a include mai multe variante (sinonime, formulări diferite). Deci, selectează o listă mai mare a cuvintelor cheie. Apoi adaugă sinonime, cuvinte cheie din aceeași familie lexicală și long tail. Poți găsi chiar în Google Suggestion aceste date, ca să afli ce cuvinte au o mai mare valoare pentru site-ul tău.

Tehnici de Optimizare SEO învechiteAceastă actualizare este incomodă pentru multe agenții și experți SEO. Dar este utilă pentru site-urile care ar dori să se clasifice pe cuvinte cheie mai competitive. În cele din urmă, trebuie să înțelegem că Google are drept obiectiv să ajute utilizatorii să găsească cele mai relevante soluții în motoarele de căutare. Aceasta este, de fapt, prioritatea companiei. Deci, dacă există o modalitate prin care Google poate să returneze rezultate mai pertinente, pentru a permite publicului să găsească ceea ce caută, este mai bine pentru toată lumea.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top